С какво масло карате дизелите си?
Re: С какво масло карате дизелите си?
При предишната смяна сложих Лики Моли 10W40- молибденовото. Е тая кола го пиеше като чорба...може би защото го купих от Карфур.
След 6000 км. с него и доляти към 800 мл. не издържах и сложих от добавката на Политрон за обработка на метал. Мотора значително утихна и след 1000 км. когато смених маслото не беше намаляло на щеката. При смяната сложих Политрон 5W40 и хвалбите в сайта на Политрон май ще се окажат верни, защото за първи път откакто имам колата масло не гори...или поне не е забележимо. За 5000 км. не е намаляло на щеката като същевременно мотора утихна, заработи по- стегнато и сутрин спряха да се чуват повдигачите. Колата е Голф 3 АФН.

- Sofiawest
- Автомобил:
- Двигател:
Прелистих 20 страници и никой не е слагал Пемко пълна синтетика, направо почва да ме хваща страх, че съм сгрешил, гледам на тубата от Германия е, минал съм 2 000 километра, ако ми прецака турбина или нещо ще се изям 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Аз карам с Castrol 10W -40 и няма никакви проблеми. Да чукна на дърво нито гори масло нито нищо. За 10 000 км нищо не мърда 

Последна промяна от Sashko_Trg на Нед 16 яну 2011 17:28, променено общо 1 път.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Repsol 5/40 за сега съм доволен.2000км.не мърда на щеката. 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
the_tupan написа:При предишната смяна сложих Лики Моли 10W40- молибденовото. Е тая кола го пиеше като чорба...може би защото го купих от Карфур.След 6000 км. с него и доляти към 800 мл. не издържах и сложих от добавката на Политрон за обработка на метал. Мотора значително утихна и след 1000 км. когато смених маслото не беше намаляло на щеката. При смяната сложих Политрон 5W40 и хвалбите в сайта на Политрон май ще се окажат верни, защото за първи път откакто имам колата масло не гори...или поне не е забележимо. За 5000 км. не е намаляло на щеката като същевременно мотора утихна, заработи по- стегнато и сутрин спряха да се чуват повдигачите. Колата е Голф 3 АФН.
Същото,само дето на мен ми изгори около 300 грама,не 800
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Liqui Moly 5W-50 .На тубата пишеше за Мерцедес и Фолксваген.За сега проблеми няма.Видях ,че горе някои колеги са го купили от Карфур и не са доволни.Моето го взех от Англия за 24 лири и е идеално.Каква е цената му в Карфур ако не е тайна?
stypkata написа:Liqui Moly 5W-50 .На тубата пишеше за Мерцедес и Фолксваген.За сега проблеми няма.Видях ,че горе някои колеги са го купили от Карфур и не са доволни.Моето го взех от Англия за 24 лири и е идеално.Каква е цената му в Карфур ако не е тайна?
По спомен около 45 лева...беше на промоция. Купих го юли миналата година.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пак налях MOTUL 6100 Synergie+ 10W40. На предната смяна долях 400-500 грама. Ама има теч от някъде отдолу капе. Абе добре е. Обаждат се повдигачите от време на време ама стриже иначе
Скъпичко е ама поне не е менте...

Фухс 10W40 Титан на 1.9 SDI. Мисля, че Фухсът е хубав, а и приличен като цена 45 лв. 4-те литра. Засега нямам проблем минал съм 5000 км. изгорило е към 300-400 гр.
-
- Автомобил:
- Двигател:
LEMFOIL 5w-40
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Отзив нямам не съм го ползвал , има спецификация по VW 505.00 а това означава че е като за твоя голф 1.9 ТДи
VW 505.00 Всесезонно моторно масло за дизелови двигатели с и без турбокомпресор.
И е време да поемеш дъх

Върни се в “Дизелови агрегати”