Въпрос за ПТП???
Въпрос за ПТП???
Здравейте колеги, искам да ви питам нещо за една случка станала с мен из тези дни.
Значи историята е следната аз карам камион (шофьор съм), и в голямата мъгла в понеделник карам си аз и тръгвам да испреварвам друг камион обаче на среща ми кола, и свивам аз камиона, свивам го и едва се разминахме с колата, както и да е колата си продължила и аз си продължавам и си мисля, че всичко е ок, но след около 30км ме спират полицаи и ми викат да се върна, че съм бил счупил огледалото и страничния прозорец на камиона(аз въобще не съм разбрал, защото съм го ударил, по късно разбрах с края на камиона вече като се прибирам в моето платно) и както и да е върнах се аз направиха ми акт ,та мисълта ми е попадали ли сте в такава ситоация и как са ви наказвали, дали ще ми вземат книжката, защото в закона пише, че се наказва водач който не спазва задълженията си при ПТП с лишаване от правоуправление от 1 до 6 месеца.
Значи историята е следната аз карам камион (шофьор съм), и в голямата мъгла в понеделник карам си аз и тръгвам да испреварвам друг камион обаче на среща ми кола, и свивам аз камиона, свивам го и едва се разминахме с колата, както и да е колата си продължила и аз си продължавам и си мисля, че всичко е ок, но след около 30км ме спират полицаи и ми викат да се върна, че съм бил счупил огледалото и страничния прозорец на камиона(аз въобще не съм разбрал, защото съм го ударил, по късно разбрах с края на камиона вече като се прибирам в моето платно) и както и да е върнах се аз направиха ми акт ,та мисълта ми е попадали ли сте в такава ситоация и как са ви наказвали, дали ще ми вземат книжката, защото в закона пише, че се наказва водач който не спазва задълженията си при ПТП с лишаване от правоуправление от 1 до 6 месеца.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Въпрос за ПТП???
Всичко зависи от това какво са ти написали в акта. Ако пише, че си нарушил член който означаване напускане на ПТП ще е лошо. Виж си акта, какво е написано и направи справка в закона.
Зависи от много неща. Най-лесното е да го успорваш в съда и да твърдиш че не си разбрал. Все пак тогава си внимавал да не се удариш с колата срещу теб. А и огледалото е финно как да усетиш въобще удар и птп
?:?

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
На акта трябва да е упоменато за какво е написан, съответно кой член и алинея от закона си нарушил!
Трябвало е да пишеш, че другия камион нарочно не се е прибрал в платното и те е избутвал, и може без да искаш да си го закачил, но това е било с цел предотвартяване на тежко птп!
Поздрави!!!!!
Трябвало е да пишеш, че другия камион нарочно не се е прибрал в платното и те е избутвал, и може без да искаш да си го закачил, но това е било с цел предотвартяване на тежко птп!
Поздрави!!!!!
Сега се загледах по подробно във акта си и там пише че съм нарушил Чл.42т.2 който гласи (2) Водач, който изпреварва, е длъжен:
1. по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство;
Обаче в обяснението на акта пише и че след това не съм спрял да огледам щетите на ПТП-то и по къско съм спрян и оведомен от органите на кат.
И си мисля че щом пише че съм нарушил Чл.42 по него трябва да ми е наказанието а за това книжка не вземат, и така дано съм прав.
1. по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство;
Обаче в обяснението на акта пише и че след това не съм спрял да огледам щетите на ПТП-то и по къско съм спрян и оведомен от органите на кат.
И си мисля че щом пише че съм нарушил Чл.42 по него трябва да ми е наказанието а за това книжка не вземат, и така дано съм прав.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Изпреварване е мъгла....ЕВАЛА!!! 
Понякога се чудя как имате очи да пишете какви глупости превите....
Един кара без номера и застраховка,прави ПТП...Друг с камион изпреварва камиом в гъста мъгла....
Това ако бяхме бяла държава такива шофиори щяхте да се в пандиза,а не без книжки!!!
АМАН!!!

Един кара без номера и застраховка,прави ПТП...Друг с камион изпреварва камиом в гъста мъгла....
Това ако бяхме бяла държава такива шофиори щяхте да се в пандиза,а не без книжки!!!
АМАН!!!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
kristianatanasov написа:Изпреварване е мъгла....ЕВАЛА!!! :applause:
АМАН!!!
Колега, ако неможем да помогнем на колегата по-хубаво да не пишем и да не се ругаем! Щот всеки прави грешки! И идва ден в който съжаляваме за тех! Всекъ бърза, в такова време живеем! :да:
А относно темата, колегата ако мисли че е виновен да си плати, ам ако е сигурен че проблема не е от негова страна да си гони правата! НИе тук няма как да знаме дали си ударил въпросният камион или не си!
Но щом са ти писали АКТ значи ще трябва да го платиш! И за напред ДИСТАНЦИЯТА помага много!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IceHeart написа:kristianatanasov написа:Изпреварване е мъгла....ЕВАЛА!!!
АМАН!!!
Колега, ако неможем да помогнем на колегата по-хубаво да не пишем и да не се ругаем! Щот всеки прави грешки! И идва ден в който съжаляваме за тех! Всекъ бърза, в такова време живеем!![]()
Някои грешки се правят само по веднъж.

