ГСМ от интернет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

ГСМ от интернет

Мнениеот mania » Пон 17 яну 2011 23:14

Колеги, искам да питам някой от вас купувал ли си е гсм от интернет? Гледам по сайтовете, че са доста по-ефтини от тези в магазините. Интересува ме как става покупката, сигурно ли е (относително) и евентуално някйо сайт, който е пробван и продуктите им са добри.

Мерси!

Потребителски аватар
didyss
Автомобил:
Двигател:

Re: ГСМ от интернет

Мнениеот didyss » Пон 17 яну 2011 23:18

От интернет магазин да, от частно лице НЕ, скоро на една позната, купила си телефона по интернет от частно лице ... й бе кунфискуван телефона от полицията - бил краден !
Взимай от някой интернет магазин на голяма верига...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 яну 2011 0:22

Тва е като да питаш "ако си купя голф от германия дали ще сменявам само консумативите?" mhihi
Питай за конкретен сайт, въпреки, че не съм чул от някъде да са прецакали някой.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 18 яну 2011 0:38

Как да питам за конкретен сайт като не ги знам ;) Гледам в нета са над 20, за всички по отделно ли? Интересува ме някой да каже мнение за конкретен. И относно цакането - четох по разни теми за мятани хора с жичките и батериите пимерно, затова и реших да се допитам преди да си сложа главата вторбата. Също четох, чекато ти го доставят първо трябва да го платиш и чак след това можеш да отвориш пакета да видиш какво са ти партили. Тя тая работа малко...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 яну 2011 0:43

Задай си въпроса, ако на някой му набутат вестници, вместо телефон, в кутията, дали няма да ореве форумите.
След това си харесай телефон и виж офертата, която те устройва най-много.
Потърси в google съответния сайт и ако не видиш някой да реве по форумите, значи си уцелил.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 18 яну 2011 1:00

аз купих наскоро гсм от ибей юк, никакви грижи
от България бих помислил много внимателно преди да купя нещо онлайн

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 18 яну 2011 7:42

Купувал съм от get.bg, mobilebulgaria.com, ebay.com/uk/at..., ioffer.com и други сайтове не съм имал ядове. Разлика има в условията по гаранцията - от гет.бг мисля, че не поемаха гаранция за лентов кабел или нещо подобно. На мен не ми се е случвало да ползвам гаранцията, но ако се случи е добре да ми покрие ремонта.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Вто 18 яну 2011 17:42

От mobilebulgaria.com си купих телефон преди повече от година. Беше много по евтин (с около 100 лв) от тея по магазините. Имаше си всичко в комплекта (зарядно, кабели, хендсфри...). Никакви проблеми съм нямал с него. Много са коректни, силно ги препоръчвам.

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Вто 18 яну 2011 20:14

А как седи въпросът с гаранцията?
Някой сблъсквал ли се е с този проблем?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 19 яну 2011 12:08

Fifa написа:А как седи въпросът с гаранцията?
Някой сблъсквал ли се е с този проблем?

по-добре да не ти се налага. 90% от фирмичките в mobilebulgaria са квартални дупки 2 на 2 метра, които работят полулегално. Телефоните им са или от Англия с логото на съответния оператор или от близкия изток (небезизвестните канали през аерогара София и Пловдив:-)

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Сря 19 яну 2011 13:01

Аз също съм се замислял за покупка на телефон от интернет заради ниските цени и ме посъветваха да пазарувам или от известни фирми, от които всички са доволни /има ли такива?/, или от фирми, които има адрес и може да си купиш продукта им на място от магазин или офиса им. Тогава задържително си взимаш освен гаранционната карта /тя дава търговска гаранция някаква/ и касова бележка - ако купуваш като частно лице и имаш проблеми да можеш да се оплачеш в КЗП /възползваш се от 2 годишната гаранция гарантирана от ЗЗП/.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 19 яну 2011 15:22

От Гет.бг съм взимал два телефона от нисък клас преди време,никакви проблеми,доставят със Спиди до вкъщи :да:
За магазините от мобилбългария ако е скъп телефон се замисли и виж мнения,оценки и сайта на фирмата,ако въобще има.
Колкото до втора ръка телефоните,ако имат гаранция с името на продавача и имей номер на телефона не виждам проблем.То и автомобил от Германия може да се окаже търсен и да ти го конфискуват,така,че има ли изрядни документ проблеми няма!Колкото до техническото състояние се пробва,тества и тн. то и втора ръка автомобил го гледаш,палиш,караш,но доколкото разбирам колегата си търси чисто нов телефон,така,че това е друга тема :beer

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 19 яну 2011 18:31

Аз си взех Нокия C6 от Никол Консултинг ООД по интернет. Никакви ядове. Имаше един проблем, който се оказа от мемори картата (дефектна. Все пак е техника и нищо не е застраховано). Оказаха ми пълно съдействение и почти им го бях пратил, но с техните инструкции до последно проблема се реши точно преди да ида до куриерите. Купих си ново микро есди.

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Сря 19 яну 2011 20:27

maxpayne написа:по-добре да не ти се налага. 90% от фирмичките в mobilebulgaria са квартални дупки 2 на 2 метра, които работят полулегално. Телефоните им са или от Англия с логото на съответния оператор или от близкия изток (небезизвестните канали през аерогара София и Пловдив:-)

Точно затова предпочитам да дам някой лев отгоре, но да си взема телефона от добре известна и позната фирма, отколкото от някоя, която днес я има, а утре - не.

Все пак ако телефонът е от ниския клас и разликата е голяма - сигурно си заслужава :)

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 20 яну 2011 9:19

Благодара за отговорите, колеги!

Основният плюс на интернет магазините е, че имат модели (поне в каталозите), котио не се предлагат по големите дилъри. Аз си харесах Моторола w377, която е 62 лв в интернет, а по магазините н есъм я виждал. И при условие, ч емога да я зема за такив апари не виждам защо трябва да ходя до магазин за няква нокия нисък клас за над 100... Та затова се заинтересувах за сайтовете, така или иначе ако си купувам звяр за над 500 лв по-добре да ги дам в магазин на оператор и да знам че чупи ли с епоне мога да дигна скандал някъде... То и от тях не се знае дали кще го оправят - пример: от Германос на приятелката ми н ей признаха за дефектирала нокията. Имаше проблем с леглото на картата памет и не записваше.

Та за интернет магазин смятам си заслужава да се купи много евтин телефон. Верно, скъпите са с над 100 лв отдолу, но засег анямам намерение да давам голяма сума за телефон.

Благодаря отново!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”