Проблем с Външна бензинова помпа - Поло 92

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Sashe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Външна бензинова помпа - Поло 92

Мнениеот Sashe7o0o0o » Пет 14 яну 2011 23:14

Здравейте колеги, имам доста голям проблем с външната бензинова помпа. Колата е VW Поло 92 година моно-инжекция, 1.3 мотор - AAV. Значи колата има 2 помпи - едната вътрешна , а другата е външна(1.1 или 1.2 бара; 100 литра в час), от което поради каране на газ и въртене на празни обороти на самите помпи изгоряха и двете, но късно го разбрах това. Вътрешната помпа я намерих , обаче външната обиколих цяла Варна и не успях да намеря по моргите , а по магазините ми казват някакви цени от сорта на 320 лева до 500 за помпа , което ми се струва смешно и нереално. Та въпроса ми е към вас е - дали може от някоя друга кола да се приспособи, защото един познат ми беше казал, че от Ауди пак инжекция можело да стане ако се подменили буксите, и била същото налягане да се замени. Може ли някакъв китайски вариант да стане и изобщо ако някой има някаква идея да я сподели , ще съм изключително благодарен. :beer

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Re: Проблем с Външна бензинова помпа - Поло 92

Мнениеот Volkov » Съб 15 яну 2011 10:27

Има италиянски варянт - който струва 100/120 лева, имаше и една китайска която мисля около 70-80!
Разлгедай хубаво , това са цени на големи вносители на части!

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Пон 17 яну 2011 8:35

Колега я дай една снимка на мотора където е помпата да я видя, защото и аз съм с 1.3 и моята също е за смяна поради каране на газ и струва 29 лева, ама още несъм я сменял защото колата от 1 година не е помирисвала бензин, ако евентуално става въпрос наистина за някаква различна помпа дето е толкова скъпа какво толкова му мислиш слагаш една тапа на мястото на помпата(метална плочка) и си купуваш една електрическа бензинова помпа за 50-100лв. , слагаш си я където си пожелаеш си караш без проблеми! :да:

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пон 17 яну 2011 11:15

Попринцип са с 2 помпи първата ти е в резервоара, втората е до задната дясна гума, това е при инжекциите!
Ако си карб. помпата ти е на мотора и си само с 1!

Sashe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sashe7o0o0o » Вто 18 яну 2011 19:47

Значи колега, аз снимка на помпата нямам, ще кача тези дни, обаче да ти кажа няма как да стане тоя номер с слагането на помпата където си поискам, защото помпите ми обясняваха , че са така навързани в система ,че трябвало да работят заедно двете, защото май не достигало налягане само на едната да се справи с задачата; и да сложиха ми в сервиза един болт на мястото на маркуча и го стегнаха да не капе бензин и сега съм на само на газ.А към колегата Volkov имам въпрос , откъде ги видя тези цени по 70-80 лева на китайско, че обиколих целия град и разтършувах доста сайтове ама не намерих такива , ако знаеш нещо конкретно да ми кажеш, че наистина незнам какво да правя , мерси още веднъж. :roll:

me4o_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот me4o_1 » Вто 18 яну 2011 21:08

Пичове и аз имам същия проблем, и моя ПолоВ Атлет е 1.3AAV. Но преди година и половина ми казаха цена 780лева за оригинална БОШ помпа на 1.1-1.2 бара. Тея помпи ги слагат на Ауди 80 1.8 карб.; Голф 1 Кабрио и Поло ГТ40. Аз почти съм се отказал да карам на бензин. Между другото мойта изгооряла помпа я дадох на един пичага, който се занимава с ел. инсталации, стартери и генератори. Той я отвори и ми каза, че вътре е била пълна с боклуци и мръсотия и от там е била блокирала, но е трудно да се затвори, че може да стане от помпа да не стане БОМБА

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 19 яну 2011 13:59

Аз ви съветвам да търсите от този тип помпи, като търсите да са със същото налягане и прибл. дебит.
Има ги за по 100-на лева нови, с отстъпки ще я намерите на по-добри цени.
Иначе точната помпа за тия половери си е към 400-500лв за съжаление.
И куче марките ги дават с такива цени.
Така изглежда оригиналната и до нея заместителя

Изображение

Монотата (AAU/AAV) са на 1.2 бара, MPI-тата (NZ/3F/PY)са на 3бара

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Сря 19 яну 2011 20:10

колега, всички помпи от VAG-моно инж. стават на полото ти...внимавай обаче,като монтираш буксата-самоделка/най-добре лустър-клема + бандажиране/ щото помпата "смуче" доста ток и ако прекъсва клемата,полото много гадно почва да придърпва поради моментна загуба на гориво :beer

добре е да смениш също и всички бенз. мъркучета около помпата и филтъра,щото за 20 год. са се нацепили като маймунско дупе :mrgreen:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”