Смяна на лагери на задна главина и дискове, снимки.РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Лагер, задна главина.

Мнениеот ktamen » Вто 11 яну 2011 0:01

maslinkov написа:
ktamen написа:
maslinkov написа:А каква е тази схема с по един лагер на задно колело?

Някои коли имат по един двоен лагер на задните колела. Лагера е със сачми и е подобен на предните лагери на повечето коли.

Предполагам че при тези, които са с дискове и отзад значи. При мене са по два конусни едно с/у друго. Следователно не би трябвало да има луфт, както при предните. /На въпоса значи е отговорено/

Взех си от вторични две главини, щях да си правя ремарке. Главините бяха с барабанни спирачки и точно те бяха само с един лагер, лагерите бяха руски и затова предполагам, че са били от руско возило.

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Вто 11 яну 2011 23:45

Колега лагерите са два, комплекта струва около 40-50 лева, единия лагер влиза на глвината другия на оста, изплющаваш ги и газ, а за стягането не забравяй, че писле цяла ос се сменя за наказание, гайката се завива до край без да се стяга и се връща 1/4 оборот назад!!! :012:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 12 яну 2011 18:10

maslinkov написа:
ktamen написа:
maslinkov написа:А каква е тази схема с по един лагер на задно колело?

Някои коли имат по един двоен лагер на задните колела. Лагера е със сачми и е подобен на предните лагери на повечето коли.

Предполагам че при тези, които са с дискове и отзад значи. При мене са по два конусни едно с/у друго. Следователно не би трябвало да има луфт, както при предните. /На въпоса значи е отговорено/

Лагерите са РОЛКВИ и двата! На колите с Дискови спирачки - и ТАМ са РОЛКОВИ и там са ДВА!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 12 яну 2011 19:36

jazzlay написа:Колега лагерите са два, комплекта струва около 40-50 лева, единия лагер влиза на глвината другия на оста, изплющаваш ги и газ, а за стягането не забравяй, че писле цяла ос се сменя за наказание, гайката се завива до край без да се стяга и се връща 1/4 оборот назад!!! :012:

Колега това цена за двете колела ли е или само за един комплекТ

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 12 яну 2011 23:34

freestyler911 написа:
jazzlay написа:Колега лагерите са два, комплекта струва около 40-50 лева, единия лагер влиза на глвината другия на оста, изплющаваш ги и газ, а за стягането не забравяй, че писле цяла ос се сменя за наказание, гайката се завива до край без да се стяга и се връща 1/4 оборот назад!!! :012:

Би трябвало за двете да е! Преди 2 години, когато ги сменях аз .. бяха 28лв на SKF комплекта! :))

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 12 яну 2011 23:53

Една приятелка чакала,чакала ....докато по цариградско завлякла задницата с 120км....чист късмет е че не се е натряскала в някой....просто лагера блокира..нова ос лагери и т.н. и излязло после.....като не броя пътната помощ и освиркванията ...а баща и :beat_butt2 ....на всички ...късмет!!! междо другото и аз имам за смяна...ама до петък ше я карам някакси :да:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 13 яну 2011 10:12

turrisi написа:Една приятелка чакала,чакала ....докато по цариградско завлякла задницата с 120км....чист късмет е че не се е натряскала в някой....просто лагера блокира..нова ос лагери и т.н. и излязло после.....като не броя пътната помощ и освиркванията ...а баща и :beat_butt2 ....на всички ...късмет!!! междо другото и аз имам за смяна...ама до петък ше я карам някакси :да:

Твоята история малко от градските легенди! :screwy mhihi mhihi

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 13 яну 2011 22:51

завлякла е с 3-ка....стискай палци легендата да не те стига!!!

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Пон 17 яну 2011 13:50

freestyler911 написа:

Това е цената само за едното колело колега! НО лагерите са 1-во качество!!! mhihi

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 17 яну 2011 17:55

Аз от официален представител на SKF получих цена 30 лева за главина комплект, два лагера плюс някви други простотиики. Но от сигурен източник знам ... FAG било най най...

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 17 яну 2011 18:35

freestyler911 написа:Аз от официален представител на SKF получих цена 30 лева за главина комплект, два лагера плюс някви други простотиики. Но от сигурен източник знам ... FAG било най най...

Недей да знаеш за FAG - че са Най-най боклук последните години! От още по-сигурен източник! Правят ги в Инфонезия и Китай, цените са доста ниски, та ..... МЕРСИ!!!
Ако питаяш мен - бих те посъветвал да вземеш Койо или от вносител TIMKEN или SKF
TIMKEN ги внася една пловдивска фирма ТРИЕРА .. нещо си! ;)
Ще ги познаеш по Цените! ;)

Иначе комплекта е , Грес, щпленд, гайка .... и май това :) Ааа може и зегерка да има!

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пон 17 яну 2011 20:30

Аз взех преди 1 седмица FAG 38лв. земах си яката отстъпка и платих 20лв.Комплекта включваше:2-та лагера, семеринга, шплент, тапата на барабана, гайка, няква шайба има там и смазката.Просто неми се обикаляше целия град да търся други марки като разликата ще е 1, 2лв. А колко ще изкара през.... ми е.Сменям пак и така.В магазина ми предложиха същия комплект и за 6лв всичко и можеше и на него да ми дадат отстъпка :D FAG им бяха най-скъпите! Даже незнаех че са ги фалели(чесно казано небях чувал тази марка)прочетох от форума че много хора са слагали FAG.

Последна промяна от Gecatawe на Сря 19 яну 2011 14:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 18 яну 2011 9:21

Gecatawe написа:....семерина.....

:beat_butt2

Колега, няма такава дума! СЕМЕРИНГ! С Е М Е Р И Н Г! ок?

Семерин, семерината, семерингата, и там каквото още е измислено, просто не съществува! ок?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 19 яну 2011 11:23

Колегата е искал да напише Зегерка сигурно, защото там Семеринг няма - от какъвто и да е род! Просто няма какво да пази да изтече! :)))

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 13:22

преди 2 дни сам сменял на джетата 30 кинта ....ipd ....пише че е правен в Немция пък ще видиме....в комплекта....семеринг,2-та лагера,шпленд,контричката(шаибата дето застопорява гайката)и грес....нямаше гайка,при някой имало....има семеринг от към голямия лагер(вътрешния)....

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”