счупен фар, алкохол....последици...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

счупен фар, алкохол....последици...

Мнениеот beckham89 » Вто 18 яну 2011 2:16

заради приятелката ми тръгнах в 1 часа вечерта пил,със счупен фар....и спирам и ме виждат полицай,бахти шанса....дрегера показа 1 промил....какво ще е наказанието,ония каза че няма да е съд,и да се моля на шефа на полицията....и аз съм против пияните шофьори,макар приятелката ми да ме изкара извън нерви което не е оправдание...благодария ви предварително.......бахти и жените пак всичко заради тях.......

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: счупен фар....последици...

Мнениеот Velko » Вто 18 яну 2011 5:14

beckham89 написа:заради приятелката ми тръгнах в 1 часа вечерта пил,със счупен фар....и спирам и ме виждат полицай,бахти шанса....дрегера показа 1 промил....какво ще е наказанието,ония каза че няма да е съд,и да се моля на шефа на полицията....и аз съм против пияните шофьори,макар приятелката ми да ме изкара извън нерви което не е оправдание...благодария ви предварително.......бахти и жените пак всичко заради тях.......

Тука нямаш оправдание - не трябва да се качваш пил. Позволено е до 0,5 промила, ако няма катастрофа.http://www.alcoholbaddriver.bg/?p=errors Малко ще поседиш без книжка, за да се замислиш :banghead:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 18 яну 2011 8:11

С кой акъл карате пияни?! :shock :|

Със счупен фар може да се придвижиш ако е на зор, ако си осигурил поне работещ габарит. Най-много да си платиш някоя малка парична глоба. Но пиян - това си е сериозно престъпление, жена не може да е оправдание. :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 яну 2011 8:24

Предложи на приятелката ти да плати акта. Ако го направи, след като го направи я зарежи. Ако не го направи - пак я зарежи :Mr Green Fun Къде ги намирате тези приятелки такива бре? В затвора ще те вкара :screwy С такъв човек е по-добре да не се движиш, но голяма част от вината си е твоя, разбира се. Явно твоят акъл не е много повече, отколкото нейният, ще извиняваш :screwy
п.п. според мен си заслужаваш абсолютно акта :beer

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 18 яну 2011 8:58

Тъпо малко ама зора кво ли не прави mhihi Ето ти малка извадка от последната промяна на закона :

За алкохол в кръвта между 0,5 и 1,2 промила, книжката се отнема за срок между 1 и 12 месеца а глобата е между 200 и 500 лв.
За водачи със стаж до 2 години наказанието за шофиране в пияно състояние е отнемане на книжжката от 2 до 12 месеца и глоба от 300 до 600 лв.
При повторно установяване на шофиране в нетерезво състояние , книжката се отнема за срок от 1 до 3 години, а глобата е от 1000 до 2000лв.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Вто 18 яну 2011 11:46

В подобен случай,имам познат който се спогоди с полицаите да изкарат че жена му е карала и взеха нейната книжка за година и плаща глоба!Вариант е,но и ти си за :beat_butt2 ,акъл море!

Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Disturbed » Вто 18 яну 2011 13:04

Според мен наказанията за шофиране в нетрезво състояние са прекалено малки. Аз съм мислил по въпроса, но няма да ви занимавам с това какви трябва да са наказанията според мен защото може да ви се сторят доста строги. Но замислете се, че който се е качил пиян е потенциален убиец.

oregon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oregon » Вто 18 яну 2011 18:07

Зависи според града и наказанието.В различните градове за едно и също провинение дават различно наказание. Между другото аз във вашия го ядох преди 2-години,вместо на морето аз ходих в Сливенския арест и колата се взриви.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 18 яну 2011 18:28

