Проблем с Акумулатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Re: Проблем с Акумолатора

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 16 яну 2011 20:50

както са написали преди мен ... 1.27 най лошия случай най добрия 1.29 възкрасявал съм акумулатори от едно 27 ... искат бавно зареждане 1 , 2 А или смяна на електролита с нов гъстота 1. 29 се прави после зареждане пак на по малак ток :) И на края колкото те изкара

Потребителски аватар
batgecko69
Автомобил: golf
Двигател: abf

Мнениеот batgecko69 » Нед 16 яну 2011 20:53

Ами мерил сам го с АЕРОМЕТЪР и тое е на проценти кога неще да върти е някъде към 30% зареждам го на 1А зарядно зарежда се на 100 % електролита и след 20 дена няма никой и пак се зареждаме :banghead: :banghead:

Последна промяна от batgecko69 на Нед 16 яну 2011 20:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Нед 16 яну 2011 20:56

Като се купува нов акумулатор се чете гаранцията!!!!!!!!!!!!!....За да важи я прочетете 2 пъти....ходил съм в МОНБАТ заради скапан акумулатор....и като се пачна...абе момче ти четеш ли какво пише в гаранцията....ще се сетя още но сега се сещам за едно заради което ми падна гаранцията.......на всеки 6 месеца е трябвало да ходя да го преглеждат и се заверявало че е минал всички техни тестове....за друго в момента не се сещам......купувал съм пак от МОНБАТ...казват ..ела да ти напишем гаранцията ..2 години имаш и т.н....излязох си....ами ако заминеш в чужбина и те няма по една година??? кой ще ми го носи на преглед и т.н....
Та или са те минали с гаранцията или имаш оттечка ..то просто друго няма!!!!!

Успех!!! :да:

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 16 яну 2011 21:03

и ако акумулатор ти е 44 A/h по един ампер на час колко става 44 часа ако съм в грешка някой колега да ме опровергае и та колко ампер часа ти е акумулатора и за колко време се зарежда .. има и едно но ако се зарежда бързо :) направо в кофата и това е :) има зарядни и зарядни при мен на работа е някакво руско има си волт метар и ампер метар който аз го нагласям подсрецством понтициометар и следя волтажа :) за определено време колко се е заредило и веднага мога да ти кажа става или не става акумулатора

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 16 яну 2011 21:04

Христо Стайков написа:Колега,електролита трябва да има гъстота,когато акомулатора се изтощи тя е примерно 1,15 ;след като го включиш на заряд тази гъстота започва да се вдига и стига примерно до 1,28,това е добре,но ако гъстотата не се вдига не е добре работата.Измерва се с АЕРОМЕТЪР.

Пише се ареометър.
13,6 е малко желателно е поне 13,8 и то ако колата се кара често, ама пак трябва да не ти създава чак такива ядове. А като го заредиш със зарядно после пали ли лесно?
Ако се саморазрежда след 20 дни значи си доливал мръсна вода, ама гаранцията пак трябва да важи.

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Нед 16 яну 2011 21:09

ktamen написа:
Христо Стайков написа:Колега,електролита трябва да има гъстота,когато акомулатора се изтощи тя е примерно 1,15 ;след като го включиш на заряд тази гъстота започва да се вдига и стига примерно до 1,28,това е добре,но ако гъстотата не се вдига не е добре работата.Измерва се с АЕРОМЕТЪР.

Пише се ареометър.
13,6 е малко желателно е поне 13,8 и то ако колата се кара често, ама пак трябва да не ти създава чак такива ядове. А като го заредиш със зарядно после пали ли лесно?
Ако се саморазрежда след 20 дни значи си доливал мръсна вода, ама гаранцията пак трябва да важи.

Не съм му наливал грам вода иначе след като го зареда направо на първа имам чувството че ще запали мн силно върти 64А/ч е и оня ден го зареждах 30 чача и започнаха да излизат балончета и го спрях

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Нед 16 яну 2011 21:16

В магазина ми казват не е от акумолатора то така трябвало зимата през 1 месец да се зареждало всички били така :banghead:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 16 яну 2011 21:22

batgecko69 написа:В магазина ми казват не е от акумолатора то така трябвало зимата през 1 месец да се зареждало всички били така :banghead:

каква марка е акумулатора ?

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Нед 16 яну 2011 21:24

nikson85 написа:
batgecko69 написа:В магазина ми казват не е от акумолатора то така трябвало зимата през 1 месец да се зареждало всички били така :banghead:

каква марка е акумулатора ?

Ами на ИСКРА Енерджи е зех го уж щото са добри made in EU то кво стана :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 16 яну 2011 21:32

Значи в завода са му наляли недостатъчно чиста киселина. Саморазреждането зависи най-вече от това, ама май гаранцията не покрива подобни проблеми. Трябва или да караш по-често или да го зареждаш със зарядно. Скъпите акумулатори губят под 10% от заряда си за цяла година, ама масовите, каквито използваме ние трудно запазват и половината от заряда за 1 месец, явно си нямал късмет и твоя се саморазрежда още по-бързо.

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Нед 16 яну 2011 22:12

В магазина ми казват не е от акумолатора то така трябвало зимата през 1 месец да се зареждало всички били така :banghead:...............в магазина им кажи да си ти варнат парите.....а за ИСКРА -та съм чувал добри отзиви....BRATT-ми мисля че е с такъв...ако не се лъжа 3 -та година!!!

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 17 яну 2011 0:11

незнам но уж казват , че монбат са биле боклуци а вече трета година паля от раз зимата , но иска си подръжката ,доливане на дестилирана вода и зареждане когато не се кара колата дълго време.
сипиш ли му вода от чешмата забрави да те изкара много.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 17 яну 2011 0:14

въпроса опира не до марката а на некачествени единици на някои фирми.

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пон 17 яну 2011 0:19

то това е като жената и колата ....на късмет!!!!! просто винаги Българина първо купува какво ли не ...а после чете какво пише на етикетчето...но идеята със смяна от някой познат на акумулатора за 3-4 дена е не добра а отлична пък после търси оттечките ...евентуално!!!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 17 яну 2011 11:31

nikson85 написа:въпроса опира не до марката а на некачествени единици на някои фирми.

Казвал съм го и пак ще го повторя. Няма начин да правиш по няколко стотин хиляди (даже при Монбат са няколко милиона) акумулатори годишно и да няма рекламации.

Лощото е че има пишнам търговци заради, които често се съсипва имиджа на една или друга марка щото ги мързи да се разправят с рекламации.

Това за зареждането през месец зимата е абсолютно задължитоелно, но само ако караш на къси разстояния. В рамките на 10 мин неможе да се възстанови напълно изразходваната енергия за един студен старт. Аз карам по 25 километра около 25-40мин и може и никога да не го зареждам.

По дяволите - пише се акумулатор!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”