Тампони за макферсон б3
- стоянов bg
- Автомобил:
- Двигател:
Тампони за макферсон б3
колеги кажете на коя фирма да взема тампони че пак са за смяна , омръзна ми да давам пари за боклуци.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Тампони за макферсон б3
стоянов bg написа:колеги кажете на коя фирма да взема тампони че пак са за смяна , омръзна ми да давам пари за боклуци.
В момента на моя г0лф 3 съм с "Corteco" майстора каза че не са много добри ама за сега се държат

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
няма такива които издържат,просто е недоклатено инженерно решение за български пътища,свиквай със смяната.Гума е все пак нормално е да я сменящ веднъж на 2 години,не е кой знае къв масраф 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Моите са Лемфьодер (ако го изписвам правилно), смених ги преди година и половина и от 2-3 месеца единия пак хлопа.
Имаше една тема сравнително наскоро за побългаряването на тези тампони и решаване на проблема кардинално, за жалост аз като не специалист не можах да вдяна.
Имаше една тема сравнително наскоро за побългаряването на тези тампони и решаване на проблема кардинално, за жалост аз като не специалист не можах да вдяна.

Моите ги излекувах като запълних фугата със К+Д на Вюрт.Тампона пак е еластичен ,но не се мачка както преди.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
vladtod® написа:Моите ги излекувах като запълних фугата със К+Д на Вюрт.Тампона пак е еластичен ,но не се мачка както преди.
Да се разбира ли, че си запълнил "фугата"-луфта, получаваща се между бомбето и чашката, на която е захваната гайката на амортисьора. От колко време караш така и приблизително какъв километраж си навъртял?
Иначе наистина имаше една тема(не можах да я намеря), в която колега беше направил българско подобрение на тези тампини на Б4. Всъщност беше изрязал част от стари тампони, които наложил на новите и така беше обрал въпросният луфт/фуга. Остава да се разбере колко време е била ефективна тази преработка.
Аз съм бил с тампони на Боге, които изкараха около 4 години(ок 44 хил.км.). Бях ги купил от мой приятел, собственик на магазин за авточасти "Янкар"-Варна.
И още една тема viewtopic.php?f=11&t=86143&start=0&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%84%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%8A%D0%BD
Последна промяна от Dpop на Чет 13 яну 2011 16:59, променено общо 1 път.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
passenger написа:Моите са Лемфьодер (ако го изписвам правилно), смених ги преди година и половина и от 2-3 месеца единия пак хлопа.
и аз съм с тях,разликата от другите е само в цената
- стоянов bg
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:няма такива които издържат,просто е недоклатено инженерно решение за български пътища,свиквай със смяната.Гума е все пак нормално е да я сменящ веднъж на 2 години,не е кой знае къв масраф
на две години да ама на 3 месеца е много колкото и да са ефтини 20-30лв парчето си е разправия
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Не забравяйте че има разлика между тампоните за голф и за пасат.За пасата са оребрени и са по здрави...сложиш ли за голф....смачкал си ги още със самото пускане на колата. 
А иначе за марка....Лемфьодер. И не си ги купувай от кварталното магазинче

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сложих на Монро и след 1 седмица като ми се наложи да вдигна капака ... кво да видя бяха изпуснали около 2см нагоре ..
И сега така си ги карам все още не тропат

- стоянов bg
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:Не забравяйте че има разлика между тампоните за голф и за пасат.За пасата са оребрени и са по здрави...сложиш ли за голф....смачкал си ги още със самото пускане на колата.
на КОСЕРА може ли да се има вяра?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
стоянов bg написа:drago_tr написа:Не забравяйте че има разлика между тампоните за голф и за пасат.За пасата са оребрени и са по здрави...сложиш ли за голф....смачкал си ги още със самото пускане на колата.
на КОСЕРА може ли да се има вяра?
Все тая е, оребрени лемфьордер от ауто+, оребрени феби от кварталния магазин, оребрени кортеко от друг някакъв магазин и нема оправия. Пасата ги мачка като за световното. Аз още не ми се е разбивало лагерче, но пък се мачкат като все едно са от дунапрен направени деа

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
на другите марки автомобили по какъв начин е направено че не се оплакват?
или пасата е тежък и затова,ама все ми се струва че не е измислено като хората там и една от причините за каруцарската возия според мене е именно тези тампони,като се смачкат или загубят еластичност става твърда връзката между бомбето и щока на амортисьора и ръби здраво.
или пасата е тежък и затова,ама все ми се струва че не е измислено като хората там и една от причините за каруцарската возия според мене е именно тези тампони,като се смачкат или загубят еластичност става твърда връзката между бомбето и щока на амортисьора и ръби здраво.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
730-40 кг е пасата отпред, колкото средностатистическо поло или корса. Инак и на другите коли с предно предаване е все така измислено. Просто тампоните са различни на външен вид, но замисъла е такъв. Сменят всички, поне мои приятели дето имам с италиански коли, ланча и фиат също ги сменят доста често тия тампони.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
действай че пари нема
viewtopic.php?f=6&t=216425
viewtopic.php?f=6&t=216425