смятай го някъде около 8 месеца без книжка ..
имаш късмет ,че е било под 1,2
няма да те нападам като някои колеги - случват се такива неща .
но съвета ми е за да смъкнеш месеците вземи адвокат , когато ти влезе в сила Наказателното постановление - т.е. когато го подпишеш - имаш 7 дневен срок за обжалване или 14 не се сещам сега точно но не го бави .
вземи адвокат защото когато обжалваш на 90% винаги намалят наказанието
И повече недей така колега :)
Но лишаване ще има на 100% поне за половина година - това е гаранция

имам познат хванаха го с 1,12 - 10 месеца !
ама той си е за ебане - бил с 0,7 на дрегер и с кой акъл отишъл на кръв и бам ! 1,12
Намерих му адвокат и му смъкнаха от 10 на 6 месеца - така че мисля да се замислиш на съвета ми!

И още един път - повече недей!
Аз като излизам на кръчме дето се вика - никога с кола !

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 19 яну 2011 0:45

Колега beckham89, не си го слагай! Дано не си 89-и набор! Съдя от ника ти, че имам малко резерви от тези родени след 84-а... Както и да е. Мен ме хванаха с 0,56 точно пред паркинга на блока ми. А бе то рушвети е бе то чудо... не та не! Ами... здраве да е! Гадовете, дори не ми дадоха да си паркирам колата пред блока!? Разбираш ли? Пред блока ми! 1 месец чаках решение (в това време без книжка, хем бачках като шофьор в 1 фирма), 2 месеца без книжка ме осъдиха и 350лв глоба. Всичко мина... Ама аз побеснях само в 1 момент: отивам да си плащам глобата в TBI и те ми викат 7,50 лв такса. Ей мамка му! Побеснях! 3 месеца карах без книжка служебни коли и личен :oops: и когато отидох да си платя 350-то лева (никак не са малко пари ако заплататта ти е 600лв) и като видях тези 7,50лв такса... само където не изгризах стъклото на касиерката! Ама... роби сме... и роби ще си останем. Така, че не го мисли... "чекане му е майката и спестявай". НЕ ПРАВИ ГРЕШКАТА ДА КАРАШ БЕЗ КНИЖКА! Ми... това е от мен! (Жалко, че няма емотикона със салатка, а само с :drunk )

Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beckham89 » Сря 19 яну 2011 1:10

хаха,ама и моята работа е такава-дистрибутор...това е наи лошото и полицая прибира колата до нас(което беше 500 метра) и я настъпва гада му....дано шефа на полицията бъде благосклонен,то за сефте става и сиг за последен път....един познат са го хванали с 1 промил-8 месеца без книжка и 500 лв акт.....ебах го

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 19 яну 2011 1:14

А няма ли някаква нова промяна,допустимия алкохол да е - 0,00,защото на един приятел преди няколко дена му писаха акт с 0,14 ? И му казали,че ако бил 0,5 и книжката щели да му вземат,а сега само акт,а над 2 конфискували и колата...като последното май само да го сплашат са му го казали,а той завалийката пил една биричка по обед,а това към 4-5 часа става...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 19 яну 2011 7:09

По принцип шофиране след употреба на алкохол дори и под 0.5 пак е нарушение, но за него няма предвидено наказание, т.е. глобяват с фиш ама 20 лева ли беше? И не съм напълно сигурен в това, дето се вика от на чичо ми стринка му, че баща и ми го каза! :D

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: счупен фар, алкохол....последици...

Мнениеот brum » Чет 20 яну 2011 10:56

А какво става ако направиш ПТП, виновен си и дрегера покаже 0.1 примерно? Тия от гражданската ти ще те отсвирят ли или ще поемат щетите на този който си ударил?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 20 яну 2011 11:00

ivo_555 написа:По принцип шофиране след употреба на алкохол дори и под 0.5 пак е нарушение, но за него няма предвидено наказание, т.е. глобяват с фиш ама 20 лева ли беше? И не съм напълно сигурен в това, дето се вика от на чичо ми стринка му, че баща и ми го каза! :D

Точно така е. Има го като член и могат да те глобят само да решат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”