Тампони на Макферсъна

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Тампони на Макферсъна

Мнениеот Beast » Пон 03 юли 2006 14:45

Преди месец , при преминаване на автомобила през неравности започна да се чува характерен звук /ромолене/ отпред в дясно на фолксвагена /Пасат -1.8 МI-1992г./.След консултации с личният му лекар в автосервиз /Ст.Займов- Изток/ същият ми обясни , че това е от износени тампони и съответно се налага смяната им.Смених ги но проблемът си остана , сега шумът се чува отпред в ляво и според маестрото се дължи на амортисьорите които също били за смяна.Как смятате дали амортисьор , дори и да е за смяна може да бъде причина за този звук?
Аз изпробвах амортисьорите и според мен са си здрави , обаче си мисля че се опитват да ме цакат с некачествени тампони.

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Пон 03 юли 2006 22:16

Да не е каренце или лагер бе пи4? Аз поне незнам ромолене да има при тампона на макферсона освен ако не е при вартене на волана евентуално ако се е разбило лагер4ето.
Виж си го ото4ни 4е да не се наложи да сменяш амортесьори напразно.

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Пон 03 юли 2006 23:09

Възможно е да е от тампоните на успокоителната щанга - те като се скапят се чува трополене като минаваш през дупки. От амртисьори според мен 100% не.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Вто 04 юли 2006 5:00

Колега,при мен бяха за смяна и двата и след смяна взе да тропа по-силно! :shock Оказа се че дьрводелците са ми турили тампони от Голф които са по-ниски с 1-2 см. представяш ли си??? :twisted: Така че вдигаи предницата и виж при теб да не е сьщото...

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Вто 04 юли 2006 9:20

DoDi_DoG написа:Да не е каренце или лагер бе пи4? Аз поне незнам ромолене да има при тампона на макферсона освен ако не е при вартене на волана евентуално ако се е разбило лагер4ето.
Виж си го ото4ни 4е да не се наложи да сменяш амортесьори напразно.

Каренце не е със сигурност защото при ВЪРТЕНЕ на волана от крайно дясно до крайно ляво положение би трябвало да има шум , а няма никакъв.

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Вто 04 юли 2006 9:24

Не съм сигурен за тампоните на успокоителната щанга , но при прегледа преди подмяната на тампоните на Макферсъна ми казаха че всичко по предницата е наред освен горепосочените тампони.Варианта е да са ми сложили нещо което не му е мястото там.

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Вто 04 юли 2006 21:43

Е да, но нали и от двете страни са ги сменили - би трябвало и от двете страни да го чуваш това ако не е сложил подходящите части, пък ти казваш че се чува само от ляво. Поне това с успокоителната щанга е евтино - по 4лв на страна са частите и се сменят за 10-20минути.

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Пон 10 юли 2006 14:16

Благодаря за мненията и подкрепата , проблемът се оказа амортисьор, при смяната на тампоните са разменили местата на амортисьорите и затова съм чувал шумът отпред в ляво.След като смених амортисьорите с нови Пасата заспа /както обикновенно/.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 10 юли 2006 14:53

Едно такова "ромолене" се чува при мен, когато движа направо и съм на четвърта или пета, и подам газ... чува се долу вдясно... :shock :roll: Преди беше тихо, сега съвсем ясно изразено. Да не би това да е каре?

п.п. То направо вече си е хлопане, ами не ромолене... :?

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Пон 10 юли 2006 15:13

VW_FEN написа:Едно такова "ромолене" се чува при мен, когато движа направо и съм на четвърта или пета, и подам газ... чува се долу вдясно... :shock :roll: Преди беше тихо, сега съвсем ясно изразено. Да не би това да е каре?

п.п. То направо вече си е хлопане, ами не ромолене... :?

Без значение от скоростта , ако е каре би трябвало при завои с по малък радиус да се чува равномерно чукане.А това което ти описваш, вероятно не е каре, защото ще го чувш не само на четвърта или пета скорост.Добре е да провериш шарнири , тампони на усп.щанга и др.И е добре да уточниш дали звукът е по силен при преминаване през неравности.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 10 юли 2006 15:49

И при мен го има това "ромолене" преди 3 години ми бяха казали,че десния ми тампон е за смяна,ама не съм го сменил още :lol:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 11 юли 2006 20:55

При мен звукът не се влияе от неправности - просто първа, втора, трета и като цапна четвърта, и дам газ, започва да хлопа... като отнема газта, няма хлопане. :( като дам газ, отново започва...

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Сря 12 юли 2006 14:41

Опитай дали шумът зависи от предавката или от скоростта , защото ако на 4-та предавка караш с 70 км в час и на 3 та пак със седемдесет но няма шум/за разлика от 4-та когато има шум/ , вероятно проблемът не е в окачването.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Съб 15 юли 2006 18:32

VW_FEN написа:При мен звукът не се влияе от неправности - просто първа, втора, трета и като цапна четвърта, и дам газ, започва да хлопа... като отнема газта, няма хлопане. :( като дам газ, отново започва...

Вътрешно/ни каре/та колега.Гаранция!Външните карета хлопат при завои,а тези- при подаване на газ,особено на по голяма предавка.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 15 юли 2006 19:37

Колко пари? И трудно ли е да се смени? :( Разводних му на човека темата... тц тц тц сори за което... Значи въртешни карета... ами ще сменяме, няма начин. 10х. А сега по темата, тези тампони на макферсона, на колко време се сменят?

Върни се в “Passat”