От коя бензиностанция зареждате нафта?
- Sofiawest
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
ОМV от 1 година без никакви забележки, зимата задълже Алпин
- Jus7_Craz1
- Автомобил:
- Двигател:
Само на Петрол !
Защото е Държавна бензиностанция

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Jus7_Craz1 написа:Само на Петрол !
Само така!!!Там ще зареждаш!Браво на Държавните бензиностанции.Направо си към бисерите

- go6ko0
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновено ОМВ но няколко пъти и ЕКО
- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
Jus7_Craz1 написа:Само на Петрол !
И като е държавна к'во ще рече? Наистина си за "бисери" както казва H2O
До този момент от както си купих колата съм зареждал почти единствено на Шел V - Power Diesel и не съм имал никакви проблеми.Но от както чета тази тема, все си викам ще заредя на Ромпетрол щом толкова я хвалят.Наложи ми се да пътувам до Бургас и обратно в един ден и реших да напълня на Ромпетрол.Ами може и да си въобразявам, но наистина нафтата е добра, двигателя като че ли работи по-тихо, мощността е добре, а и цената ме устройва...все пак V-Powera стана 2.60 

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Вече само на Ромпетрол и Еко Кинитрон.Горивото им е добро а и имам карти за отстъпка на двете.И двете са тествани на студено(говоря за тази зима до момента) до около -12,-15 градуса без добавки.
Двигателя,на който са тествани е 1,9 TDI PD AVF 131 p.s.
Разликата между двете:
Ромпетрол-при първо палене,лесен старт,след което двигателя се изфорсирва до около 1200 об/мин и след това заспива на около 900 об/мин,без никаква неравномерност на мотора,нафтата е с добавка
Еко Кинитрон-при първо палене,лесен старт,оборотите са 1000,но след това се появява неравномерност за около 5 сек и след това заспива,нафтата е баз добавка
С допълнително сложена добавка от мен на Castrol TDA и двете са идентични като показатели-лесен старт,равномерност след палене,но при ромпетролската остава изфорсирването.На по-високи температури около -7,-8 градуса изфорсирването го няма
Разхода е един и същ при двете
Обмислям вариант с добавяне на двутактово(Repsol FD-бездимно) масло към горивото,за да видя дали ще има разлика в работата и паленето,но още събирам мнения.Резултата ще е в подходящата тема
Двигателя,на който са тествани е 1,9 TDI PD AVF 131 p.s.
Разликата между двете:
Ромпетрол-при първо палене,лесен старт,след което двигателя се изфорсирва до около 1200 об/мин и след това заспива на около 900 об/мин,без никаква неравномерност на мотора,нафтата е с добавка
Еко Кинитрон-при първо палене,лесен старт,оборотите са 1000,но след това се появява неравномерност за около 5 сек и след това заспива,нафтата е баз добавка
С допълнително сложена добавка от мен на Castrol TDA и двете са идентични като показатели-лесен старт,равномерност след палене,но при ромпетролската остава изфорсирването.На по-високи температури около -7,-8 градуса изфорсирването го няма
Разхода е един и същ при двете
Обмислям вариант с добавяне на двутактово(Repsol FD-бездимно) масло към горивото,за да видя дали ще има разлика в работата и паленето,но още събирам мнения.Резултата ще е в подходящата тема
- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
откъде ги взимате тея карти за Ромпетрол
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
И аз търся, че съм с ДПФ филтър и ....
Има два типа - 2ст, за частни лица, ама вече не ги раздават и 5ст фирмени. Ако имаш приятел, който има договор с ромпетрол, може да ти даде 5ст фирмена.

Има два типа - 2ст, за частни лица, ама вече не ги раздават и 5ст фирмени. Ако имаш приятел, който има договор с ромпетрол, може да ти даде 5ст фирмена.
viewtopic.php?f=4&t=46308
2ст. са картите на Ромпетрол, раздават ги свободно по обектите им. 5ст. са фирмените.
Клубните карти на Еко са с 5ст. отстъпка.
2ст. са картите на Ромпетрол, раздават ги свободно по обектите им. 5ст. са фирмените.
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
До месец октомври 2010г. зареждах на Лукойл, тъй като преди имах карта за 5 ст. отстъпка и преди това карах бензинов автомобил, та ми беше все тая къде да зареждам. При по-ниските минусови температури имах проблеми при първо палене и си въобразих, че проблема може и да е в горивото, оказа се, че 4-те подгревни свещи са заминали. Смених ги, но след това смених и бензиностанцията. Вероятно е някакво самовнушение, но наистина работата на двигателя е някак по-тиха, с две думи предпочитам Ромпетрол. 

- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
K написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=46308
На ЕКО може да си извади всеки (от сайта им)... Картата е ЕКО ПРИЯТЕЛИ
послепис: Аз си извадих и взех да зареждам от тях (дано да е добре нафтата им)
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Зареждам от бездънна яма.Коята никога няма да свърши.Не се майтапя говоря сериозно....
Apokaliptiko написа:Зареждам от бездънна яма.Коята никога няма да свърши.Не се майтапя говоря сериозно....
Даи насам малко де недеи дасе скръндзиш...

- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
SuN_CiTy написа:K написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=46308
На ЕКО може да си извади всеки (от сайта им)... Картата е ЕКО ПРИЯТЕЛИ
послепис: Аз си извадих и взех да зареждам от тях (дано да е добре нафтата им)
Би било чудесно, ако искате да вземте карта с намаление ЕКО ПРИЯТЕЛИ да се свържете с клуба. Картите са същите, но когато ги ползвате VW клуба получава приходи въз основа на вашето потребление. С други думи - и с двете карти - която ще вземете от случайна бензиностанция ЕКО и от клуба, намалението за Вас ще бъде еднакво, но във втория случай ще подпомогнете една добра кауза. Най-малкото всички пишем тук, а сървърите трябва да се подържат.
Върни се в “Дизелови агрегати”