Как да вдигна конете ?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
M1st3r_Y
Автомобил:
Двигател:

Как да вдигна конете ?

Мнениеот M1st3r_Y » Нед 16 яну 2011 9:07

Здравейте, колеги ! Карам Голф 3 1.6 моноинжекция 75 коня АБУ. Понеже на мен ми се струва, че колата не върви (баща ми кара Голф 2 1.6 карбуратор и ще ме скъса по всички параграфи), искам да и направя някакъв ъпгрейт. Ако някой има някаква идея от какво може да не върви и как да я накарам да се раздвижи, да пише. Благодаря предварително !

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да вдигна конете ?

Мнениеот fantomasss » Нед 16 яну 2011 9:11

Колега, проблема ти е под капака, предния... :screwy mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 16 яну 2011 9:14

най-евтино е да я продадеш и да си купиш друга по-мощна.

Дори и да приемем ,4е засилиш колата до 115 коня с 200 лева(невьзможно,но да кажем,4е теорети4но си го направил)оттам ти трябват по-добри и по-големи спира4ки..оттам и други гуми и джанти ,и така ...та филма е голям и скьп

Най-евтино е да идеш в морга и да си купиш двигател 2.0 115 ,да го насадиш при тебе и да се радваш

Другото са глупости свьрзани с много време,нерви и най-ве4е пари..затова едно мотор4е..отваряне,проверяване,захлопване+ново масло и газ до ламарината

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 16 яну 2011 13:54

Ако и 2-те коли са 1,6 както казваш ТИ! И татко ти те бие! по всички параграфи! Сменети си колите и да видиш че ти като си с 2-ката а той с 3-ката пак ще те бие по всички пЪраграФи! Има неща който ти не ги умееш, но и не ти трябва! Та проблема не е в колата, а в задкормилното устройство! НЕ се убиждай ама там е проблема! Ного жаляш колата! mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 16 яну 2011 13:58

3ката е 100кг по тежка от 2-ката ,което има доста голямо зна4ение. :idea:
Затова е нормално да пада от 2-ката

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 16 яну 2011 13:59

IceHeart написа:Ако и 2-те коли са 1,6 както казваш ТИ! И татко ти те бие! по всички параграфи! Сменети си колите и да видиш че ти като си с 2-ката а той с 3-ката пак ще те бие по всички пЪраграФи! Има неща който ти не ги умееш, но и не ти трябва! Та проблема не е в колата, а в задкормилното устройство! НЕ се убиждай ама там е проблема! Ного жаляш колата! mhihi

Я ми разясни кви са тия техники,4е не мога да вдяна

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 16 яну 2011 14:05

Vidol Nikolov написа:
IceHeart написа:Ако и 2-те коли са 1,6 както казваш ТИ! И татко ти те бие! по всички параграфи! Сменети си колите и да видиш че ти като си с 2-ката а той с 3-ката пак ще те бие по всички пЪраграФи! Има неща който ти не ги умееш, но и не ти трябва! Та проблема не е в колата, а в задкормилното устройство! НЕ се убиждай ама там е проблема! Ного жаляш колата! mhihi

Я ми разясни кви са тия техники,4е не мога да вдяна

Техниките са такива. Че фатката не е само да ти е бърза колата, а да знаеш как да я използваш правилно, да и знаеш на коя скорост и на колко уборота ускорява по-бързо!
Нали се сещаш че 2-ката е по лека от 3-ката, съответно е и по-стара от 3-ката! Проблема не му е в колата, а в това че не я настъпва както трябва! Все едно Голф 2-ка 1,3 срещу друг 1.3 пак 2-ка единия да е по-бърз от другия, значи шофьора на едно от превозните средства не е достатъчно бърз със скорости и ускорения!
Но нека да не превръщаме темата в спор. Колегата нещо се е заблудил. Но ще му мине!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 16 яну 2011 14:13

Това,4е е по-стара няма никакво зна4ение,ама карай!
За тая разлика,която е вьзможна 1.3 вс 1.3 има много фактори-като сьенител,гориво,сьстояние на мотора,а ако говорим за отсе4ка 20км примерно и ока4ването си казва думата ,както и спира4ките.
Колкото до шофера...и той има зна4ение,но коня си е кон а магарето магаре ако ме разбираш!
Проблема си е то4но в Абу-то ...и затова колегата иска сьвет

Потребителски аватар
M1st3r_Y
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M1st3r_Y » Нед 16 яну 2011 14:19

Ще се опитам да го обясня на чист български език - надявам се да се разбере от съфорумците. Карал съм и на татко колата, и той е карал моята. И при двамата неговата бяга, а моята не толкова, колкото неговата. Сменил съм ламбда сондата, ако кажете че е от там. Моноинжекцията е почистена. Регистрирана е с катализатор, но няма такъв. Не бяга колкото голфа на баща ми. Искам да я направя да бяга. И искам съвет. На хората, които се пишат на големи разбирачи и ми казват, че проблема е от задкормилното устройство, ще им кажа, че шофирам от доста години и съм карал доста видове коли. Знам как да карам и кога как да натискам. Така, че разни специалисти могат да ходят да си го на*укат някъде. Искам съвет от какво може да не върви и как да го оправя. Благодаря още веднъж на тези, които ще се отзоват. Ще помоля да не ми се спами темата с напълно излишни мнение на деградирали хомо сапиенси от неопределен произход !

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 16 яну 2011 14:27

Никой не казва(поне аз),4е проблема е в колата или в теб.Просто в тежкото купе на 3-ка твоя мотор толкова може и господ да го кара пак така ще ускорява.
Най-лесно е да си купиш 2.0 8в мотор. :!:
По-твоя мотор няма какво да направиш за да го накараш да вьрви

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Нед 16 яну 2011 14:32

Ами махни седалките, корите от вратите и всички други елементи, които не са ти нужни и може и да го догониш. ;)

И съвет по темата.. не се захшащай с тунинг на този мотор :)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 16 яну 2011 16:57

виж тази тема viewtopic.php?f=52&t=118296

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Нед 16 яну 2011 17:20

M1st3r_Y написа:... Така, че разни специалисти могат да ходят да си го на*укат някъде......
Ще помоля да не ми се спами темата с напълно излишни мнение на деградирали хомо сапиенси от неопределен произход !

Ще се опитам да направя така, че да запазя за архивите темата ти чиста от спам...пък и те специалистите отидоха някъде да си го на*чукват и спряха да пишат - така че спокойно... :uuoooh:
А ти за да не скучаеш можеш да прочетеш тази тема...
viewtopic.php?f=9&t=11657

Върни се в “Силов тунинг”