GOLF MK5-оправдани ли са високите им цени на старо

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: GOLF MK5-оправдани ли са високите им цени на старо

Мнениеот stefan4o » Пет 14 яну 2011 13:10

eng написа:
santo_trafficante написа:http://www.cars.bg/u261442

Ето колко струва.

е за тия пари си взимам директно пасат 5,5 без да се замисля и то същата година.Дори в момента имам подобно предложение на абсолютно реални километри и гарантирано обслужване и редовна поддръжка.

Вземай и не се чуди изобщо. Ако колата е с гарантирана сервизна история и поддръжка това е по-важно сякаш от това дали ще е Голф или Пассат... Не за друго, ами Аудито на братовчед ми се оказа, че движи с оригиналните ролки от завода, а колата е 1995 модел и таблото показва 200 000км, та затова казах това със сервизната история :Mr Green Fun

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 14 яну 2011 13:24

stefan4o написа:
eng написа:

Ето колко струва.

е за тия пари си взимам директно пасат 5,5 без да се замисля и то същата година.Дори в момента имам подобно предложение на абсолютно реални километри и гарантирано обслужване и редовна поддръжка.

Вземай и не се чуди изобщо. Ако колата е с гарантирана сервизна история и поддръжка това е по-важно сякаш от това дали ще е Голф или Пассат... Не за друго, ами Аудито на братовчед ми се оказа, че движи с оригиналните ролки от завода, а колата е 1995 модел и таблото показва 200 000км, та затова казах това със сервизната история :Mr Green Fun

Гарантирана е на 1000000000000000000000% защото всеки ден автомобила е бил пред очите ми , знам как е каран и е поддържан, познавам и собственика който е педант.Така, че това не ме притеснява.А допреди година карах Ауди Б4 на което смених оригиналните тампони на двигателя на 18 годишна кола, след навъртени 130к. по Бг пътища и не е до занемаряване а просто допреди това не се обаждаха.Сега новия и собственик я кара с кеф.Без д аси правя реклама разбира се mhihi

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 14 яну 2011 13:38

eng написа:
stefan4o написа:
eng написа:

Ето колко струва.

Гарантирана е на 1000000000000000000000% защото всеки ден автомобила е бил пред очите ми , знам как е каран и е поддържан, познавам и собственика който е педант.Така, че това не ме притеснява.А допреди година карах Ауди Б4 на което смених оригиналните тампони на двигателя на 18 годишна кола, след навъртени 130к. по Бг пътища и не е до занемаряване а просто допреди това не се обаждаха.Сега новия и собственик я кара с кеф.Без д аси правя реклама разбира се mhihi

За кой собственик говориш,че е поддържал,сегашният или първия,понеже е внос от Италия като гледам,а там може и да не се знае кой какво е правил :wink: на снимки е мн.добра,макар,че лично аз не си падам по Г5,нещо се изгуби чара,не е това старият Голф...

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 14 яну 2011 17:02

godfadar написа:
eng написа:
stefan4o написа:
eng написа:

Ето колко струва.

За кой собственик говориш,че е поддържал,сегашният или първия,понеже е внос от Италия като гледам,а там може и да не се знае кой какво е правил :wink: на снимки е мн.добра,макар,че лично аз не си падам по Г5,нещо се изгуби чара,не е това старият Голф...

Колега говоря за въпросния пасат който продава мой приятел как е поддържана колата, самият той работи във Фолксваген и не би си взел някой изтормозен екземпляр.Отделно споменах и за моята кола която наистина беше внос от Италия но аз бях супер доволен от нея , отделно и настоящия и собственик, това имах предвид.А иначе въпросния Голф на снимкита не мога да го коментирам, не съм го виждал и не съм компетентен по този въпрос.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 14 яну 2011 17:17

ами и ауди А3 от тия години на голфа и то е на същите пари-предпочитам него!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 14 яну 2011 20:18

eng написа:

Ето колко струва.

Всеки си има предпочитания :wink: Лично аз тези автомобили не ги отразявам за лична употреба :D По принцип винаги е по добре да вземеш гарантирано запазен автомобил макар и с Бг. регистрация :D Нооо българина търси нов внос след това набива още три иляди лева щото е взел кенеф за без пари :mrgreen:Но няма и гаранция че като купиш нов внос за 18000лв ще се ремонтира през ноща сам :lol: Може пак да е същата барака :D

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 14 яну 2011 20:49

Абсолютно така е.Въпреки че и аз се изкушавах преди да си взимам "нов внос", само че въпреки че е каран по хубави пътища зависи и колко съвестен е бил "дядото непушач" mhihi

