Здравейте всички!!!
Честита 2011г. от мен!
Имам проблем с фаровете на пасата ми. Светят много високо въпреки че са свалени максимално ниско от ел регулирането. Има ли възможност да се извърши ръчно регулиране и ако има как става. Доста се рових из форума и нещо неможах да намеря нищо. А дългите светлини могат ли да се регулират?
Благодаря предварително!
Проблем с фарове B5-1999г.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем с Фарове!!!
А какъв е Пасата?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колега, за кой модел става дума? Ако е за Б3, като отвориш капака, в задната част на фаровете има едни май бели/жълти "врътки" и оттам ги регулираш...Най-добре на тъмно пред гараж или стена... 

- maf4o
- Автомобил:
- Двигател:
Съжалявам за пропуска, модел на Пасата е B5-1999г.
И още един въпрос, който не е свързан с горния проблем: възможно ли е пасата да няма борд-компютър?
И още един въпрос, който не е свързан с горния проблем: възможно ли е пасата да няма борд-компютър?
Здравейте колеги,
За да не отварям подобна тема - и аз имам подобен "проблем". (пасат б5.5)
Само че, на мен късите ми се регулират добре и нямам проблем, но дори когато светат доста надолу, дългите светлини осветяват доста високо... Мога ли да си регулирам само дългите, да ги сваля малко, или те се регулират заедно с късите, което попринцип би било логично, но на мен не ми върши работа.
Друг проблем би ли могло да бъде - не точно застанала крушка, която е под лек ъгъл и осветява малко по-високо, или тя като си пасне в цокъла няма мърдане
Наскоро ми сменяваха крушките на дългите и нещо ми се струват по-високи.
Към колегата maf4o - поне на б5.5 има 2 врътки отгоре на фара като вдигнеш капака, едната регулира нагоре-надолу, а другата наляво-надясно. Май не са за къси/дълги двете, не съм сигурен, някой по-знаещ да каже.
Ако ще регулираш сам фаровете гледай да си на около 10м пре някой гараж или стена на сравнително равен път, като закрий единия фар(с яке или нещо друго) и ги регулирай един по един.
За да не отварям подобна тема - и аз имам подобен "проблем". (пасат б5.5)
Само че, на мен късите ми се регулират добре и нямам проблем, но дори когато светат доста надолу, дългите светлини осветяват доста високо... Мога ли да си регулирам само дългите, да ги сваля малко, или те се регулират заедно с късите, което попринцип би било логично, но на мен не ми върши работа.
Друг проблем би ли могло да бъде - не точно застанала крушка, която е под лек ъгъл и осветява малко по-високо, или тя като си пасне в цокъла няма мърдане

Към колегата maf4o - поне на б5.5 има 2 врътки отгоре на фара като вдигнеш капака, едната регулира нагоре-надолу, а другата наляво-надясно. Май не са за къси/дълги двете, не съм сигурен, някой по-знаещ да каже.
Ако ще регулираш сам фаровете гледай да си на около 10м пре някой гараж или стена на сравнително равен път, като закрий единия фар(с яке или нещо друго) и ги регулирай един по един.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Попадал съм често на дефектни крушки.Т.е. самата крушка като крушка си е ОК,но не са точно разположени реутанчетата (говорим за малко отклонение от срота на 2мм,което се вижда,като гледаш 4-5 крушки една до друга) и свети на ма*ната си като краен ефект.Доколкото съм запознат с фаровете на В5 и В5.5 не може да се регулират отделно късите от дългите,защото рефлектора е един общ,макар че крушките са две отделни. Ако фаровете са с лупи там вече не мога да помогна,защото не съм си играл да разглеждам такъв фар подробно.

Колега, мерси за отговора... Не съм си мислил, че крушките може да са направени криво
но чайна майна прави всичко явно. Моите крушки са с лупа на късите и рефлектор на дългите. Но малко кофти и изчанчено се свалят и слагат дългите та ще видя дали ми се занимава да гледам...

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Същия проблем имам и аз с фаровете на б5.....късите светят идеално, но за дългите светят на ма@ната си.Ходих на 3 различни места които имат уред за регулиране и проблема си остава.Иначе там по уреда за регулиране всичко е ОК...
Почвам да си мисля че има нещо което не правим както трябва при регулирането.Дали пък няма някоя особенност която пропускаме и която да е специална само за Пасат Б5 т.е понеже късите и дългите са на различни крушки...дали от там не идва проблема

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
възможно е да нямаш борд комп
а относно регулирането - отгоре на фаровете ина 2 вратки в двата края на фара . едната е за регулуране в посока нагоре-надоло а другата - ляво - дясно . с шестограм 6-ца мисля бяха , става и с еврейска звезда.
ако не ме лъже паметта врътката която е от към мигача е за регулиране нагоре-надоло .
дългите спрямо късите немогат да се регулират - движат се заедно .
а относно регулирането - отгоре на фаровете ина 2 вратки в двата края на фара . едната е за регулуране в посока нагоре-надоло а другата - ляво - дясно . с шестограм 6-ца мисля бяха , става и с еврейска звезда.
ако не ме лъже паметта врътката която е от към мигача е за регулиране нагоре-надоло .
дългите спрямо късите немогат да се регулират - движат се заедно .
- maf4o
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с фарове B5-1999г.
Благодаря за отговорите, ще пробвам довечера пък да видим какво ще се получи!
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди 2 седмици и аз ходих на регулиране на фаровете. Наложи се поради смяна на крушките за къси светлини. Само че при мен започнаха да светят прекалено долу. Става дума за крушки Osram Night Breaker. Приложих една малка хитрост, а именно предварително нагласих фаровете на положение 1 (а не на 0), т.е. 1 стана нулево положение. Така ги и регулираха. Сега мога да ги вдигам или смъквам, а не само да ги смъквам.
Колкото до борд компютъра и моят Пасат няма борд компютър.
Колкото до борд компютъра и моят Пасат няма борд компютър.
- Svetlin_SP
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,относно фаровете сте все на правилна посока, само не мога да се съглася с мнението че врътката откъм мигача е за нагоре и надолу да се регулира фара, поне при мен от там ми се регулира за дясно и ляво отклонение а тази откъм решетката ми е за нагоре и надоло
а относно самата корекция из ФОРУМА съм чел че става и да спреш на известно разстояние(не съм сигурен дали не бяха около 20 м.) зад някой друг паркиран автомобил и така да нагласиш късите че да осветяват до нивото на номера на другия автомобил.