пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????
Съгласен съм с колегата,за това кой как си кара колата.Ако я караш като "БАЙ МАРИН" на 4 скорост с 40 км. освен че може да ти гори малко след това ще изгориш с някой друг лев за почистване на турбината.Кола от подаване на газ не се чупи.Още повече че моторите ни са такива и трябва да се дава газ за да не се задънят.Е разбира се всеки гледа стрелката на горивото и по там си преценяваш.Аз лично не се заглеждам толкова там и никога ама никога не съм засичал колко ми гори пасата.Чипосъм съм се,махнал съм катализатора и по всеки от възможните начини съм спрял AGR клапана.Но и тук в Русе съм чувал за някакви невъзможни за мен разходи от 4,8л.-5л. и как човека е карал с 80км.как не пускал клима как това как онова.Евтините работи винаги излизат след време по скъпо.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Passat B5 AFN .Заредих 26 литра и лампата светна на малко над 500км ,което прави 5.2л/100км среден разход .Това е градско+извънградско зимно време
Това дизела било хубаво нещо
Поне за сега

- feikot
- Двигател: AFN AVG
Последното ми пълнене на резервоара до горе - 70 литра ( от туби ) 950 км,но,НО,това беше със снеговете и големите студове когато си беше норма -10 -12 градуса и като сметна около 400 км са градско в София,другите от и до Казанлък.Едната посока,София-Казанлък,за 44 мин,Църна маца-Пловдив,под 160 не паднах.МИсля че е добре разхода с тия фактори,а и със зимните ми се струва че е по тромав.Излиза около 7,3.
feikot написа:Последното ми пълнене на резервоара до горе - 70 литра ( от туби ) 950 км,но,НО,това беше със снеговете и големите студове когато си беше норма -10 -12 градуса и като сметна около 400 км са градско в София,другите от и до Казанлък.Едната посока,София-Казанлък,за 44 мин,Църна маца-Пловдив,под 160 не паднах.МИсля че е добре разхода с тия фактори,а и със зимните ми се струва че е по тромав.Излиза около 7,3.
Колко е разстоянието София - Казанлък?
Сливен - Казанлък е 90км.
Сливен - София - 300км
Не врявам за е 210км, за 44мин.
- feikot
- Двигател: AFN AVG
feikot написа:Едната посока,София-Казанлък,за 44 мин,Църна маца-Пловдив,под 160 не паднах.
Пояснявах,че става въпрос за навръщане,от София посока Казанлък,от Църна маца до Пловдив-точно 124 км. Инче цялата дестинация е около 220 км,а по подбалканския към 180 км.Рекорд за ЦЕЛИЯ маршрут с другата ми - Рено Лагуна е час и половина по подбалканския,а пасата не съм го гонил.
- freeman75
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен няма Пасат АФН който да гори 4 литра на 100км. Ако ще сега да излиза от завода все тая. Моят по компютър показва 4.7 НО гори около 6 литра извън градско и около 8 литра градско ли е селско ли е с тези дупки незнам?! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
freeman75 написа:Според мен няма Пасат АФН който да гори 4 литра на 100км. Ако ще сега да излиза от завода все тая. Моят по компютър показва 4.7 НО гори около 6 литра извън градско и около 8 литра градско ли е селско ли е с тези дупки незнам?!

колега има колеги на които им горят толкова,даже на някой слагат 20 литра минават 1000 км и резервуара се е напълнил сам.

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Вие и преди не ми вярвахте,че голфа гори 4,5,но като ви направих един клип повярвахте.Сега ще ме накарате да правя и на пасата видео клипове 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Всяка кола с 1.9 двигател може да се докара до разход 4,5 колкото всички да видят че става,но за да имаш такъв постоянен разход трябва да си на лекстотан и света около теб да е забавил движението си на половина
Да не говорим за хилядите псувните дето ще ги отнасяш от постоянно изпреварващите те шофьори на който пречиш
С още литър отгоре ще си караш като човек и няма да се разориш 

stypkata написа:Вие и преди не ми вярвахте,че голфа гори 4,5,но като ви направих един клип повярвахте.Сега ще ме накарате да правя и на пасата видео клипове
Клипа за мен не е гаранция пускам автомобила по надолнище или път с предимно надолнища, снимам основно таблото(кой ще разбере че кара по надолнище от клипа) и хоп - разход 3/100 (резервоара ми се пълни с 3литра на 100км

Доста се отплеснахме от темата, за това карайте с реални цифри МОЛЯ. Не съм модератор ама ми е интересно, понеже ми се върти в главата една смяна на МИ с ТДИ.
velinsl написа:Доста се отплеснахме от темата, за това карайте с реални цифри МОЛЯ. Не съм модератор ама ми е интересно, понеже ми се върти в главата една смяна на МИ с ТДИ.
Колега ако си моно на газ и минаваш по 15К на година, няма смисъл да минаваш на дизел, защото едва ли ще имаш някаква икономия (ако това ти е целта минавайки на ТДИ). Ако прочетеш всички милиони теми ще видиш, че нормално извънградско се върти от 5 - 6.5 л/100 км. в зависимост от стъпката, багажа, терена и т.н. (не броя експерименти, в които правиш 4л/100 спрял на пътя или 8 и повече на 100 карайки като ненормален по магистралата). Градско от 7 - 10 е горе долу нормален разход, пак зависи от много неща. Значи ако имаш горе долу 60 % градско и 40 % извънградско под 6 литра смесен разход едва ли паднеш. Ако моното го сложиш средно 10-11 на газ пак същото идва. Не забравяй също, че при дизела имаш 1. по - скъпа поддръжка 2. любимия на всички маховик (може да не ти се наложи да го сменяш някой ден, но все пак имай го в предвид) 3. турбина. И пак ти казвам ако караш малко няма смисъл. Ако искаш да минеш на нещо по - ново или просто ти се кара ТДИ, взимай и не се замисляй

- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Re:
The Bear написа: От Австрия насам съм карал все по брат ми с платформата - 80-90, рядко 100км/ч. Естествено колата е изстивала може би само веднъж по-сериозно и то за 4 часа че дремнахме малко, багажа ми беше 14 гуми ~ 100кг го сложи, и - австрийска нафта. Е, пробвах го на няколко пъти как ускорява и "колко вдига", ама това си е - изгори си 4.5 - 4.6 литра.
А тука...не можеш нищо да разбереш...
Нашенската нафта не става-от която и да е бензиностанция да я вземеш, няма нищо общо с австрийска, немска и проче. С такава нафта педала е горе и върви на макс, а с нашенската педала до долу и конете умрели

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Карах известно време Пасат Б5,1.9ТДИ,AFN,автоматик!Голяма ламя!100-110 максимална скорост и разход точно 9/100!По борд компютър показваше около6,7-6,9/100!Така че на борда изобщо не вярвайте!
Върни се в “Дизелови агрегати”