Golf 4 - дизел или бензин?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 - дизел или бензин?

Мнениеот shpeki » Вто 17 авг 2010 17:25

А бе още ли бистрите темата за дизела и бензина.
Точно па за втора ръка избора винаги е по запазена кола. Дизел или бензин разхода ще ви е последното нещо за което да се притеснявате. Да знам, че всички карате по 100 000км без да сменяте нищо ама айде не на нас тия.

Потребителски аватар
Golfara90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfara90 » Вто 17 авг 2010 18:04

Аиде и аз да пусна едно мнение.
Няма да казвам видеве коли и конски сили.
2-коли бензин дизел. с еднакви коне.
Бензинат скъсва дизела доста пъти се пуснаха на 400 м.
Просто бензинат си играеше с дизела както си иска.
И 2те коли са подаржани и гледани добре.
Мое мнение ако искам да ми трепва под лажичката Бензин.
Ако ми се кара кола по цял ден и цяла вечер Дизел.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 17 авг 2010 20:09

Колега Golfara90 ,каза едно голямо нищо... :012:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 17 авг 2010 20:17

Аз по принцип карам Бензинова кола VW. Лично аз не взях дизел заради това че нямам финансовата възможност да потдържам дизел! Ще питате защо, еми немога да дам за консумативи 600 лева ! Пък недай си боже утиде турбото ела я виж колата 8 месеца у бокса :screwy Много искам да карам дизел! Поради простата причина че не шофирам агресивно а именно тогава дизела прави икономия, докато при бензина икономията е мръсна дума, няма значение дали галиш колата или я мачкаш! Най- много се кефя на състезатели с дизелови коли, когато смачкат печката до край, с мерак човек да си отвори прозореца и да подиша чист въздух, също така си изпробвам и халогените дали работят че то нищо се не види! Та нека не излизаме извън темата. Според мен Дизела е за хора с леко краче дето развиват скороста като стрелката на часовника която отброява секундите, а бензина за хора дето искат винаги да са отпред и да водят колоната по улиците! Но всичко е според банковата сметка и също много важно нещо, нека не забравяме че от новата кола по хубава няма!

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Вто 17 авг 2010 21:25

Е, тая тема край няма. Вярно, как не Ви омръзна вече? А, чудя се и на хора които тръгват да си купуват кола и започват да питат другите каква да си купят. Ми просто е, всеки си има собствено мнение и виждане по въпроса, затова и хората се различаваме един от друг. Така че, уважаеми колеги купете си това което Ви е на сърце и стига сте чакали някой друг да направи избора вместо Вас. Е, успех на всички бъдещи купувачи и повече вярвайте в себе си а, не оставяйте мненията на другите хора да определят Вашият избор!

boby09834
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boby09834 » Вто 18 яну 2011 18:01

Здравейте всички,

искам да си купувам Голф 4 като ограничих избора до 1.9ТДИ 110 к.с или 1.6 бензин 2000 -2001 година.
Прочетох темата , но понеже не си отговорих на моите въпроси ще задам конкретно 2 въпроса ?
Първо да кажа какви качества са важни за мен:
1- да ми създава колкото се може по-малко проблеми(кой е по-надежден погледнато средностатистически естествено)
2- да бъде икономична (средно на месец ще правя по 1000 км в съотношение 60/40 извънградско/градско)
3- да върви , като тук имам предвид сравнително добро ускорение ,при което да се чувстваш комфортно като шофираш, в никой случай не съм състезател :)
4- евтино облужване
Не съм разбирач и тези 2 модела до които съм ограничил избора са по мнения на познати и приятели
Моля за мнения по въпроса и благодаря предварително

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 18 яну 2011 21:57

Намери по три оферти от двата,
Избери от тия три по една
От двете купи по-запазената кола :mrgreen:

Имай впредвид че 1.6 има 8 и 16 клапанови :!:

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Вто 18 яну 2011 22:07

boby09834 написа:Здравейте всички,

искам да си купувам Голф 4 като ограничих избора до 1.9ТДИ 110 к.с или 1.6 бензин 2000 -2001 година.
Прочетох темата , но понеже не си отговорих на моите въпроси ще задам конкретно 2 въпроса ?
Първо да кажа какви качества са важни за мен:
1- да ми създава колкото се може по-малко проблеми(кой е по-надежден погледнато средностатистически естествено)
2- да бъде икономична (средно на месец ще правя по 1000 км в съотношение 60/40 извънградско/градско)
3- да върви , като тук имам предвид сравнително добро ускорение ,при което да се чувстваш комфортно като шофираш, в никой случай не съм състезател :)
4- евтино облужване
Не съм разбирач и тези 2 модела до които съм ограничил избора са по мнения на познати и приятели
Моля за мнения по въпроса и благодаря предварително

