Ударен GOLF VI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Re: Ударен GOLF VI

Мнениеот passat123 » Нед 16 яну 2011 1:57

Да ремонта ще е много скъп !
Не искам да казвам голчма дума но и ако аербеците са грамнали напрао тотална щета трябва да ти дадат !

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 16 яну 2011 3:11

Колеги аз знам,че проба за алкохол не е ли 0.00 каското не плаща нито лев!А и в други случай не плаща mhihi
Аз съм жив пример,с 1400лв вътре от Бул инс след като си ударих полото в улица без изход!Улицата била без изход,имало знак понеже аз съм го бил видял нетрябвало да влизам в тази улица и да се блъскам в бордюра :screwy
Защита на потребителя,не вършат работа...ама никаква!Само писамца получавах 1 година,и за капак след седмица се опитаха да ми крадат колата от пред блока ми,но неуспяха.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 16 яну 2011 9:10

Аз не разбирам що карате такива коли,след като нямате пари да си купите два фара при инцидент.Кофти случка колега.Това със застрахователите - пак кофти случка.Това че сега няма да караш шестицата,пак е кофти.Още по кофти ще е да я гледаш така ударена.Или натискай да ти платят (ако си сигурен че нямаш никаква вина,в случая употреба на алкохол,каране с несъобразена скорост по пътен участък който не ти позволява да спреш,или някакви такива)или продавай нещото което е било кола.Едва ли тук в България ще си оправиш,още повече ако си на една заплата.Докато я оправиш,1-2 години ще си пешеходец,не си струва.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 16 яну 2011 13:49

Случката наистина е много неприятна, колега, но какво да правим... понякога просто обстоятелствата се стичат лошо..

Какво точно пише в полицата ти? Прочети си я внимателно и виж какво пише относно употребата на алкохол. Все някъде трябва да е изрично упоменато дали покриват щети при проба, различна от нула.

А колко се очаква да трае делото срещу застрахователя? Просто от интерес питам.

Потребителски аватар
injdurev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот injdurev » Нед 16 яну 2011 14:00

Т.6.2 от полицата галси: Застрахователя не дължи обезщетение ако в момента на застрахователното събитие автомобила е управляван от лице употребило алкохол в концентрация по-голяма от допустимата по ЗДвП.

За това мисля, че съм в правото си. Но разценките са такива, че щетата наистина отива "тотал".

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Нед 16 яну 2011 14:01

има толкова много точки в каското с които се отменя и не важи, че искат ли да го врътнат винаги може.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 16 яну 2011 14:09

Един приятел имаше съдебни спорове с БулИнс и беше стигнал до извода, че всичко зависи от адвоката. БулИнс имат много силни позиции и много добри адвокати, така че, аз само мога да те посъветвам, щом си решил да ходите в съда, да си вземеш наистина опитен адвокат, който има идея с кого си има работа.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 16 яну 2011 14:16

injdurev написа:Колата има каско, но за сега застрахователя отказва и за това водим дело в съда. Въпроса е, че искам да съм готов за най-лошото т.е. съда да постанови в полза на застрахователя. Кръвна проба за алкохол 0.49

Граница за допустимо съдържание на алкохол в кръвта при шофиране е до 0.5 промила,ти си написал 0.49 което незнам как ще ти го зачетат в съда,все пак е минало известно време преди да дойдат КАТ и да те проверят,тия застрахователи може да оспорват,че си бил пиян и нищо да не ти платят :banghead:

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Нед 16 яну 2011 14:19

godfadar написа:
injdurev написа:Колата има каско, но за сега застрахователя отказва и за това водим дело в съда. Въпроса е, че искам да съм готов за най-лошото т.е. съда да постанови в полза на застрахователя. Кръвна проба за алкохол 0.49

Граница за допустимо съдържание на алкохол в кръвта при шофиране е до 0.5 промила,ти си написал 0.49 което незнам как ще ти го зачетат в съда,все пак е минало известно време преди да дойдат КАТ и да те проверят,тия застрахователи може да оспорват,че си бил пиян и нищо да не ти платят :banghead:

има ли алкохол е лошо.... много лошо ....

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 16 яну 2011 14:44

Към кого е каското?Колата на изплащане ли е?Задължително си търси добър адвокат!При всеки един застраховател е различно!При моя застраховател няма значение алкохола,ако е до 0.5 промила!Няма значение и дали съм виновен или не!Затова е пълно автокаско!

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Нед 16 яну 2011 14:46

k_garchev написа:Към кого е каското?Колата на изплащане ли е?Задължително си търси добър адвокат!При всеки един застраховател е различно!При моя застраховател няма значение алкохола,ако е до 0.5 промила!Няма значение и дали съм виновен или не!Затова е пълно автокаско!

Колега, къде си застрахован? и моето е пълно, но има точки в които не важи.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 16 яну 2011 14:47

doubledTSI написа:Колега, къде си застрахован? и моето е пълно, но има точки в които не важи.

ДЗИ!

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 17 яну 2011 14:26

И аз съм в ДЗИ ! И ... май още една фирма беше мие др кола виктория ли ...

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 18 яну 2011 0:41

Аз си мисля, че инженерът загуби интерес към темата. Кажи поне какво става.... толкова много изписахме... дръж ни в течение..

Потребителски аватар
injdurev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот injdurev » Вто 18 яну 2011 6:24

Ще ви държа в течение разбира се. Но тези дни все още се занимавам с процедурни въпроси и документи. Даже започнах малко да се изнервям, защото адвоката ми, а и всички около мен, ми повтарят само че всичко е на ред, че няма за къде да бързам, че имам реални шансове в съда, но не става веднага и т.н.
Но вие не се съмнявайте, че ще споделя всички подробности около моя случай, защото, държа да отбележа, на никого не пожелавам да затъва в толкова мътни води, в каквито съм аз в момента!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”