Избор на масло, арал, кастрол или мотул!!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Re: Избор на масло, арал, кастрол или мотул!!!!!

Мнениеот Pavcho2 » Чет 13 яну 2011 13:13

marin.1982 написа:
Pavcho2 написа:
marin.1982 написа:За КР-а ми казаха да сложа MOTUL 4000 15\40 (минерално).Сложих му но не ми харесва как тракат повдигачите-като някой дизел съм.Някаква идея какво да му сложа дори и същата марка да е ?

Motul 6100(или 4100) 10w40 не е ефтино но си заслужава - поне при мен имаше мн.добър резултат (отпуши ми повдигачите и ми вдигна компресията осезаемо).
Не го наказвай с минерално което на всичкото отгоре е гъсто :shock
Може ако го смениш с по-тънко отначало да затракат повдигачите но ще им мине - все пак минаваш от по-гъсто към по-рядко масло.

То и МОТУЛ 4000 ми е 16 лв. литъра

Незнам колко ти е литъра аз го взех мойто за 96 лв. 5те литра 4100 от официялния представител без отстъпки, смятай колко ми излезна литъра - имайки впредвид че преди това взимах лики моли 10в40 с МОС2 добавката 4 л. за около 60 лв.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 13 яну 2011 13:31

Колеги по принцип темата която пуснах беше със различен характер, но се превърна в поредната тема е която всеки си хвали това което има!
Имам въпрос към колегите които са купували масло от владо viewtopic.php?f=48&t=158576 това е обявата, искам да попитам истинско ли е маслото дали на истина е мотул а не нещо друго сипано вътре може и да не е менте, но просто да не е мотул, защото има фрапираща разлика в цените, спрял съм се на мотул 8100 5/40 x-cless който при дистибуторите струва около 130лв за 5литра, а пича го дава за 75лв за 5литра!

Последна промяна от doaiena на Чет 13 яну 2011 15:37, променено общо 1 път.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 13 яну 2011 13:41

doaiena написа:Колеги по принцип темата която пуснах беше със различен характер, но се превърна в поредната тема е която всеки си хвали това което има!
Имам въпрос към колегите които са купували масло от владо viewtopic.php?f=48&t=158576 това е обявата, искам да попитам истинско ли е маслото дали на истина е мотул а не нещо друго сипано вътре може и да не е менте, но просто да не е мотул, защото има фрапираща разлика в цените, спрял съм се на мотул 8100 5/40 x-cless който при дистибуторите струва около 130лв за 4литра, а пича го дава за 75лв за 5литра!

От Владо си взех моя МОТУЛ и не съжалявам :да: Следващия път пак от него ще взема и пак МОТУЛ! Освен, че маслото се оказа добро пича е много точен писахме си на лично пусна пратката още същия ден и на следващия рано сутринта ми пратиха съобщение от Еконт да отида да си взема пратката от техния офис :bowdown

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 13 яну 2011 14:09

Аз залагам на мотул, и съм много доволен от него. Последния път взех от Владо, Мотул 6100 10W40. Налягането на това масло ми е: 3 бара при 2000 оборота на загрял двигател и 1,4 бара на празен ход. :banana
Предишното масло ми беше Мотул 4100 15W50 купувано от проспиид и държеше същото налягане.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 14 яну 2011 10:13

fill написа:Аз залагам на мотул, и съм много доволен от него. Последния път взех от Владо, Мотул 6100 10W40. Налягането на това масло ми е: 3 бара при 2000 оборота на загрял двигател и 1,4 бара на празен ход. :banana
Предишното масло ми беше Мотул 4100 15W50 купувано от проспиид и държеше същото налягане.

Някой сравнявал ли е мотул от проспийд и мотул от владо, сравнявал ли е самото масло на цвят на мирис на вкус :lol: , опаковката не е критерий това е най лесното нещо за копиране!
Давам ви елементарен пример, не казвам, че на владо маслото е такова, купувате на варели евтино и що годе качествено масло например приста, наливате го в бутилки на отвърдена марка и воала, не е менте маслото двигателя не се прецаква, но не е и маслото от опаковката!
Поздрави!!!!!

