Избор на масло, арал, кастрол или мотул!!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Избор на масло, арал, кастрол или мотул!!!!!

Мнениеот doaiena » Вто 18 яну 2011 18:50

stil написа:doaiena,
почвам да събирам парички за лабораторно оборудване. Ако успея до пенсия, обади се след 20-тина години. :wink:
Ще ти предоставя така бленуваната от теб информация. При това безплатно! Като за форумен човек. mhihi
Ама тогава дали ще има Motul :???

На този етап трябва да се задововлиш с няколко органолептични показателя, като:
1. цвят;
2. мирис
3. вкус.
Обаче аз лично не мога да ти помогна, защото:
1. Далтонист съм;
2. Имам хрема;
3. Не употребявам двигателно масло.

Все пак някога, някъде бях писал за един лесен за изпълнение тест, който може да ти даде една приблизителна представа за диспергиращата способност на маслото.
Но само толкоз.

Имам един въпрос към теб, как би квалифицирал твоето мнение!?
Възможни отговори:
СПАМ
ТЪПИЗАМ
ДРЕБЕН ОПИТ ДА МЕ ВЗЕМЕШ НА ПОДБИВ
ДОВЕРЕН ЧОВЕК СИ НА ВЛАДО ОТ ПЛОВДИВ
ИЛИ ЧОВЕК КОЙТО СИ ПЕШЕ ПО ФОРУМИТЕ ЗА УДОВОЛСТВИЕ
Възможен е повече от един верен отговор!!!!!

Сега по темата, ако някой няма какво да напише по добре да си го спести за себе си!
Няма да позволя сульо и пульо да ми цапат темата и да пишат глупости в нея, заради такива изцепки е пълно с теми за масла и всичките свършват по този начин!
Нека да пише някой който е правил сравнение или е чувал за такова!
Темата ще е полезна за много потребители на форума, както и за самия владо, ако продукта който продава е оригинален!!!!!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 18 яну 2011 21:13

stil написа:doaiena,
почвам да събирам парички за лабораторно оборудване. Ако успея до пенсия, обади се след 20-тина години. :wink:
Ще ти предоставя така бленуваната от теб информация. При това безплатно! Като за форумен човек. mhihi
Ама тогава дали ще има Motul :???

На този етап трябва да се задововлиш с няколко органолептични показателя, като:
1. цвят;
2. мирис
3. вкус.
Обаче аз лично не мога да ти помогна, защото:
1. Далтонист съм;
2. Имам хрема;
3. Не употребявам двигателно масло.

Все пак някога, някъде бях писал за един лесен за изпълнение тест, който може да ти даде една приблизителна представа за диспергиращата способност на маслото.
Но само толкоз.

Колега,защо ще събираш пари за лаборатория,при положение,че ти оценяваш маслата по цвят,мирис и вкус? Хубави критерий за маслата,но си ги задръж за теб най-добре.
Колега doaiena,аз съм пред същата дилема като теб-Мотул или Кастрол и от официален вносител или от колегата от Пловдив :hmmmm
За сега,си мисля да дам 10-15лв от горе и да взимам от Проспийд или Мотобул но до Март мога да реша и друго... :confused

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Сря 19 яну 2011 1:08

doaiena написа:...заради такива изцепки е пълно с теми за масла и всичките свършват по този начин!...

Вярна (почти) констатация! Защо "почти"?
1. Има много теми за масло, защото има такива като теб, които ги пускат (лично аз тема "Кое масло е по- по- най-", не съм пускал). Основната причина за многото теми е... разбира се човешкият мързел (защо да четем измежду многото изплюти от търсачката теми, като можем да си пуснем "своя"). Малко като омагьосън кръг се получава, но...;
2 Темите свършват по подобен начин, защото повечето от нас са в състояние да "оценяват" показателите на качеството на двигателните масла именно по цвят, мирис, вкус (не съм срещал още такъв човек), слух. И тъй като това са сензитивни характеристики, а хората са различни (имат различни усещания), карат различни автомобили (в смисъл на различно техническо състояние), нормално е за един цвета да се тъмно сив, а за друг - черен; за един мирисът да е на бензин, а за друг на катран; едни да чуват увеличено тракане повдигачи, а други - намалено.

Не разбрахте ли най-после, че мненията в българските автомобилни форуми НЕ СА ОБЕКТИВЕН критерий за избор на масла, антифризи и др.?

