За ксенона
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За ксенона
Факт е че тия с ксенона от 20 лв кьоравят всички останали. Светят в небето и в другото платно. Още по-кофти е да попаднеш пред джип или ван с такива. Това че никой не присветква не е показателно, трябва да светя на всеки пети.
stefan4o написа:JC написа:kokobul написа:kristianatanasov написа:Колеги абе айде стига....някои от вас ма е пропуснал или проспал в училище урока по пречупване на светлината.
Рефлектора е изчислен-дали ксено или свещ на мястото на крушката-пречупването на светлината е едно и също!!!
Така че рефлектор,лупа...не ти ли е регулиран фара ще заслепяваш....
искаш ли да си разменим колите(само за опита)и да се разминем да се увериш на какво подлагаш колегите срещу теб ?
Еми ние го слагаме заради вас с прожекторите колега, защото с наще фарове и крушчици не виждам нищо .... ако има читави лупи за пасата ми, утре ги купувам ....![]()
...и защо да ги разменяте колите като има от всеки вид по много на улиците, кеф ти лупи, кеф ти рефлектори, кеф ти коне, каруци ...
Т.е. ти, колега, се чувстваш ощетен, че нямаш заводски лупи на пасата си, така ли? Та така го връщаш на тези с лупите, като си сложил ксенон? Щото с желание всичко се постига. И за Голф няма, за Джета също, но с нужното желание и малко финанси всичко е наред. Вече доста колеги от форума на всевъзможни коли (от Поло до Пассат) са с хоум мейд лупи. Мисля, че всеки би ти помогнал най-малкото със съвет
Не си го връщам на никой, просто и аз като карам имам нуждата да виждам ... както и да е де, а за тези лупи ме спира единствено стклото пред лупата .... но не съм се отказал, просто още не съм наясно как става точно

- kokobul
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С желанието всеки да вижда по добре от другия не се стига до никъде,има си норми за всичко (в Германия такива коли като твойте е забранено на се движат) щом ксенона не е заводско монтиран!!!
това е като циганската свирня всеки иска неговата свирка да се чува над другите повярвай ми не се получава нищо
това е като циганската свирня всеки иска неговата свирка да се чува над другите повярвай ми не се получава нищо
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
kokobul написа:в Германия такива коли като твойте ги спират и докато не сложат оригиналните крушки си седят на място щом ксенона не е заводско монтиран!!!
Колега извинявай но не съм сигурен дали е точно така.....Един комшия си взе нов Пасат Б6(оригонално излизат със и без ксенон)неговия го взе без ксенон,в последствие сложи ксенон кит на Луксима...С тази кола 2-3пъти ходи до Германия,до Италия,Гърция-ксенона все още си е на колата,а температурата му не е като на оригиналния ксенон на VW.Можеби тук играе роля и това че е нов модел кола и полицаите го приемат да има ксенон...знам ли?!?!
Но ако е така като трърдиш,то немските полицай трябва да са по компетентни от преподавателите във Вилхелм Пик за базовото устройство на абсолютно всички автомобили които се движат по техните пътища....Мен лично това ми се струва нереално.
Можеби става въпрос за някакви по фрапантни случай които се срещат често по нашите улици....-Прекалено силни светлини,неработещи такива,прекалено ниски автомобили,животозастрашаващи намеси по устройството на МПС...Все неща който се забелязват с просто око.
Ако отвориш интернет магазините ще видиш че такива китова се продават по цял свят....включително и Германия!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
kristianatanasov написа:
Колега съгласен съм с теб, това са някакви митове и легенди от типа в германия еди какво си..., нека някой който разбира германски

Още нещо искам да кажа на всички чуждопоконници, изобщо не ме интересува какви са законите в германия, швейцария или сащ, там ако забранът секса вие пак ли ще се съгласите с тях!
Поздрави!!!!!
- kokobul
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а знаете ли че Ганьо Балкански е жив !!!!
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
kokobul написа:а знаете ли че Ганьо Балкански е жив !!!!
Това ако е насочено към мен драги ми господинчо, ще ти кажа, че такива като теб чуждопоклонници, много ви обичам!
Щом си толкова възвишен и благороден човечец, били си направил труда да дадеш сайт със закона на германия където е опоменато, че автермаркет ксенон е забранен, ако не намериш сайт със закона може и форум да покажеш!
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Нямах нерви и време да чета цялата тема но ето ви нещо за гледане : http://www.youtube.com/watch?v=RDjTglCu84U
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
kristianatanasov написа:kokobul написа:в Германия такива коли като твойте ги спират и докато не сложат оригиналните крушки си седят на място щом ксенона не е заводско монтиран!!!
Колега извинявай но не съм сигурен дали е точно така.....Един комшия си взе нов Пасат Б6(оригонално излизат със и без ксенон)неговия го взе без ксенон,в последствие сложи ксенон кит на Луксима...С тази кола 2-3пъти ходи до Германия,до Италия,Гърция-ксенона все още си е на колата,а температурата му не е като на оригиналния ксенон на VW.Можеби тук играе роля и това че е нов модел кола и полицаите го приемат да има ксенон...знам ли?!?!
Но ако е така като трърдиш,то немските полицай трябва да са по компетентни от преподавателите във Вилхелм Пик за базовото устройство на абсолютно всички автомобили които се движат по техните пътища....Мен лично това ми се струва нереално.
Можеби става въпрос за някакви по фрапантни случай които се срещат често по нашите улици....-Прекалено силни светлини,неработещи такива,прекалено ниски автомобили,животозастрашаващи намеси по устройството на МПС...Все неща който се забелязват с просто око.
Ако отвориш интернет магазините ще видиш че такива китова се продават по цял свят....включително и Германия!
Колега, щом не си сигурен, отиди купи кола от немско и я закарай да мине ТЮВ, ама й сложи афтърмаркет китайски ксенон, ако успееш да минеш ТЮВ пък на