Колега, една обикновена истина... дизела направо си е скъп а подържката си сравнително с бензина който си посочил. Карам тди 110 коня, покарах малко 1.6 бензин... дизела е по бърз, по пъргав, даже по економичен, но по скъп в обслужването си. като пример първо обслужване ми стъпи 927 лв. (ролки, масла, ремъци, филтри). Дано да нямаш проблеми с компресора за климатика (200 лв втора ръка), маховика (900 лв нов комплект) и турбото които са често срещани проблеми и обикновно са причини по които западняците продавам своите 110 тди. Обичам колата си, много ми харесва как върви и самата возия, и момента когато почва да ти работи турбото към 1800 оборота е незабравим :да:

п.п. да не съм офф. Ако много карам няма значене да ли е в града или извънградско ще си избера дизел, ако правя по 5000 - 10000км на година ще си взема бензин че е по безобиден.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 18 яну 2011 22:27

Ти пък ебати сравнението направи 1.9 дизел с турбо, с умрял атмосферен бензин с по 2 клапана на цилиндър и 100коня :lol: то няма човек на света дето, ако му дадеш свободно да избира м/у двете да вземе бензина в случая mhihi

Не знам що реши, че бензина е много по-безобиден, 1.6 8кл. чупи скорости през ден, ако му даваш малко повечеко зор, а ако си вземеш издухано 1.8Т то тогава ще си мечтаеш за подръжката на простия 110коньов 1.9ТДИ AHF мотор mhihi
Облужването на по-мощните безиновите мотори е доста по-скъпо от конректния дизел дето си дал няма да давам точни цифри.

По отношение на кеф от шофирането и динамика никои от предлаганите дизели при Голф мк4, не може да се доближи до динамиката на бензиновите 1.8Т 150/180к.с./ 2.8 24кл 204к.с. / 2.3 20кл. 170к.с. :idea: , не говоря за умрелите базови мотори 1.4/1.6.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 18 яну 2011 23:06

niikoo_1 написа:По отношение на кеф от шофирането и динамика никои от предлаганите дизели при Голф мк4, не може да се доближи до динамиката на бензиновите 1.8Т 150/180к.с./ 2.8 24кл 204к.с. / 2.3 20кл. 170к.с. :idea: ,

Е то като изключиш 1.8 Т другите два са общо -взето екзотика.Вярно ,че не е технически коректно да се сравнява турбо дизел с атмосферен бензин ,ама като произведени бройки си е съвсем нормално - и то при ФВ иди доиди щото го има 1.8Т ,ама при останалите марки до 2006 турбо+бензин е рядко срещан вид.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 18 яну 2011 23:35

Правилните марки с точните модели имат турбо мотори още от преди 20години :lol: , а тогава повечето дизели бяха все още атмосферни демек 2.3 70коня или 2.0 60к.с. :Mr Green Fun

2.3-то не е кой знае каква екзотика, както и 2.8цата, екзотика бих нарекъл от моторите на Голф 4 само 3.2 в Р32.

boby09834
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boby09834 » Сря 19 яну 2011 0:25

Май съм по скоро ориентиран към бензина , по това което чета виждам че обслужването ще му е по -евтино.
Нещо което не съм споменал е че на бензина смятам да му сложа един газов инжекцион.
Какво мислите за този вариант и ако може да каже някой за бензиновия 1.6 , без да е сравнен с тдито , добър вариант ли е по принцип ?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 19 яну 2011 9:15

boby09834 написа:Май съм по скоро ориентиран към бензина , по това което чета виждам че обслужването ще му е по -евтино.
Нещо което не съм споменал е че на бензина смятам да му сложа един газов инжекцион.
Какво мислите за този вариант и ако може да каже някой за бензиновия 1.6 , без да е сравнен с тдито , добър вариант ли е по принцип ?

ами ако питаш нико, ще те наплаши та и Фв като марка няма да вземеш.
Обслужване+масло и филтри 300-350лева.Купуваш голф 1.6 след 2001г. и си свиркаш.Колкото до скоростните кутии, аз поне засега нямам проблем с DLP код.И мерцедес и форд и много други марки вече 10-15години имат също слаби кутии така че...
Ако ще е към 100кс бих предпочел двигателите 1.4-97кс и 1.6-115кс май ама на тойота корола която е от същия клас.Иначе на голфа се нагледах на електрически проблемчета които досаждат много-като почнем от бравите на вратите, та до дросела.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 яну 2011 9:27

niikoo_1 написа:Правилните марки с точните модели имат турбо мотори още от преди 20години :lol:

Не става въпрос дали имат -то е ясно че имат,а дали имат масово (% произведени коли с такъв мотор).Мисълта ми е ,че като имаш дадена сума пари (5,10,15,20к лева)и тръгнеш да търсиш кола много слабо те интересува дали е технически коректно да сравняваш ТД с атмосферна бензинка ,защото 95% от колите са такива и само това гледаш.

boby09834
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boby09834 » Сря 19 яну 2011 10:05

мнение за да се сложи газов инжекцион на бензина 1.6 ? добра идея ли е , някой карал ли е ?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”