Сив пушек.ААЗ мотор
Сив пушек.ААЗ мотор
Здравейте колеги.Преди всичко Честита коледа,и весело посрещтане на Новата година.Имам едно питане.Като запаля колата прави димна завеса от сив пушек.Колата я взех наскоро и още не и знам номерата.Но страното е че пали от четвърт оборот при студовете.Та може би има някаква компресия или греша?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Сив пушек.ААЗ мотор
колега под грешка разбираш на компа ли щото тя няма комп... ако не гори масло и върви добре може би не е компресия ,а и ти казваш само като запали .Пали от четвърт ама работи ли добре първите 1 ...2 минути или претриса .Мирише ли на сурова нафта ?
Май нямя комп,може и да погорва масалце но още не ми е ясно.Работи като часовник а и като позагрее пак си чади но тогава и мени с малко черно
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Не знам колко е сив пучека но зимата има конденз и пучи сиво не много наситено.Иначе си виж свещите!Изчиства ли се после като позагрее?
ако има и малък проблем със свещите няма да пали на този студ.проблема е или в главата и чесност клапаните или износени бутала и сигменти но не ми е ясно доли ще пали така лесно ако са износени сигментите
- ventotdi
колеги аз с една изгоряла свещ на -14 градуса запалих от ряз но работеше на три цилиндъра и чукаше все едно на желязо ... този пушк е относителен.Щом пали не тресе и върви добре ...за сега да следи маслото и ще видим ко ще стане !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е паднало налягането на отваряне на дюзите и/или да пикае на празен ход някоя.
- ventotdi
ако пикае дюза на празен ход дали няма да се усети ... ? ако колата върви добре ...дали ще е паднало нивото на отваряне ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пикаенето не се усеща винаги, особено от неспециалист. При паднало налягане даже може да върви по-добре, но пуши, обикновенно черно.
- ventotdi
колега това с бадането на налягането и по доброто вървене не си го обяснявам ...ако беше така Помпа дюза двигателя нямаше да го направят да впръсква до 1800 бара ,а 100 бара да е по малко от стандарта на ААЗ мотор което е мисля ,че 150 бара ... не мо га да намеря логиката ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стига стига вкарахте човека директно за ремонт!
Колега нищо и няма да колата това е пара и нищо друго, след загряването на мотора и най-вече на генерацията би трябвало да няма нищо!
Колега нищо и няма да колата това е пара и нищо друго, след загряването на мотора и най-вече на генерацията би трябвало да няма нищо!
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Направо пратихте човека за основен ремонт
Колега ако ти изпушва само при първо палене и след загряване на мотора се пушенето спира си провери подгряващите свещи.Ако пушенето си продадължава и на загрял мотор - виж центровка и дюза (пикаеща).
Маслото на колко хиляди е ?

Колега ако ти изпушва само при първо палене и след загряване на мотора се пушенето спира си провери подгряващите свещи.Ако пушенето си продадължава и на загрял мотор - виж центровка и дюза (пикаеща).
Маслото на колко хиляди е ?
- ventotdi
не видях къде е писано за някакви не чувани ремонти и камоли ОСНОВЕН 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
boribo написа:ако има и малък проблем със свещите няма да пали на този студ.проблема е или в главата и чесност клапаните или износени бутала и сигменти но не ми е ясно доли ще пали така лесно ако са износени сигментите
Как реши, че няма да пали?
При мен палеше на 1 или 2 работещи свещи

А с втората част на поста си вкара колегата в сервиза

Нека първо си провери свещите и после да мисли други глупости, защото неведнъж съм подчертавал - защо като застудее, почват оплакванията

Върни се в “Дизелови агрегати”