Изпреварване е мъгла....ЕВАЛА!!!
АМАН!!!
Аве пич ти ли ще ме учиш ве направил съм километри от тука до луната да отида и да се върна, как точно ти ще ме учиш вчерашен сополанко.Аз гоня тахограф ако си чувал за такова нещо нямам време да чакам 30 тонен тир да пъпли 15 километров баир, че съм направил грешка да, ама такива като тебе любителчета да ме поучават дето въртят по 3000км на година с леката си кола и си мислят че са големи шофьори извинявай. Моляте не пиши вече тука че следващият път ще спомена и майкати.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Има текст в самия акт, членове и алинеи хубаво. Цитирай го ако можеш с текста, да речем : с което виновно е причинил и т.н. в последствие напуснал. Сещаш се, говоря за техните скапани писаници..та да гадаем какво пък ще е наказателното постановление. Дотук мисля, че няма да те лишат за един месец 

Абе и аз немога да го прочета бе то писано с левия му крак да му се невиди и нали не е оригинала не е излязло на места хубаво написаното и така, пише нещо такова...
При маневра изпреварване не осигурява достатачно пространство на изпреварвания автомобил с което причинява птп и не спира да огледа щетите.
Ами ще видим какво ще стане ама и аз си мисля че няма да ми изгори книжката защото както вече писах от долу пише че съм нарушил Чл.42 а той е за неправилно изпреварване не за бягане от ПТП. И си мисля че трябва да ме накажат по члена който пиши че съм нарушил не по това което е описано в акта.
При маневра изпреварване не осигурява достатачно пространство на изпреварвания автомобил с което причинява птп и не спира да огледа щетите.
Ами ще видим какво ще стане ама и аз си мисля че няма да ми изгори книжката защото както вече писах от долу пише че съм нарушил Чл.42 а той е за неправилно изпреварване не за бягане от ПТП. И си мисля че трябва да ме накажат по члена който пиши че съм нарушил не по това което е описано в акта.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Няма смисъл да гадаем, пиши какво са сътворили в наказателното. Обжалвай го веднага, или ако не са много точки и пари и ще е без лишаване, плати си всичко. 

A да бе ще си платя аз какото трябва това не го успорвам, аз съм си виновен няма како да си кривя душата и си заслужавам акта, ама само книжката да не ми вземат, че ми трябва не мога без нея.Както и да е ще пиша какво е станало ама няма да е скоро след месец ще ми излезе решението.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
ivdims написа:Изпреварване е мъгла....ЕВАЛА!!!
АМАН!!!
Аве пич ти ли ще ме учиш ве направил съм километри от тука до луната да отида и да се върна, как точно ти ще ме учиш вчерашен сополанко.Аз гоня тахограф ако си чувал за такова нещо нямам време да чакам 30 тонен тир да пъпли 15 километров баир, че съм направил грешка да, ама такива като тебе любителчета да ме поучават дето въртят по 3000км на година с леката си кола и си мислят че са големи шофьори извинявай. Моляте не пиши вече тука че следващият път ще спомена и майкати.
Мислех да не пиша,нооооо ти утрешния сополанко с навитите зад гърба ти километри до луната или до марс, карал ли си лекия си автомобил и срещу тебе камион да изпреварва камион!? Щото на мен ми се е случвало и ако не ме бяха спрели децата които возех обръщах и сигурно сега щеше да лежа в затвора!? Аман от гоначи на тахографи

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
ivdims написа:как точно ти ще ме учиш вчерашен сополанко
.........
Моляте не пиши вече тука че следващият път ще спомена и майкати.
Следващ път за теб може и да няма, ако продължаваш с тоя тон!
Правилата чете ли? Или пак гонеше тахограф?
7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.
офф: професионалисти, които си гонят тахографите из пътя най-обичам ...

Ще си позволя да ти дам един приятелски съвет, макар да не съм от твоя ранг, защото не искам да ти пукнат професионалната глава на пътя:
Някои хора возим децата си, а не моркови!
едит: И сега видях, че 'вчерашен сополанко' го казва 23 годишен капацитет

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”