Смъкване на Венто - с какви прожини ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Смъкване на Венто - с какви прожини ?

Мнениеот parno » Съб 15 яну 2011 17:55

спортните пружини от голф 2/3 с нещо по-различни ли са от на венто?
питам главно за задните
може би ще слагам спортно окачване на вентото но искам да е поне с 30/30 - без извращения :D

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 15 яну 2011 22:46

Намери си хубави пружини от Венто ама да си сигурен .че са точно от Венто,не си спомянм точно колко мм беше дебела пружината ,но ако на Голфа е 12 мм на Вентото е с 1 мм отгоре,както и при Джетата и Г2 пак са така.Като си намериш такива пружини можеш вече да ги срежеш без да се притесняваш ,че ще има някакви последствия,като максималното е една навивка с което грубо се сваля 2 см.По принцип можеш да пробваш и с пружини от Г3 ГТИ те са стандартно с 2 см по-ниски от другите,но не знам дали отазад няма да ти висне леко задницата трябва да се пробва точно с Венто нямам опит макар ,че преди години като карах Джетата бях с пружини от Г3 ГТИ срязаани с е дна намотка и колата си стоеше екстра,може би и при теб ще е така!Спортни пружини на обикновени амортесьори - забрави,скапват се много бързо.Сега се сещам ,че имаше едни лилави пружини които смъкваха с 30 мм от стандартното потърси си такива виждал съм тук из форума да се продават - тъмно лилав цвят са!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 16 яну 2011 8:31

ако ще слагам ниски пружини няма да са на обикновени амортисьори :wink:
просто съм за амортисьори и се лутам измежду вариантите :roll:
ако ще си оставам с обикновено окачване искам нещо по-читаво като Закс - ама цената си е брадва
проблема е при пружините за вентото да не се изсипе много защото няма да ми е особено практична колата
голфа не можех да го карам нормално при 50% от случаите :screwy

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Нед 16 яну 2011 19:54

Колега ако ти са меки прожините и опират продават едни тампони които са точно за задните прожини виж с тях какво може да стане аз бях сложил на моято но ги махнах, на мен проблема ми е с предните прожини ,че са меки не са оргиналните и мисля тези тампони да ги слагам отпред ако не намеря оргинални прожини.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 16 яну 2011 20:18

Те това е перфектен начин за снижаване за 180ойро + 17ойро доставка

http://cgi.ebay.de/TA-TECHNIX-PREMIUM-GEWINDEFAHRWERK-VW-GOLF-3-VENTO-/270680790315?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3f05d5152b#ht_2505wt_944

Едни обиновенни амортесьори и пужини май излизат приблизително толкова.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 16 яну 2011 20:33

само 4 обикновени газови амортисора на сакс ще са му поне 450лв, пружините отделно. Късоходови сакс перформънс са по около 250лв бройката
Такова окачване нямам намерение да го коментирам. Само ще кажа че качествено спортно окачване тръгва от 650-700 евро нагоре

Най-добре е колегата да си вземе задно спортно, ако смята че няма нужда от реглаж нека да е фиксирано. И читави койлове изпадат на 200-250лв

На голф и венто/джета задните пружини са абсолютно еднакви, а не трябва. В това съм сигурен. Според мен ще стане със стокова пружина от пасат б3/б4 ако ще се реже. Пасатовата понася много повече килограми и дори да се среже част от нея, не е проблем, понеже макар и отслабена ще се справи с натоварването на вентото. Да се отреже стокова е голяма глупост.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 17 яну 2011 8:40

закс ако ще вземам ще са маслени - тяхната цена за брой преден е колкото за 2 спортни
пружини не режа , втора употреба амортисьори не купувам
въпроса бе дали ако взема от 3ка пружини ще могат да носят задницата на вентото - явно не
не искам да го свалям с много - 30/30 или 40 е като максима

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Вто 22 мар 2011 21:43

Онзи ден седя и си мисля:Понеже четох , че пружини от ГТИ АБФ са по-ниски с около 2 см май беше от стоковите за голф/венто , на теория според мен би трябвало да станат на венто или бъркам , моето е с малкия тампон , а и не искам да го свалям с много , така че тези 2см напълно ме устройват.Не се сещам обаче дали има ГТИ пружини за малък тампон и дали наистина ще станат ?

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Мнениеот slavi7575 » Сря 23 мар 2011 22:24

Голфчето го смъкнах с червени пружини, но с колко смъкваха не знам. Но с гуми 185/65/14(които бяха зимни) и джанта с ЕТ38 при сядане само на един човек отзад опираха във веждите, иначе с нормалните 185/60/14 нямаше проблеми. Тъй като вече си бях купил нови маслени амортисьори БОГЕ, а пружините ми попаднаха на далавера(почти без пари)на другия ден, реших да ги сложа за проба и така почти 80 000км. Докато продадох голфа.
В раздела продава намерих това viewtopic.php?f=45&t=214502 . Бяха същите, но в по лошо състояние, даже се чудя как ли ще стои пасата с тези. Ама трябва да оправя другите работи по него, и след това ще видим какво ще направим по въпроса с окачването.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”