Може ли да се пере спортен филтър с Меглио

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Може ли да се пере спортен филтър с Меглио

Мнениеот neon » Чет 23 дек 2010 15:31

Ти в случая си пример за лафа "Скъп на триците - евтин на брашното"! За 10лв. съм почти убеден,че няма дори и ментелив филтър. Освен това съм убеден, че е по-добре да имаш пран K&N отколкото нов YED или производните му. И "скъпите" комплекти за почистване са м/у 35 и 50лв. горе-долу.
П.П. Аз лично карам Голф-а с YED за 50лв. Не съм нито горд, нито щастлив от този факт, но K&N с този размер струва 250лв. Вече съм сменил 1-2 евтини филтъра (демек не пера а хвърлям) и знам, че това не е удачен вариант,но нямам излишни пари за филтър на кола, която изминава по около 2-3000км на година. Относно ефективността на китайския филтър - почиства доста прилично. По вътрешната част на турбо пътищата няма почти нищо- когато ги избърша с бяла салфетка съвсеем леко се зацапва.

Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Мнениеот DaNicHeLi » Вто 04 яну 2011 19:13

Ами колега брат ми има филтър JR и съответно комлект за почистване и смазка на същата фирма.Изпрах го първия път с техния препарат и се почисти доста бавно,което ме изнерви и на следващото пране взех от на майка обезмаслителя-Меглио и се изчисти доста по-бързо.Вече 2 пъти го пера с Меглио и Медикс и му няма нищо.Според мене няма проблеми,само не използвай никакви четки и тем подобни-просто пръскаш и плакнеш,това е mhihi

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 04 яну 2011 21:53

Колеги не мога да повярвам, че постоянно се говори и дъвче едно и също за тия филтри...дали ще ги миете с меглио или с тайд, рекс, ариел и квото и да е се в гъзерете - кочините ни няма да вдигнат повече от 2-3% което е 2-3коня на 100 нещо което трудно се усеща и дори да се усети много бързо се свиква с него.
Като видя поредната тема за "спортен Филтър от 17лв" ми се иска ритуално да си прежежа(тук искам да кажа прережа, не се смейте много mhihi ) вените с нокторезачка mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Сря 12 яну 2011 17:21

Едвам изчетъх темата и тъпите оплювки на "разбирачите". Като пример ще добавя, че вече 4 години карам с един и същ пазарски конусен филтър, с който взех колата. Пера го веднъж лятото по следния начин: напръскване обилно с Меглио или домакински обесмаслител-пръскалка и го оставям за 10-15 минути. След това в кофа топла вода и малко веро в нея го балакам яката. Накрая го изплаквам по същия начин с чиста вода. След като съм доволен от банята го оставям на слънчева светлина докато изсъхне напълно. Накрая го напръсквам със силиконов спрей. Няколко пъти изпитано. И който не вярва, нека дойде да види как изглежда моя филтър от пазара за 15 лева след 4 години и приблизително 50 хил.километра и как върви колата с него. Аман !!

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пет 14 яну 2011 16:07

Абе тарикат- мноо ясно ,че ше си переш филтърчето за 15лв. с Меглио, защото комплекта за почистване на K&N струва 2 пъти повече от филтъра ти. Да не говорим, че за твоя филтър така или иначе "евтин" комплект за почистване не се продава. Когато дадеш 100 до 200лв за филтър, тогава ми обяснявай как го переш с Меглио и го мажеш с плюнка и лайно в консистенция 3 към 1! А няма да се учудя да изкараш и още 5 години с тоя филтър - даже може да го махнеш и да сложиш мрежа за комари-да спира само оси, врабци и други по-едри "замърсители".

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 14 яну 2011 16:19

Колега ти направо ги канонизира тези скъпи филтри бе!

