Сив пушек, трудно палене, налягане в помпата AAZ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сив пушек, трудно палене, налягане в помпата AAZ?
Колеги от доста време насам колата почна да пали много трудно, колата е 1.9TD AAZ. При сменени свещи, акумулатор, разпръсквачи, забелязах че има въздух в системата. Преди два дена съм сменил всички мъркучи от резервоара до помпата, включително и нов филър с клапанче, проблема остана а по мъркучите не се забелязва въздух. Трудно пали, тресе като държи ниски обороти около 800 и прави голям облак сив пушек. Има ли възможност самата помпа да не задържа налягане, има ли въобще някакъв клапан за задържане на това налягане, при положение че няма течове по нея ?
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: Сив пушек, трудно палене, налягане в помпата AAZ?
както го описваш проблема най-вероятно е помпата,тряа да идеш на майстор,близко ти е ifidik.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата го прави това само студена. Иначе си върви без проблем и като я оставя за 2 часа някъде и пак го прави този номер с тресенето и пушенето обаче по малко а като я оставя за цяла вечер, на сутринта да не говорим за какво става въпрос, мъка мъкааа 

- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Сугурен ли си в свещите,провери дали изобщо идва ток до тях 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих ги колега, мойто реле е изгоряло и аз ги подгрявам ръчно, и аз мислех че от това но идва ток до тях. Значи като запаля, задържам малко педала на газта за да може да влезне нафта в помпата и за около 30 сек. се оправя, но докато го държа натиснат, отвреме навреме прекъсва. Просто самата помпа остава без нафта за една вечер, незнам как става този номер, при положение че няма течове и съм писал по горе какво съм сменил.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
има ли начин да провериш дали не се връща нафтата в резервоара?
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз това си мисля, но как става този номер не мога да си го обясня. Знам че резервоара прави вакуум но нали има отдушник, няколко дена даже карах със отворена капачка и пак същата работа, помпата няма ли клапан който да задържа да не връща нафтата ?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега пробва ли да дадеш малко помпата на предварение ... а това с ръчното подгряване на свещите не е препоръчително прави се само зар заман . Свещите си имат подгряване за палене и после работно подгреване спрямо температурата на двигателя поне така е устроен този предкамерен дизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
Давал съм и предварение колега, пак така. Направил съм го ръчно понеже изгоря релето голямото а то струва над 200 лв. тука съм търсил във форума съм намирал но не като мойто, такова като моето не съм срещал втора ръка тука, но не е там проблема, проблема е че помпата остава без нафта това е. Друго всичко съм проверявал, правил, чел съм до сега една седмица във форума обаче няма оправия.
- ventotdi
щом нямаш мехурчета във влизащата нафта ...значи подкачва обаче какво се случва после май ще разбереш след закачане на помпата на стенд ...за съжеление ще отслабнеш здраво с портфейла ... тука в русе смяна на всички гарнитури , почистване и стендоване излиза към 170 лева. Щом си се ровил една седмица във форума ... порови още по една преди да стигнеш до даването на пари
проверете центровката така по4ват да правят когато по4не да се разбива колелото на кол.вал
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е центровка колега, коляновия вал е сменян преди 20к заради разбита шпонка, колата пали от раз, просто самата помпа остава без нафта. Днес пак видях балончета по мъркуча. И пак питам, възможно ли е самата помпа да не задържа нафтата в нея, има ли някакъв клапан който да я задържа тази нафта и другият вариянт е да има износени части и пак да не задържа нафтата?
- ventotdi
колега значш ли какво ... изкарай маркучетата от нафтовият фитър и ги пусни в едно чисто шише пълно с нафта да видим тогава дали тази помпа ще "задържа " нафтата ... форсирай я на място да видим ще пуши ли ... ще прекъсва ли ... ще те дразни ли 

- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Колега, смени о-пръстенчето в клапана на горивния филтър. При мен палеше трудно и вървяха мехурчета въздух. Палеще от 4,5-то завъртане.Смених го с по дебело фи същия диаметър. За 50 стотинки си реших проблема тогава.
Поздрави.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря и двата варианта ще ги пробвам, ще пиша за развите тези дни.
Върни се в “Дизелови агрегати”