Преди месец , при преминаване на автомобила през неравности започна да се чува характерен звук /ромолене/ отпред в дясно на фолксвагена /Пасат -1.8 МI-1992г./.След консултации с личният му лекар в автосервиз /Ст.Займов- Изток/ същият ми обясни , че това е от износени тампони и съответно се налага смяната им.Смених ги но проблемът си остана , сега шумът се чува отпред в ляво и според маестрото се дължи на амортисьорите които също били за смяна.Как смятате дали амортисьор , дори и да е за смяна може да бъде причина за този звук?
Аз изпробвах амортисьорите и според мен са си здрави , обаче си мисля че се опитват да ме цакат с некачествени тампони.
Тампони на Макферсъна
DoDi_DoG написа:Да не е каренце или лагер бе пи4? Аз поне незнам ромолене да има при тампона на макферсона освен ако не е при вартене на волана евентуално ако се е разбило лагер4ето.
Виж си го ото4ни 4е да не се наложи да сменяш амортесьори напразно.
Каренце не е със сигурност защото при ВЪРТЕНЕ на волана от крайно дясно до крайно ляво положение би трябвало да има шум , а няма никакъв.
VW_FEN написа:Едно такова "ромолене" се чува при мен, когато движа направо и съм на четвърта или пета, и подам газ... чува се долу вдясно...![]()
Преди беше тихо, сега съвсем ясно изразено. Да не би това да е каре?
п.п. То направо вече си е хлопане, ами не ромолене...
Без значение от скоростта , ако е каре би трябвало при завои с по малък радиус да се чува равномерно чукане.А това което ти описваш, вероятно не е каре, защото ще го чувш не само на четвърта или пета скорост.Добре е да провериш шарнири , тампони на усп.щанга и др.И е добре да уточниш дали звукът е по силен при преминаване през неравности.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
VW_FEN написа:При мен звукът не се влияе от неправности - просто първа, втора, трета и като цапна четвърта, и дам газ, започва да хлопа... като отнема газта, няма хлопане.като дам газ, отново започва...
Вътрешно/ни каре/та колега.Гаранция!Външните карета хлопат при завои,а тези- при подаване на газ,особено на по голяма предавка.