Ако се взима скъп филтър, по-скоро човек трябва да се насочи към филтри тип гъба. Или другия вариант, които на мен ми харесва доста е сух на Апекси.. от JR не съм доволен, а като гледам и K&N, са същите. Металната мрежа се огъва при най-лекия натиск и се деформира. Не съм търсил филтри в ибей примерно, да видя какви цени са, ама извинявай 100++ лв за телена мрежа и малко "плат" отзад си е направо... :screwy

И все пак си мисля, че при по-сериозните автомобили твърдите частици са малък проблем ;)

Потребителски аватар
rgi2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rgi2003 » Пет 14 яну 2011 18:40

Абе, верно ли е толкова скъп комплекта за почистване при вас?Аз го купих точно за 11 долара миналата седмица.На К&N вътре с препарата за миене и маслото във флакон под налягане.Баси и разликите.А филтрите са по точно $50 панелните, какъвто е и моят на Бората.Баси и Българията и спекулацията.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 14 яну 2011 21:06

Да бяха само филтрите и частите за колите така.. пример ти давам само:
фигурка Swarowski подарък за приятелката, в чужбина 25 евро, тук е 200лв. ;)

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Пет 14 яну 2011 23:46

rgi2003 написа:Абе, верно ли е толкова скъп комплекта за почистване при вас?Аз го купих точно за 11 долара миналата седмица.На К&N вътре с препарата за миене и маслото във флакон под налягане.Баси и разликите.А филтрите са по точно $50 панелните, какъвто е и моят на Бората.Баси и Българията и спекулацията.

И аз това се учудих, защо се спрягат цени от порядъка на 150-200, но се оказа, че един панелен филтър за голф 3 струва около 160 лв, а в Германия - 45 евро с доставката. Да не говорим, че ако отида на магазина и ми направят 20% отстъпка цената ще е още по-надолу :bishop

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пон 17 яну 2011 1:15

Най-големия конус струваше около 250лв по спомен. Кит за почистване е около 50лв. Говоря за K&N. Не съм канонизирал нищо- просто смятам, че нещата са несъпоставими когато се сравняват пазарски филтър за 15лв и K&N примерно. От гледна точка на филтриране мисля, че хартиените филтри са по-добри но затова и не пропускат толкова въздух. Всичко е въпрос на преценка и компромис.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 17 яну 2011 1:31

neon написа:Най-големия конус струваше около 250лв по спомен. Кит за почистване е около 50лв. Говоря за K&N. Не съм канонизирал нищо- просто смятам, че нещата са несъпоставими когато се сравняват пазарски филтър за 15лв и K&N примерно. От гледна точка на филтриране мисля, че хартиените филтри са по-добри но затова и не пропускат толкова въздух. Всичко е въпрос на преценка и компромис.

цените са доста по-надолу в БГ вече кита е на 25лв

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 17 яну 2011 7:49

Малко офф...
Тази ситуация ми напомня за онези реклами по WS Teleshop.. купете сега! Само 89.00лв.. + доставка.. минат 1-2 години и се появи същият артикул в търговските вериги за по 15лв. След още една година вече си се продава на 7-8лв същото нещо ;)

Дали скоро ще купуваме маркови евтини филтри и препарати?

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пон 17 яну 2011 10:36

Дано! Не съм фен на плащането на скъпи неща,но.... понякога е по-добрия избор.

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пон 07 мар 2011 8:46

Много оплюваня колеги много нещо за тези филтри аз съм се спрял на евтин вариант за мойта кошница за 1000 лева просто на приятел чух как звучи с конусен филтър и ми хареса а да дам 100 лева за нещо което може да го сложа на колата си и да не ми хареса с него и след два дни да го махна мисля че е излишно!Поне това е мойто мнение а друг е въпроса дали има единно мнение с конуса вдига ли се сваля ли се или си остава еднакъв разхода с като обикновенния филтър? Поздрави от мен! :да:

tish
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот tish » Пон 07 мар 2011 9:33

цените са доста по-надолу в БГ вече кита е на 25лв[/quote]

Извинявай колега, да споделиш само къде е 25лв., че моя намалява вече а наистина съм ги виждал най-често на цени от около 40-50лв., а като си спомня,че го взех моя за 9-10 паунда и... :beer

Върни се в “Направи си сам!”