b5 масления оБтегач на веригата м/у 2-та вала
b5 масления оБтегач на веригата м/у 2-та вала
някои имал ли е съшия проблем като е на ниски обороти трака като дам газ спира казаха 4е е оптега4а на веригата какво се прави в случая?обтяга ли се или нова,а и знае ли някои каде в добрич полират фарове?
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Re: масления оптегач на веригата м/у 2-та вала b5
провери си маслото. Като ниво и състояние в момента. Пробвай да долееш малко(ако има възможност) и виж дали ще се оправи. По някога го прави този номер обтегача ако е не достатъчно маслото. Ако не се оправи тракането остава смяна на обтегача, която никак не е евтина.
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имам горе долу същия проблем какво можеда стане ако се кара така повечко време че този обтегач е доста голяма цифра?
преди седмица го смених 10 на 40 сложих но продалжава да трака
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз четох колега че към 900 лева е този обтегач затова питам може ли да се кара така защото това е доста сериозна сума ако е нов разбира се.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам същия проблем, но при мен се разтраква след дълго каране с по-висока скорост и само ако е гореща колата и най-вече през лятото. Аз гледах за възможна смяна и това е най евтиния вариант който открих, но не съм поръчвал ще чакам лятото да видя как ще се държи колата.
http://autopartpro.amazonwebstore.com/0 ... =the005-20
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
flanker6100 написа:И аз имам същия проблем, но при мен се разтраква след дълго каране с по-висока скорост и само ако е гореща колата и най-вече през лятото. Аз гледах за възможна смяна и това е най евтиния вариант който открих, но не съм поръчвал ще чакам лятото да видя как ще се държи колата.
Колега и при мен е по същия начин както и при теб на мен ми казаха че е от повдигачи ,но е възможно да е и този оптегач.Четох че ако е от него се чува отзад към купето шума където е веригата,а ако е повдигач се чува по дължината на двигателя така е при мен и затова може би така ми казват и майсторите че е повдигач.Цената на оптегача е найстина голяма,но има и работа колко ли ще струва да се смени този оптегач ако е от него?
за майсторлака не мисля ама 900лв си е бая лев няма ли вариянт да се обтегне някак си или нещо да се направи за да се ибегне момента с купуването на нова или вариянт с втора употреба
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
350 и няколко евро е обтегача 

И аз го имах този проблем,тука във Бургас цената беше около 1100лв. и доставка от една седмица,но мой познат от София ми го взе с остъпка от порше на цена от 820лв. намерих и втора употреба за около 150-200лв. но не ми се рискуваше.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
mgm18 написа:сериозна сума,а докога може да се кара така
Амииии... оптегачите са си оптегачи.
Дали ще са маслени, дали ще са пружинни или пневматични, дали ще са подвижни (като в случая) или фиксирани (като оптяжната ролка на ангренажния ремък) - все една работа правят - опъват 'нещо', така, че това 'нещо' да не се разхлаби и да почне да прескача в не особено подходящи позиции.
Иначе казано - предполага се, че рискувате водимия разпределителен вал да поизостане малко и ще имате клапани за смяна

-
- Автомобил:
- Двигател:
Премерете си налягането на маслото!При мен обтегачът тракаше при 1,2 бара на празен ход.С нова маслена помпа налягането вече е 2 бара,а обтегачът не се чува.Става дума за ADR мотор.
- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
Дайте един каталожен номер на този обтегач и ще ви дам цена на оригиналния от Германия.....