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 14 яну 2011 23:13

eng написа:Абсолютно така е.Въпреки че и аз се изкушавах преди да си взимам "нов внос", само че въпреки че е каран по хубави пътища зависи и колко съвестен е бил "дядото непушач" mhihi

:да: така е на запад не пушат хората и в повечето случай е от баба лекар-зъболекар :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 14 яну 2011 23:31

Всичко е до късмет колеги.Имал съм 2 коли нововнос от автосалони .Едната ,Пежо 205 от Германия където пазят и сменят маслата -Пълен дарак!Когато я продадох след 4 години беше в много по добро състояние.Втората ,Голф 3 от Италия ,там където са мърлячи и не сменят масла.Автомобила беше в супер състояние.Така ,че пак казвам всичко е до късмет ама маи доста избягахме от темата!Никои ,никои не насилва да купува .Щом не ти отърва не взимаш и това е!

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 14 яну 2011 23:34

rokera671 написа:Всичко е до късмет колеги.Имал съм 2 коли нововнос от автосалони .Едната ,Пежо 205 от Германия където пазят и сменят маслата -Пълен дарак!Когато я продадох след 4 години беше в много по добро състояние.Втората ,Голф 3 от Италия ,там където са мърлячи и не сменят масла.Автомобила беше в супер състояние.Така ,че пак казвам всичко е до късмет ама маи доста избягахме от темата!Никои ,никои не насилва да купува .Щом не ти отърва не взимаш и това е!

Те хората са го казали - Кола и жена - всичко е въпрос на късмет !

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 14 яну 2011 23:37

barezifranko написа:
rokera671 написа:Всичко е до късмет колеги.Имал съм 2 коли нововнос от автосалони .Едната ,Пежо 205 от Германия където пазят и сменят маслата -Пълен дарак!Когато я продадох след 4 години беше в много по добро състояние.Втората ,Голф 3 от Италия ,там където са мърлячи и не сменят масла.Автомобила беше в супер състояние.Така ,че пак казвам всичко е до късмет ама маи доста избягахме от темата!Никои ,никои не насилва да купува .Щом не ти отърва не взимаш и това е!

Кола ,жена и прасе е на късмет! :beer

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 14 яну 2011 23:41

rokera671 написа:
barezifranko написа:

Кола ,жена и прасе е на късмет! :beer

Евала колега :beer И мненията ти за газовите уредби ми харесват. Жив и здрав да си и да почерпиш :drunk

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 14 яну 2011 23:48

Никой не си продава автомобила ако е читав,просто е дошло време за скъпички ремонти на запад.Вие си правете сметката кой и как ще ремонтира или ще се саморемонтира.От колите 2ра употреба знам от опит едно нещо,почти е дошло времето на всичко да се разваля,понякога нещата чакат ред,понякога по 2 по 3 наведнъж и това за коли които почти няма какво да им се разваля/визирам по-старите модели/,на бедния човек му умряло магарето.
А сега с тези нови боклуци,как да ги нарека сешоари или миксери,направени за всяко най - просто нещо да хрантутят търговските мрежи и сервизи/пазарна стратегия/
Дай-боже да сте доволни дълго време от тях,тоест времето ще си покаже.
Иначе по темата: Докато има телета ще има и касапи.На който му е скъпо да не купува,лошото е че има много хора в тази държава които не знаят какво точно искат да си купят и се доверяват на сигурното/марката/,ама времената се менят и качеството тоже.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Съб 15 яну 2011 3:21

Цените са оправдани.Голф 5 е добър клас кола.
Ще ви дам много лек пример, някой по-нагоре направи съпоставка с БМВ е46. Сестра ми кара такова, 2004 година, моя голф също е 2004г. Аз имам пълен ел. пакет, докато баварията има ел. стъкла отпред и ръчки отзад mhihi Плюс на бмв-то е навигацията, която аз лично нямам, но тук идва тънкия момент, че като дисплея на нави-то падне, отдолу се показва дупка за касетка. Е аджеба, за коли 2004та година, цената на бмв-то оправдана ли е?
В момента Голф 5 има цени от 11к-12к нагоре... Ами напълно нормално е след като 4ките държат още цена. Не може да искаш да караш хубава кола, за никакви пари. Всички удоволствия в живота са платени, че са и скъпи mhihi
В никакъв случей обаче не бих казала, че поддръжката на такава кола е евтина. Да чукам на дърво, от както я карам 2 години вече, съм влизала веднъж в сервиз за ремонт и олекнах с 1,5к mhihi
Та ако искаш.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Съб 15 яну 2011 3:30

rokera671 написа:Кола ,жена и прасе е на късмет! :beer

:bowdown :bowdown :bowdown тва е лафа на годината

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”