Проблем с Акумулатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Re: Проблем с Акумолатора

Мнениеот Mapoka » Съб 01 яну 2011 23:44

batgecko69 написа:Отечката ми е 6 милиампера при изваден ключ заключена кола .... Аз си мисля че това се получава от няколко фактора :Гъсто масло сутрин трудно варти,Смотан акумолатор,Карам 2-3км на фарове и спирам и студеното време и резултата е ся пак тряа си търся зарядно че нйкои няма днеска .....

А акумулатора като го купи как беше, да не са ти дали някой дето е залежал много време и я да е сулфатирал, я да е бил стоял дълго разреден.
Като го купува как беше, мериха ли ти го.
Скоро мерил ли си колко ти зарежда генератора, да не би да имаш падове някъде по връзките или пък ремъка ти да просвирва (пребуксува)?

Потребителски аватар
batgecko69
Автомобил: golf
Двигател: abf

Мнениеот batgecko69 » Нед 02 яну 2011 0:09

Mapoka написа:
batgecko69 написа:Отечката ми е 6 милиампера при изваден ключ заключена кола .... Аз си мисля че това се получава от няколко фактора :Гъсто масло сутрин трудно варти,Смотан акумолатор,Карам 2-3км на фарове и спирам и студеното време и резултата е ся пак тряа си търся зарядно че нйкои няма днеска .....

А акумулатора като го купи как беше, да не са ти дали някой дето е залежал много време и я да е сулфатирал, я да е бил стоял дълго разреден.
Скоро мерил ли си колко ти зарежда генератора, да не би да имаш падове някъде по връзките или пък ремъка ти да просвирва (пребуксува)?

Вашето мнение не ми харесва ямболиецо :bishop :deal

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Чет 13 яну 2011 11:22

И днес паля и познайте кво точно така нищо :banghead: :banghead: Пак няам ток :banghead: :banghead: :banghead: :beat_butt2 :censored :084: :предавам се :предавам се

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 13 яну 2011 11:32

ilian. написа:Ако можеш си разменете акумолаторите с някои колега за известно време или твоя го свали от колата ти и виж дали така ште има проблеми. Като не е на колата и ти прави номера бегом в магазина и по глават :да:

:да:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 13 яну 2011 11:50

Mapoka написа:

кой ти мери акумулаторите когато са нови те трябва да имат гаранция и също така се ходи на заверка в рамките на един месец , а тук колегата нито на заверка не е ходил нито гаранция няма. еми значи нищо неможе да направи. аз като си взимах монбата преди всичко беше на лице, 2 години гаранция.
вече трета зима кара. акумулатора след година ,дори и нов да е минили се месец без да се пали колата пада , съответно и трябва да се подържа да не е дълго време разреден , защото мини ли година без зареждане край ходи го давай за вторични суровини.

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Чет 13 яну 2011 16:06

nikson85 написа:
Mapoka написа:

кой ти мери акумулаторите когато са нови те трябва да имат гаранция и също така се ходи на заверка в рамките на един месец , а тук колегата нито на заверка не е ходил нито гаранция няма. еми значи нищо неможе да направи. аз като си взимах монбата преди всичко беше на лице, 2 години гаранция.
вече трета зима кара. акумулатора след година ,дори и нов да е минили се месец без да се пали колата пада , съответно и трябва да се подържа да не е дълго време разреден , защото мини ли година без зареждане край ходи го давай за вторични суровини.

Човек акумолатора сам го взел август месец цисто нов от магазина за тия 5 месеца сам го зареждал 5 пъти в последните 2 месеца ... Отечката на колата е 00.0 Зарежда си нормално кажи ми каде е Хикса в тва неизвесно уравнение ?????? Някой знае ли ка да утре па 1-2 клетки че само тогава ще важи гаранцията ???? :?:

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Чет 13 яну 2011 17:30

Колега няма какво да го мислиш.Ако колата зарежда нормално (14.4 примерно) и нямаш оттечки според мен самия акумулатор си е заминал вече.Както казаха колегите вземи назаем от някой колега за проба, карай 1 месец с него ако всичко е ОК значи нов акумулатор :( При мен стария акумулатор правеше мизерия така.Изчистих всяка една кабелна обувка където има и клемите и така ме изкара още 4-5 месеца.

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Нед 16 яну 2011 19:51

Никой ли не знае как да умора 1-2 клетки на акумолатора ?? :beat_butt2

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 16 яну 2011 19:59

ти колега кажи колко зарежа при запалени фарове и пуснато парно на 4 или там последната степен която ти се пада :).. мм и още нещо което на скоро ми се случи че аз съм ел техник към една фирма.. държи напрежение но под товар пада клонящо към нищото.. оказа се че няма електролит в батерийте :) .. и та това проверил ли си го :Mr Green Fun :beer :beer

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 16 яну 2011 20:01

Никъде не си писал какво е напрежението при запален двигател на клемите на акумулатора. Предполагам, че е твърде ниско. Как разбра, че зарежда нормално? Запали колата и измери напрежението както е писал колегата над мен.

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Нед 16 яну 2011 20:33

ktamen написа:Никъде не си писал какво е напрежението при запален двигател на клемите на акумулатора. Предполагам, че е твърде ниско. Как разбра, че зарежда нормално? Запали колата и измери напрежението както е писал колегата над мен.

Мерено при мах товар зарежда на 13.6 волата ;)

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Нед 16 яну 2011 20:34

_NqKoI_ написа:ти колега кажи колко зарежа при запалени фарове и пуснато парно на 4 или там последната степен която ти се пада :).. мм и още нещо което на скоро ми се случи че аз съм ел техник към една фирма.. държи напрежение но под товар пада клонящо към нищото.. оказа се че няма електролит в батерийте :) .. и та това проверил ли си го :Mr Green Fun :beer :beer

Всичко си е както тряабва електролит работи и си пада (изчезва тока) ......

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 16 яну 2011 20:40

последно съветче от мен ако можеш да си измериш гъстотата на електролита :)

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Нед 16 яну 2011 20:44

_NqKoI_ написа:последно съветче от мен ако можеш да си измериш гъстотата на електролита :)

Eто и аз там си мисля че е проблема :banghead: долу горе в какви норми трябва да е ?

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Нед 16 яну 2011 20:44

Колега,електролита трябва да има гъстота,когато акомулатора се изтощи тя е примерно 1,15 ;след като го включиш на заряд тази гъстота започва да се вдига и стига примерно до 1,28,това е добре,но ако гъстотата не се вдига не е добре работата.Измерва се с АЕРОМЕТЪР.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”