Помощ за CD!!!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за CD!!!

Мнениеот mtm_golf » Вто 11 яну 2011 19:02

Още си дрънчи, звука е като на пластмаса, а не метал в метал. Мисля, че май е нещо пластмасата където се слага панела и ще се разглобява, но като намеря малко време. Засега съм решил проблема като го усилвам повечко :lol:

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Мнениеот Cypariss » Вто 11 яну 2011 19:57

mtm_golf написа:Още си дрънчи, звука е като на пластмаса, а не метал в метал. Мисля, че май е нещо пластмасата където се слага панела и ще се разглобява, но като намеря малко време. Засега съм решил проблема като го усилвам повечко :lol:

окай :) :да: като се решиш да го оправиш пиши да каже какво е било да видят колегите все пак какво толкова кара едно цд да дрънчи от вибрациите на мотора.

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Чет 13 яну 2011 20:58

Днес разглобих CD-то. Резултата беше, че укрепих предният панел, който наистина имаше луфт, но след като запалих колата и се повозих малко дрънченето си е същото. Много е дразнещо :( . Кажете ми кое да разглобя за да имам достъп до CD-то докато е монтирано. Стигнах до заключението, че май проблема е отзад в кабелите, тъй като има един дросел в пластмасова кутийка, който не ми се иска за го махам, защото е филтър за иглите от генератора. Има също и две доста големички клеми за колоните и за захранването на CD-то, който са монтирани когато е слаган касетофона, който имаше преди това. Значи CD-то, за да влезе в гнездото, т.е. да щракне трябва доста да го напъна. Забелязах, че ако не е щракнат, т.е. стърчи 6-7мм. това дрънчене го няма, което ме навежда на мисълта, че не дрънчи самото CD. Дайте съвет какво да демонтирам за да имам достъп до CD-то когато е монтирано, за да видя откъде аджеба идва тоя проблем, защото почвам да си мисля разни лоши мисли от рода на изхвърляне на CD-то, което изобщо не ми се иска.

Потребителски аватар
evgevg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgevg » Чет 13 яну 2011 21:41

Махни двете клеми и свържи проводниците директно, но един по един да не сбъркаш.Изолирай с термосвиваем шлаух.Успех.

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Чет 13 яну 2011 21:46

И на мен ми дойде тая идея, може би ще опитам....

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Пет 14 яну 2011 19:36

Проблема е отсранен mhihi . Оказа се, че всичко идва от щипките на шейната, които захапват CD-то. Бяха много близо до пластмасата отстрани и явно са опирали в нея, когато CD-то вибрира. Реших проблема като залепих гумена лепенка на самите щипки от външната страна и настана тишина, каквато беше преди :lol: . Благодаря за отзивчивостта :beer

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Мнениеот Cypariss » Пет 14 яну 2011 22:40

mtm_golf написа:Проблема е отсранен mhihi . Оказа се, че всичко идва от щипките на шейната, които захапват CD-то. Бяха много близо до пластмасата отстрани и явно са опирали в нея, когато CD-то вибрира. Реших проблема като залепих гумена лепенка на самите щипки от външната страна и настана тишина, каквато беше преди :lol: . Благодаря за отзивчивостта :beer

браво :да:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”