Мнение за покупка на Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
DaGa
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за покупка на Пасат Б3

Мнениеот DaGa » Чет 13 яну 2011 21:26

В този ред на мисли...пребоядисван преден капак... челен удар? Ако е така направо да бягам от този пасат. То като се замисли човек,освен ако не е удрян за какво ще се пребоядисва капака...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 13 яну 2011 21:27

Peterman написа:по добре виж на някой от колегите тук!

Много добре казано. По форума могат да си проличат много неща за историята на една кола... ;)

П.П.: И аз бих продал моята... :roll:

ЕДИТ: Боядисването не винаги е от големи щети. Аз съм жив пример... Жулнато тук, натиснато там... Некадърно паркиращи люде ти ги докарват тия щети. В големия град и тесните улици е така. Намираш си колата все с по някой "нов подарък". mhihi

Последна промяна от escrime на Чет 13 яну 2011 21:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 13 яну 2011 21:28

Колега DaGa Много внимавай при избора! Като гледам, си се ориентирал към Пасат! Не гледай боята, а двигателя да дръЦа! Кел файда като имаш Купе, дето лъска, а Магаретата под капака са умрели от глад!
Разгледах всички обявки който си избрал, но така много трудно ще избереш кола за теб!
Б3-ката е много здрава кола! Ако намериш читава такава, няма да можеш да я потрошиш от каране!
Гледай да не са карани или регистрирани, че нали знаеш, хубава кола не продава никой! Но ти си знаеш, вярно парите който си дал са малко, ма НОВ внос има много такива пасати!

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Чет 13 яну 2011 21:33

На мен щетата ми прилича да е напъван да се отвори багажника с кози крак. За конете - моя пасат е седан 1.6 карбуратор 75 коня, ами 170 си ги правя (но само тестово), не е най-пъргавата кола, но за сметка на това ми дава 6-7/100 разход извънградско А95 което за мен е екстра. Зависи колко е гледан двигателя, но според мен 90 коня си е добре, ако искаш лепене за седалката едно поло или голф пак за същите пари... :beer

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 13 яну 2011 21:37

Ljubon написа:
DaGa написа: но съм гледал и други пасати с така олющена боя, затова питам ако знаете от какво се получава, понеже явно не е единичен случай.

Олющеното е 100% от некачествено пребоядисване. Аз имам един Пасат на 25г., металик и оригинална боя, няма грам олющено и като се измие, има блясък на нова боя. Чак не е за вярване, но е самата истина. Всичките тези олющвания по колите, по капаци и тавани са резултат от гаражни изпълнения на хора, дето са искали да минат много тънко с боята. :012:

Точно! Преди да продадат колата италианците я измиват и направо минават с евтин лак, който след година най-многото започва да се люпи, а лакирането е, защото там, както и тук, много пече и боята и лакът се скапват, а все пак трябва да има търговски вид макар и за кратко. Аз нито една от трите няма да взема, защото видимо са карани душмански, грам не са поддържани и ще носят само разходи и главоболия! За двигателя - 1.8 е икономичен и все пак не е толкова куц, колкото го представят! Ако можеш изчакай да излезе някой читав екземпляр тук във форума! Успех! :)

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 13 яну 2011 21:41

Ориентирал си се към добър автомобил. Доста километри съм навъртял на Б3. Може да ти се отблагодари с надеждна работа и ниски разходи, а реално поддръжката е елементарна.

Не прави компромис с ръждата! Тия коли имат уникално покритие. Ако има ръжда... вероятно е смляна от каране/блъскане. Двигателите им станаха без пари, но ръжда тръгне ли - няма спиране.

Болките са по-скоро пренебрежими. Страдат от чуплива централна конзола в купето, счупени предни брони, и течащи тройници на блока на двигателя. Другото си е направо дуракоустойчиво.

Ако гледаш комбита се озъртай внимателно по окачването. Често се ползват за товарни мулета и може да са поизносени.

В купето материалите са с добро качество. Скъсани седалки, оронени волани и др. говорят за адски бездарно отношение към колата. Макар и на по 20 години салоните на запазените са доста свежи. В момента примерно карам Астра 2005 г., която вътре е по-зле от Пасата.

Успех и чети и питай по форума. Има какво да се научи. :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 13 яну 2011 21:52

IceHeart написа:Гледай да не са карани или регистрирани, че нали знаеш, хубава кола не продава никой! Но ти си знаеш, вярно парите който си дал са малко, ма НОВ внос има много такива пасати!

Струва ми се, че колегата трябва да бяга от нов внос, че цената скача много с еко такси, номера, регистрации и т.н. глупости, които са едни и същи за скъпа и евтина кола. А и такива са карани до последно без поддръжка преди да се продадат. :012:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 13 яну 2011 21:55

Точно така!

