Някой поръчвал ли си е това ... Сензор за фарове

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Някой поръчвал ли си е това ... Сензор за фарове

Мнениеот feikot » Вто 18 яну 2011 22:05

http://cgi.ebay.com/12V-Automatic-Car-V ... 1553wt_905

Това е джаджата,някой дали я е поръчвал и дали има наблюдение как работи и дали си заслужава като цяло...

sashko_bg
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой поръчвал ли си е това ... Сензор за фарове

Мнениеот sashko_bg » Сря 19 яну 2011 9:12

Здравей Колега,
Това точно не съм го поръчвал, но си купих сходен продукт от lesi.bg. Мисля беше 40лв - приятно е да го ползваш, защотото когато се стъмни, фаровете просто се включват сами. Има си потенциометър с който определяш на каква затъмненост да се включат.
Е не е перфектно - има забавяне около 2 сек, за да не се включват фаровете когато минаваш под мост примерно,но не е достатъчно - винаги под моста на Цариградско ми пуска фаровете. Сензора му за осветеност измерва само в една посока промяната на светлината - а стандартното при автомобилите с автоматични фарове е измерване във вертикална и хоризонтална посока (т.е като минаваш под мост няма да ти се включат фаровете). Но за тези пари - толкоз:)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Някой поръчвал ли си е това ... Сензор за фарове

Мнениеот feikot » Сря 19 яну 2011 22:15

Да,видях го,общо взето-българския вариант,функционален,не толкова добре изглеждащ,но върши работа :),днес ходих в един електродом,сензор за осветеност- 33.80 лв. произведен в Габрово,представляваше блока за управление с потенциометър за котролиране на нивото на осветеност на която искам да заработва,кабел около 1.5 м и на края му датчика.

Въпроса ми е,как да го вържа,ако го вържа към габарита,когато включа на габарит копчето тогава да работи на сензор,а като включа вече светлините,тогава да си включени постоянно,това някой който се занимава с кабели мисля,ще е най-добре да каже (не че аз не се занимавам с кабели,ама не и с авто...)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”