Бинокъл
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Бинокъл
Искам да се купя бинокъл, (да гледам една комшиика от съседния блок
) но незнам какъв точно, по скоро да е за любители, отколкото за професионалисти, в сми да се вижда добре и да не е много пари.Някакви насоки???
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Гледам си СССР_ФЕН та да ти кажа нещо .. преди няколко месеца от един клошар си взех руски военен бинокъл за 15 лв.. невероятна изработка страшен бинокъл 30х50 мисля че беше ... просто няма равен.. само като видях че на стъклата му е изгравирано "MADE IN RUSSIA" ми стана ясно
търси нещо такова няма да сажаляваш
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи колко пари ти се дават. Аз имам един (за гледане на съседки
) огромен, много мощен (утре ше ти кажа каква марка е и ??х??), не е руски, а е от тия дето ги продавар по сергиите с ножовете. Много добре се вижда, проблема му обаче е, че почти не можеш да го стабилизираш. Особено ако гледаш по-надалече. Но за домашна употреба, за планина и за ходене по концерти е супер.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vizor написа:Гледам си СССР_ФЕН та да ти кажа нещо .. преди няколко месеца от един клошар си взех руски военен бинокъл за 15 лв.. невероятна изработка страшен бинокъл 30х50 мисля че беше ... просто няма равен.. само като видях че на стъклата му е изгравирано "MADE IN RUSSIA" ми стана яснотърси нещо такова няма да сажаляваш
Tва е бинокъла бате. И аз имам същия. Ама го взех за 10 лева. Само ще ти кажа , че е руски военен бинокъл. Сещай се за какво говоря! Сегинка ще ти пусна и фото
- Kill of Killer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хващай тук и избирай 
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Руските са добри като оптика и качество, и са с 8х увеличение.
По принцип не си взимай бинокъл с повече от 12х увеличение, защо ако не си го подпрял или не е на стойка, нищо не можеш да видиш: от голямото увеличение всяко трепване на ръката се увеличава многократно, и в крайна сметка ефекта е отрицателен.
Също така задължително ги пробвай в магазина, преди да ги купиш, и си вземи този с най-остра оптика.
Аз лично предпочетох да си взема малък, джобен формат - при по-хубавите по-малкият им размер не е за сметка на оптиката.
По принцип не си взимай бинокъл с повече от 12х увеличение, защо ако не си го подпрял или не е на стойка, нищо не можеш да видиш: от голямото увеличение всяко трепване на ръката се увеличава многократно, и в крайна сметка ефекта е отрицателен.
Също така задължително ги пробвай в магазина, преди да ги купиш, и си вземи този с най-остра оптика.
Аз лично предпочетох да си взема малък, джобен формат - при по-хубавите по-малкият им размер не е за сметка на оптиката.
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Братле, моят е ето този:
http://photo.market.dir.bg/xoffer.php?x ... shop_id=57
Съгласен съм. Особено когато гледаш на далечно разстояние. Но на мен ми беше подарък, така чеее.........
http://photo.market.dir.bg/xoffer.php?x ... shop_id=57
ACCELERATOR написа:По принцип не си взимай бинокъл с повече от 12х увеличение, защо ако не си го подпрял или не е на стойка, нищо не можеш да видиш: от голямото увеличение всяко трепване на ръката се увеличава многократно, и в крайна сметка ефекта е отрицателен.
Съгласен съм. Особено когато гледаш на далечно разстояние. Но на мен ми беше подарък, така чеее.........
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Olympus правят хубави бинокли. Фирма Амперел ги внася: http://www.amperel.net/
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
само едно подсказване:
Първата цифра показва увеличението, втората ъгъла/обхвата на полезрение.
т.е. 8х30 е увеличение 8 пъти и ъгъл от полезрение 30 град.
При някои модели увеличението се дава като равенство
във вида X=Y т.е. на колко метри ти "приближава" обекта.
10х60 е мн.добър избор ако не мислиш да използваш фиксираща стойка докато "воайорстваш" за да са ти свободни ръцете
.
Първата цифра показва увеличението, втората ъгъла/обхвата на полезрение.
т.е. 8х30 е увеличение 8 пъти и ъгъл от полезрение 30 град.
При някои модели увеличението се дава като равенство
във вида X=Y т.е. на колко метри ти "приближава" обекта.
10х60 е мн.добър избор ако не мислиш да използваш фиксираща стойка докато "воайорстваш" за да са ти свободни ръцете
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Ъгъла на полезрение или още видимо пространство по хоризонтал на 1000м разстояние пряко зависи от вида и големината на предната (някой я наричат "крайната") леща. Също така и светлосилата на бинокъла зависи от нея.
Колкото е по-голяма, толкова ъгъла, респективно пространството е по-голямо. Пример:
10х60 при 60мм предна леща светлосилата на бинокъла е по-голяма от бинокъл с параметри 10х25 и съответно на по-тъмно "вижда" по-добре. Недостатък е големината...
Колкото е по-голяма, толкова ъгъла, респективно пространството е по-голямо. Пример:
10х60 при 60мм предна леща светлосилата на бинокъла е по-голяма от бинокъл с параметри 10х25 и съответно на по-тъмно "вижда" по-добре. Недостатък е големината...
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
scuba написа:Vizor написа: е изгравирано "MADE IN RUSSIA" ми
Tва е бинокъла бате. И аз имам същия. Ама го взех за 10 лева. Само ще ти кажа , че е руски военен бинокъл. Сещай се за какво говоря! Сегинка ще ти пусна и фото
откога Китай е в Руската федерация?
ако е истински руски военен бинокъл трябва да пише:"сделано в России" или на по-старите "сделано в ссср"
навсякъде в софия мургавелки продават тези "руски военни" бинокли.
на Илиенци ги има също.
аз имам стар бинокъл с оптика на "карл цайс" при повечко гледане ми става лошо
в момента ползвам един снайпер

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Бинокъл
Не се набутвай за бинокъл-сваляй мацката с оптика на снайпер!CCCP_FAN написа:Искам да се купя бинокъл, (да гледам една комшиика от съседния блок![]()
![]()
) но незнам какъв точно, по скоро да е за любители, отколкото за професионалисти, в сми да се вижда добре и да не е много пари.Някакви насоки???

Върни се в “ОФФ-Топик - други”