Проблем с аербек на Пасат В5.5
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с аербек на Пасат В5.5
Здравеите колеги имам един проблем с една лампа каято ме побърква.Заради нея си взех програма за чистене на грешки но тя пак светва,става въпрос за аербега на Пасат В5.5 .Исписва ми високо съпротивление , ето и снимка на грешката.Моля за съвет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с аербек на Пасат В5.5
Най-вероятно лош контакт по веригата на капсула на шофьорския ербег. Да се провери най-вече контактната система във волана. Май беше една спирала.
Преди манипулацията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се изключи акумулатора и да се изчака минута-две.
Преди манипулацията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се изключи акумулатора и да се изчака минута-две.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега проблема ти е спирало виден кабел който е свръзката мужду аирбега и модула намира се под кормилото и над рачките за мигачите и чистачките едно пластмасово тарколо със навит вътре кабел които се навива или развива като въртиш кормилото пробваи да изчизтите грешката с VAG KOM ако ли не вземи втора употреба около 40лв новото е около 180-200лв.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега виж си буксата под седалката за аирбага която е . ако си мърдал седалката напред назад е вероятно да се е разбутала и затова да набива грешка . при мен беше така - светна лампата след почистване на колата . та поразмърдах въпросната букса и после си изчистих грешката и всичко е ок . можеш и да я напръскаш с контактен спрей за по сигурно . успех
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мерси за отговорите но всичко това което казвате съм го проверил лентовия кабел го свалях и го прозваних и не беше прекъснал. Мен по скоро ме притеснява това че исписва високо съпротивление дали проблема не е в жълтият куплунг които се включва в аербега на волана вътре в него има някакво съпротивление
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Поне ас не знам да е имало,кое те съмнява пот седалката?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щом има съпротивление в куплунга и изглежда като допълнително поставено, значи нещо е лекуван така да се каже и най-вероятно проблема е там.Голямо съпротивление дава когато нещо по веригата е отворено.Затова извади това съпротивление, провери го и ако е добре напръскай контакта с контактен спрей и пак го сложи и пробвай да изтриеш грешката.
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Колега съпротивлението за което говоря не е слагано допълнително в всички букси на шофьорски аербег го има оригинално но знае ли някои колко трябва да е съпротивлението?
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
За влагата под седалката имаш предвид дали проблема не е в датчика /мисля че е за страничен удар/ които се лови с две болчета за купето и се намира пот мокета,така ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не се занимавай да търсиш краш сензора под мокета, защото тогава щеше да ти изпише грешка свързана с краш сензор.Според мойта таблица за кодовете на грешките тази грешка означава голямо съпротивление на пиропатрона на шофьорския ербек, което според мене значи, че или пиропатрона е дал фира и от там идва голямото съпротивление или буксата на пиропатрона не контактува добре и централата отчита отворена верига.
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за отговора колега наи на края да чуя някои с мнение като моето ,ас също мисля че проблема е там, а знаеш ли как може да се премери това съпротивление икаква стоиност трябва да даде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гледай сега колега да ти кажа аз с какво имам опит, но понеже съм с Б5 не знам доколко ще мога да ти помогна.При мене е шунтиран пиропатрона на страничния ербег със съпротивление 2,6 ома поставено в буксата на пиропатрона.При мене буксите под седалката са две една голяма червена и една жълта по-малка с две пинчета вътре.Та тая жълтата е явно за пиропатрна и мъжката част отива към пиропатрона, а женската към централата на беговете.Сега незнам как е за централния шофьорски бег, но дано успее да те насочи нещо това обяснение.Мъжките контакти на тая букса са тънки като кърфици.Джамбазите при мене са сложили съпротивление в жеската част, за да лъжат централата че пиропатрона е читав и да не дава грешка и да работят остналите бегове.По общо мнение прочетено от форума, съпротивлението премерено между двете крачета на буксата идваща от пиропатрнона трябва да е между 3-3,5 ома, при мен както казах беще сложено 2,6 ома и като го махна ми набива грешка високо съпротивлени на пиропатрона.Между другото четох, че срока на годност на пиропатроните на беговете бил 10 години и след това подлежат на смяна и това го пишело някъде отстрани по колонките на вратите на стикер, но аз не съм разглеждал по мойта.Та ако може разучи кои пинове в тая букса, за която говориш са за пиропатрнона и премери колко е съпротивлението между тях да видим дали ще даде някаква насока. memberlist.php?mode=viewprofile&u=654 Иначе пиши едно лично съобщение на този колега да обясни между кои пинове да измериш съпротивлението, ако не успееш да разучиш от някъде.
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги проблема се реши като смених кабела от пиропатрона до волана /буксата със супротивлението/ и след исчистване на грешката лампата угасна.Благодаря на всички за съветите. Вече ме дразни само лампата за горивото но това е допустимо.