Блажени верующите!

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 20 яну 2011 12:02

doaiena написа:Честита коледа на всички!!!!!
Преди да си кажете ооооооооо боже поредната тема за масло, както и аз бих реагирал :lol: , но имам конкретен въпрос за тези три масла, мотора е абу, в момента карам с арал блутроник 10/40, чудя се дали да смена марката или пак да си взема същото, двуумя се м/у кастрол магнетик 10/40 и мотул 6100 10/40!!!!!

ами сега ако нямаш проблеми с това масло и колкото се сипе толкова и се точи , препоръчвам ти да продължиш в същият ритъм.
това ми е съвета.

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Сря 26 яну 2011 0:32

смятам да си поръчам това масло MOTUL 10W-40 Synergie 6100+ колата е Голф 3 1.9Д(чист) това масло е за мене нали ? (малко тъпичко ама ...)

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Сря 26 яну 2011 0:47

а за 1.6 АЕК до ся съм карал с МОТУЛ 10в-40 и много съм доволен,сега през лятото горе долу ще му дойде време за смяна.Дали да мина на 15в-40?

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 26 яну 2011 1:45

nuri_3556 НЕ минавай на 15w-40. Аз имам същия мотор. За нас само 10w-40, понеже хидрощосите/повдигачите ще чукат здраво.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 26 яну 2011 7:20

серията 6100 на мотул я водят полусинтетика и е с превес на синтетичната съставка около 60процента спрямо 40.В резултат има малко по-добри миещи свойства и има лека вероятност да погорява някой грам в повече от досегашното ти масло ако ти е по-старичко двигателчето.Иначе не е зле от 3-4години ползвам даже сега съм с 5w40 на мотул/спряха да чукат повдигачи при палене/ и зимата е много добре пали без зор машината.Кастрола не съм го пробвал нито арала и не мога да направя квалификация,смятам да пробвам скоро кастрола че е време за смяна и тогава мога да дам отзив за 2те поне.Поне кола не се е окотила досега на 3 сипвам сменям на 10-13к ,нервен съм по природа/често критични обороти/

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Сря 26 яну 2011 11:14

пак ще използвам темата понеже се двоумя , колата е 1.9 чист дизел досега съм карал все с 10w40 ,но на други марки , а сега мисля да взема Motul от колегата и ми казаха да слагам 15w-50 било по добре ,но все пак търся мнения и от форума от колеги с същия двигател и от разбиращи Благодаря на отзовалите се :beer

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 26 яну 2011 11:22

nuri_3556 написа:а за 1.6 АЕК до ся съм карал с МОТУЛ 10в-40 и много съм доволен,сега през лятото горе долу ще му дойде време за смяна.Дали да мина на 15в-40?

ако има 15в40 полусинтетика, ама все тая 10в40 го дават сезоно.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 26 яну 2011 15:36

Реших да не рискувам, днес купих мотул 6100 10/40 от дистрибутор на проспийд!
Впечатления не мога да кажа за сега, едва съм минал 20км, симптомите са като за ново масло, по натам ще изкажа мнение!
Поздрави!!!!!

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 26 яну 2011 18:10

Е да беше ръгнал един барометър да видиш показанията на празен ход на мотора и на 2000 оборота със старото масло и после с новото да видиш разликата най-точно .
Нищо де здраве да е :talk:

vulio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vulio_ » Сря 26 яну 2011 18:50

масло лъки моли 10/60 heavy metal zork

Последна промяна от radotom на Сря 26 яну 2011 19:46, променено общо 1 път.
Причина: Да ни осветлиш относно смисъла и превода на написаното от теб?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 23 фев 2011 22:28

doaiena написа:Реших да не рискувам, днес купих мотул 6100 10/40 от дистрибутор на проспийд!
Впечатления не мога да кажа за сега, едва съм минал 20км, симптомите са като за ново масло, по натам ще изкажа мнение!
Поздрави!!!!!

Колега,имаш ли вече някакви впечатления от маслото или още е рано?

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 25 фев 2011 9:31

tisho_psg написа:
doaiena написа:Реших да не рискувам, днес купих мотул 6100 10/40 от дистрибутор на проспийд!
Поздрави!!!!!

Колега,имаш ли вече някакви впечатления от маслото или още е рано?

Колега, за петстотин изминати километра съм доволен, в най големия студ почукват за малко повдигачите, май е по добро масло от арал!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”