дистанционно за тв

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

дистанционно за тв

Мнениеот barezifranko » Пет 14 яну 2011 22:31

колеги дистанционното за тв-то отказва. в смисъл работи ама трудно му работят копчетата. трябва да се набирам върху тях. не е от батериите, тъй като са чисто нови П.......к. Разглобих го и го почистих с спирт ама кратка беше радостта :) Самата платка става някак си много бързо един вид като лепкава. Дайте някой съвет :beer

п.с мнения от рода - Купи си универсално за 5 лв неискам, тъй като това ми е един вид като реликва тъй като е от далечната 93-та година.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: дистанционно за тв

Мнениеот enigma79 » Пет 14 яну 2011 22:36

А ново дистанционно за твоя модел.Виж долу в млад техник и до него има едно гаражче на туркинята и отстрани има още едно където продават дистанционни.Може и да намериш точно за твоя модел :drunk

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Пет 14 яну 2011 22:43

enigma79 написа:А ново дистанционно за твоя модел.Виж долу в млад техник и до него има едно гаражче на туркинята и отстрани има още едно където продават дистанционни.Може и да намериш точно за твоя модел :drunk

Мерси колега за отговора :beer Обиколил съм ги ама точно този модел нямат.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 14 яну 2011 22:44

barezifranko написа:
enigma79 написа:А ново дистанционно за твоя модел.Виж долу в млад техник и до него има едно гаражче на туркинята и отстрани има още едно където продават дистанционни.Може и да намериш точно за твоя модел :drunk

Мерси колега за отговора :beer Обиколил съм ги ама точно този модел нямат.

Кажи си модела,ще поразпитам моите авери и дано да успея да намеря за твоя модел :да:

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Пет 14 яну 2011 22:53

Модела е Панасоник TC-21L1EE
http://monitor.espec.ws/files/eur50703-1_142.jpg

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 14 яну 2011 23:07

провери в някой антикварен магазин

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 14 яну 2011 23:11

hooligans написа:провери в някой антикварен магазин

Добра идея,ама не използваема за Хасково,няма такива магазини тука :banghead:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 14 яну 2011 23:13

Клавиатурата ти гумена ли е, ако да измий я с препарат за чинии или течен сапун остави я да изсъхне сглобяваш. Оправя се за известно време. Като спре пак, следва същата процедура.

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Пет 14 яну 2011 23:15

hooligans написа:провери в някой антикварен магазин

разбирам чувството ти за хумор но поста ми беше насочен в друга насока. не търся ново такова или старо, а просто някакъв по-ефективен начин за почистване, тъй като постоянно съм го чистил със спирт и 1-2 дена е ок ама после пак проблеми

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 15 яну 2011 18:05

Ако тук не намериш /а ще намериш/- откажи се.Магазина е в стара загора но предлага и онлайн покупка. http://www.tpetrov.com/search.php?mainc ... 0%98%D0%AF

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 15 яну 2011 20:12

Имах преди проблем като твоя с дистанционно на тв Crown купен през далечната 1989 от ЦУМ :lol:
И тв-то и дистанционното все още работят :bowdown
Та... беше станало трудно превъртане на канали и т.н. чак пръстите да ти заболят от натискане.
Отворих го и го почистих хубаво с ракия, понеже нямах спирт под ръка, ефект - краткотраен. След няколко такива опити изрязах от лист хартия (тетрадка някаква си) формата на платката вътре, около местата на бутоните срязах хартията и стана на решетка. Взех станиолче от шоколад и го наложих върху хартията. Затворих и волала, все още работи. Незнам доколко правилно съм обяснил какво точно съм направил, ако не ти е ясно нещо дай на ЛС. Върху платката първо слагам хартията, тя е нарязана по бутоните и леко удебелявайки се постига по-леко натискане на бутоните. Станиола пък улеснява контакта по бутона, в същото време хартията която е под него предпазва да няма контакт едновременно върху 2 или повече бутона.
Ако ти се занимава за 10 мин работа е, аз така съм си решил проблема :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 15 яну 2011 21:35

На принципа на клавиатурата там е по аналогичен начин само че е използвано нещо като фолио.

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Нед 16 яну 2011 2:20

marianchev написа:Имах преди проблем като твоя с дистанционно на тв Crown купен през далечната 1989 от ЦУМ :lol:
И тв-то и дистанционното все още работят :bowdown
Та... беше станало трудно превъртане на канали и т.н. чак пръстите да ти заболят от натискане.
Отворих го и го почистих хубаво с ракия, понеже нямах спирт под ръка, ефект - краткотраен. След няколко такива опити изрязах от лист хартия (тетрадка някаква си) формата на платката вътре, около местата на бутоните срязах хартията и стана на решетка. Взех станиолче от шоколад и го наложих върху хартията. Затворих и волала, все още работи. Незнам доколко правилно съм обяснил какво точно съм направил, ако не ти е ясно нещо дай на ЛС. Върху платката първо слагам хартията, тя е нарязана по бутоните и леко удебелявайки се постига по-леко натискане на бутоните. Станиола пък улеснява контакта по бутона, в същото време хартията която е под него предпазва да няма контакт едновременно върху 2 или повече бутона.
Ако ти се занимава за 10 мин работа е, аз така съм си решил проблема :)

Мерси :beer Утре първото ми нещо е да си купя шоколад. Само да питам с какво режеш отворите за копчетaта

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 16 яну 2011 13:48

Той го е правил през времето когато алуминиевото готварско фолио беше мечта.Ама ти си вземи все пак един шоколад и го изяж преди да почнеш ..че нерви ще ти трябват. Дупките с дзъмбата или тръбичка от химикал.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Нед 16 яну 2011 15:28

Налагаш си хартията върху платката, очертаваш дупките и си режеш както намериш за добре, аз съм изкривявал хартията за да са кръгли дупките. С ал. фолио дори би било по-добре (по-дебело е) отколкото с фолио от шоколад.
mely написа:Той го е правил през времето когато алуминиевото готварско фолио беше мечта.Ама ти си вземи все пак един шоколад и го изяж преди да почнеш ..че нерви ще ти трябват. Дупките с дзъмбата или тръбичка от химикал.
:Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”