Последна промяна от doaiena на Пет 14 яну 2011 10:23, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 14 яну 2011 10:17

doaiena написа:
fill написа:Аз залагам на мотул, и съм много доволен от него. Последния път взех от Владо, Мотул 6100 10W40. Налягането на това масло ми е: 3 бара при 2000 оборота на загрял двигател и 1,4 бара на празен ход. :banana

Някой сравнявал ли е мотул от проспийд и мотул от владо, сравнявал ли е самото масло на цвят на мирис на вкус :lol: , опаковката не е критерий това е най лесното нещо за копиране!!!!!

Пробвал съм да пия масло ама не ми харесва вкуса...... :Mr Green Fun

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 14 яну 2011 11:33

doaiena написа:

Някой сравнявал ли е мотул от проспийд и мотул от владо, сравнявал ли е самото масло на цвят на мирис на вкус :lol: , опаковката не е критерий това е най лесното нещо за копиране!
Давам ви елементарен пример, не казвам, че на владо маслото е такова, купувате на варели евтино и що годе качествено масло например приста, наливате го в бутилки на отвърдена марка и воала, не е менте маслото двигателя не се прецаква, но не е и маслото от опаковката!
Поздрави!!!!!

Колега знам какво те притеснява в случая - цената ти се вижда ниска! Ще те поправя малко цената е нормална (даже може и по ниска да е иначе Владо как ще си избива парите :) ), а в Про Спеед са я надули до безбожност!!!

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пет 14 яну 2011 12:11

doaiena написа:...защото има фрапираща разлика в цените...

Къде я видя тази разлика?
Не сравнявай с цените на вносителите/дистрибуторите в България, а с тези в Европа! :wink:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 14 яну 2011 13:29

stil написа:
doaiena написа:...защото има фрапираща разлика в цените...

Къде я видя тази разлика?
Не сравнявай с цените на вносителите/дистрибуторите в България, а с тези в Европа! :wink:

Добре казано :да:

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Пет 14 яну 2011 14:57

колега посочете темата на Владо като стане време да си поръчам от него :да:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 14 яну 2011 15:27

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Съб 15 яну 2011 2:38

още един доволен от услигите на владо мн е точен и мотула си е номер 1
става въпрос за 6100 10w40

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 18 яну 2011 17:40

Някое друго мнение подкрепено с малко повече подробности за маслата на владо viewtopic.php?f=48&t=158576 , нещо по изчерпателно с повече факти от досегашните, давам пример: "маслото е супер" или "колегата е точен" итн, тези отговори са крайно не сериозни според мен /не искам да обида никой/, нека някой да сподели повече опит и сравнения на маслото с такова закупено от проспийд или лицензиран дистрибутор!!!!!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 18 яну 2011 17:53

Колега как да сравним еднакви масла? В Проспиид прости цените са надути много това е разликата! Относно Мотула мога да ти кажа, че с него хидравличните повдигачи на колата не тракат дори когато е студена! Другото което съм забелязал е много добрите миещи свойства на това масло. Не зная какви по-подплатени мнения искаш :)

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Вто 18 яну 2011 18:29

doaiena,
почвам да събирам парички за лабораторно оборудване. Ако успея до пенсия, обади се след 20-тина години. :wink:
Ще ти предоставя така бленуваната от теб информация. При това безплатно! Като за форумен човек. mhihi
Ама тогава дали ще има Motul :???

На този етап трябва да се задововлиш с няколко органолептични показателя, като:
1. цвят;
2. мирис
3. вкус.
Обаче аз лично не мога да ти помогна, защото:
1. Далтонист съм;
2. Имам хрема;
3. Не употребявам двигателно масло.

Все пак някога, някъде бях писал за един лесен за изпълнение тест, който може да ти даде една приблизителна представа за диспергиращата способност на маслото.
Но само толкоз.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”