Хората у нас поизраснаха в това отношение. Все по-често се виждат коли, които са поддържани много по-добре от българин в сравнение с чужденец палачор, на когото абсолютно не му пука за чиреп, който е на стойност половин заплата. ;)

Начина на мислене е друг... Тук стойността на колата за собственика е по-голяма заради относително по-голямата цена в сравнение с доходите. ;) Ако взимаш 1000 евро и реалната цена на автомобила е 500 евро, то ще ти пука ли особено? ;)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 13 яну 2011 22:06

...И обърни внимание на предните брони отдолу, че на повечето Пасати са потрошени!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 13 яну 2011 22:15

Ако аз бих купувал щях да се огледам дали на първия пасат климатика е изряден и мотора дали е добре.Климатика е много необходима екстра вече.
Иначе най-големия минус е че колата вече е доста стара 20г.Почти всичко е амортизирано по нея и плаче за смяна.От друга страна е доста издръжлива и понася безобразия до като дойде време или събереш пари за нова част.Адски е масова и части бол,потдръжката е много ефтина,ламарините гният само ако са излашкани.
.Карам такава кола от 6 години и всяка година постоянно почти непрекъснато правя нещо по нея,не защото е наложително а защото просто ме влече и обожавам колата да ми е в перфектно техническо състояние.Е тя е близко до това състояние почти,но на практика не бих могъл да и взема повече от 2000лв.Имам и голф,който е 6г по-млад от пасата ми и бих го разкарал с удоволствие пред него.
Не се самозалъгвай, вземеш ли дори и една от трите ще парвиш ремонти бъди сигурен.Но веднъж направиш ли ги отидоха 10г.

Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tasosss3 » Чет 13 яну 2011 22:53

на скоро си продадох стария пасат б3 седан рп карах го 5 години без никаква подръжка по него само на газ го карах външен вид беше перфектен ама по двигателя и окачването бях го съсипал продадох го за 1200 лв.след това си купих пак пасат обаче комби същите години самоче с по голям двигател и наи голямата екстра синхро платих за него 2500 кинти ама разликата е от тук до небето 90 коня рп мотора доста спънат беше горкия като види баир и почва да слиза на зад разгледаи за по голям двигател :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 13 яну 2011 22:59

IceHeart написа:хубава кола не продава никой
освен финансови идиоти като мен. Съвет към автора: Веми си кола с клима, рано или късно ще ти се прииска и ще пуснеш тема за монтиране. Повярвай ми, апетита идва с яденето. В днешно време "климата" вече е необходимост, макар и на 20-годишен автомобил.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 13 яну 2011 23:58

Според мен за парите които си приготвил е по вероятно да вземеш голф 3.
Гледай във форума за кола, не че е гаранция, но в пъти е по добре. Можеш да си спестиш хилядди нерви и пари. Б3 само комби, другото е абсолютно безмислено. Двигателят на пасата ( АBS) се монтира и на голфа, но купето е по леко и е по добре, а климатикът на този модел е с фреон 134. Който е спрян и забранен за употреба. Може да се направи, но пак са разходи. ПО мощен мотор по добре.

Основен проблем при пасата е прегряването. Изчакай да загрее като пробваш, докато включи перките и гледай таблото. Важно е да влизат хубаво скоростите. Основно първа и задна. Обороти на празен ход да са стабилни и при загряло да спи на 800. За ръждата е ясно. А такива без лак не ги гледай. Маншоните на каретата огледай, гърнета и амортесьори дали са омаслени и т.н
Огледай и голфовете във форума. Лесно ще вземеш кола ама после да не плачеш силно :lol: :lol:

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Пет 14 яну 2011 0:14

Много благодаря за всички който отговориха и дадоха съвети :beer След една консултациика с брата на мойта приятелка /който до преди година имаше и той Б3ка и я смени с А4 и сега мн съжалява :twisted: ,нека му е / и той като ги видя и трите и каза... бягай далече :)

Та сега се спряхме на тези две.. е Б4рки са но да си кажете мненито и за тях:

ето едната
ето и другата

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Пет 14 яну 2011 7:52

От тези 2 втората напръв поглед по добре.Оригиналното радио и орг.тасове стоят.Според мен това е лек признак на нормално стопанисване.Ама това е само по снимки трябва на място да се гледа . Нямаш ли опция леко да изчкаш с цел още малко спестени пари и да си вземеш добър Б4. Успех в покупката .Тук във форума има всичко за тези пасати :да:

Върни се в “Passat”