Но най-добре изгледайте клипчето от горния на мен коментар на колегата Глове

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
doaiena написа:kokobul написа:а знаете ли че Ганьо Балкански е жив !!!!
Това ако е насочено към мен драги ми господинчо, ще ти кажа, че такива като теб чуждопоклонници, много ви обичам!
Щом си толкова възвишен и благороден човечец, били си направил труда да дадеш сайт със закона на германия където е опоменато, че автермаркет ксенон е забранен, ако не намериш сайт със закона може и форум да покажеш!
Заповядай

Das sagt der Tüv:
Im Fahrzeugzubehörhandel werden vermehrt Gasentladungs-Lichtquellen mit Vorschaltgeräten zum nachträglichen Einbau in Scheinwerfer angeboten, die ausschließlich mit herkömmlichen Glühlampen als Leuchtmittel genehmigt worden sind. Bei diesen Angeboten werden die Gasentladungs-Lichtquellen häufig auch als Xenon-Glühlampe oder Xenon-Brenner bezeichnet. Teilweise gibt es bereits schon entsprechend umgerüstete Scheinwerfer im Angebot.
Derartige Umrüstungen auf Xenon-Licht sind unzulässig, da nachträgliche Veränderungen an bauartgenehmigten Scheinwerfern, zu denen auch der Sockel und die mit der Bauartgenehmigung festgelegte Lichtquellen-Art gehört, zum Erlöschen der Bauartgenehmigung der Scheinwerfer und damit auch zum Erlöschen der Betriebserlaubnis des Fahrzeugs führen.
Zulässige Umrüstungen auf Xenon-Licht sind nur durch Einbau von kompletten Scheinwerfersätzen möglich, die eine entsprechende Bauartgenehmigung aufweisen. Dabei ist zu beachten, dass Kraftfahrzeuge, die auf Xenon-Abblendlicht umgerüstet werden, zusätzlich ausgerüstet sein müssen mit:
einer automatischen Leuchtweitenregelung
einer Scheinwerferreinigungsanlage und
einem System, dass das ständige Eingeschaltetsein des Abblendlichts auch bei Fernlicht sicherstellt.
Wir empfehlen Ihnen, nur Umrüstsätze auf Xenon-Licht zu erwerben, für die ein Teilegutachten oder eine Allgemeine Betriebserlaubnis (ABE) vorliegen. Nur so können Sie sicher sein, dass die Scheinwerfer eine gültige Bauartgenehmigung haben. Der zugehörigen Einbauanleitung können Sie entnehmen, welche Umbauarbeiten am Fahrzeug neben der eigentlichen Scheinwerferumrüstung zusätzlich erforderlich sind.
Wir wollen, dass Sie sicher fahren.
Ihr TÜV NORD STRASSENVERKEHR
Тук е и законът:
http://www.juraforum.de/gesetze/stvzo/5 ... blendlicht
Разбира се,можеш да си монтираш афтърмаркет ксенон,стига да е одобрен от TÜV,т.е. да отговаря на изброените изисквания...
Последна промяна от icoico на Нед 16 яну 2011 18:59, променено общо 1 път.
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
kokobul написа:С желанието всеки да вижда по добре от другия не се стига до никъде,има си норми за всичко (в Германия такива коли като твойте е забранено на се движат) щом ксенона не е заводско монтиран!!!
Аз немога да цитирам закон, а и не шпрехам немски, но имам познат дето пътува за коли по Австрия и Германия с платформи Мерцедес и си беше наслагал на 3-те буса ксенон на обикновенните фарове и са му написали акт заради това в Австрия още мин година. Така че този колега дето си е сложил ксенон и е патувал насам натам, просто не са го набарали и е до време да го засечат и да се заядат.

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Дано скоро и в БГ предприемат ефективни действия срещу 'светулките'
Писна ми

Писна ми

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този твой познат е късметлия,щото ако попадне на катаджия в лошо настроение направо могат да му приберат документите на буса и да си го откара на платформа...
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
icoico написа:
Браво за труда който си положил, но това което си постнал не е закон, а препоръка за ксеноновите системи, препоръчва се да има нивелираща система и някакви други работи, както знаем и пръскалките за фарове са препоръчителни, това не е закон което си цитирал, плюс това колко коли, които са с заводски ксенон с лупи имат нивелираща система!!!!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”