Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот MMX » Сря 19 яну 2011 15:37

То зависи и от пистолета - револверите ми се струва, че имат по-малко причини да се разпаднат.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 19 яну 2011 16:47

fear написа:За мен тези топчета са много по-ефективна защита от газовите патрони

Ами ако са двама?А как точно ще го носиш пистолета,със муфата и топче в нея,и един джоб топчета???Каквото и да си говорим няма как да е като нормално травматично оръжие.Жалко че травматичното оръжие е забранено у нас,ама можеби и с право щото ще се изпогърмиме по светофарите :) :rocketwhore
А то така с топчето не влиза ли вече в графа травматично оръжие....и да има проблеми с фуражките?

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 19 яну 2011 20:47

Ходиш с 2 пищова ала Уайът Ърп.И 2 джоба с топчета. :banana

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Сря 19 яну 2011 21:23

Здравейте! Въпреки, че официално не е оръжие, какво бихте казали за електрошоковете? Видът им е много застрашителен, а в последна сметка всички знаем, че най-доброто оръжие е възпиращото противника.
Някой има ли опит с електрошок, ако може и на практика, в действие?
Моля да сподели!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 19 яну 2011 21:33

amikus написа:Поредният мод на калашников...

А Калашникът пък е копи-пейст на щурмовата пушка StG44 (Sturmgewehr 44,Щурмгевер 44) известна още като МП-43\МП-44.Приликата си личи от пръв поглед.
Изображение

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 19 яну 2011 22:04

Не е копи пейст а се говори че Хуго Шмайзер е помагал при създаването на АК.Но го няма черно на бяло.Една полезна статия:

Участие немецких специалистов в создании автомата
С момента появления автомата существовало предположение, что он являлся доработанной копией немецкой штурмовой винтовки Stg-44. В советские времена какое бы то ни было «родство» между Stg-44 и АК категорически отрицалось. На самом деле, АК — далеко не копия немецкого автомата, внешнее сходство обусловлено общим принципом работы автоматики (отвод пороховых газов через трубку над стволом). Однако Stg-44 действительно изучался советскими специалистами на предмет заимствования (что совершенно естественно), а в создании АК-47 могли принимать участие немецкие конструкторы.
Территория, на которой находилась фирма Хаенель, изготовитель Stg-44, по окончании Великой Отечественной войны была взята под контроль Красной армией. В июле 1945 в Хаенель началось гражданское производство, но в августе 1945 по советскому заказу там были смонтированы и переданы в СССР для технической оценки 50 штук Stg-44. Одновременно 10 785 листов технических чертежей военной техники было вывезено в СССР.
В октябре 1946 Хуго Шмайссеру было предложено поехать на несколько лет в Советский Союз, на Урал, в качестве специалиста по оружейной технике. Также были направлены в СССР другие известные конструкторы оружия из города Зуль. Им было разрешено взять с собой семьи. Немецкие специалисты прибыли в Ижевск 24 октября 1946 года, на особом поезде. Именно после прибытия Хуго Шмайссера в КБ ижевского завода «Ижмаш» была завершена разработка окончательного варианта AK-47. В точности вклад немцев в разработку АК оценить сложно, так как официальные документы по их работе не опубликованы, а сам Шмайссер не оставил мемуаров, раскрывающих детали его работы в СССР.
В то же время нельзя не заметить, что Михаил Тимофеевич, хотя ему было всего 27 лет, занимался разработкой автоматического оружия с 1941 года, его конструкции отмечались ведущими специалистами в области создания вооружений. Работу над автоматом под промежуточный патрон образца 1943 года Калашников начал ещё в 1945 году, когда был объявлен конкурс на оружие такого типа. В конструкции АК-47 использованы элементы экспериментального автоматического карабина, созданного Калашниковым в 1944 году. Наконец, экспериментальные образцы автомата для полигонных испытаний были полностью готовы уже в 1946 году. Вследствие этого, видимо, не следует преувеличивать роль Хуго Шмайссера и преуменьшать роль советских конструкторов в создании автомата.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 19 яну 2011 23:38

fear написа:Е все пак си взех въпросната муфа и я пробвах, не върху циганин :D , поне се убедих, че пищова остава цял след стрелбата. А относно закона - американците имат една поговорка 'по-добре 12 да те съдят, отколкото 6 да те носят' :) За мен тези топчета са много по-ефективна защита от газовите патрони

По тая точка си прав-малко средства са по неефективна защита от газовите патрони :lol: Не те ли е страх обаче да се разхождаш насам-натам запасал под дрехите нещо,на пръв и втори поглед подозрително приличащо на пистолет със заглушител?Това доста покачва риска да те отстрелят без предупреждение...

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Чет 20 яну 2011 19:40

А когато го изкара срещу някого, риска се покачва още повече. В такъв момент не може да се прецени този срещу теб газова плякалка ли вади или нещо друго ако си с КНО...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 20 яну 2011 21:17

Колегата, би трябвало да знае, че щом се вади отръжие се стреля, и съответно да си поеме риска срещу него някой да го изтрещи с бойни патрони. Това е природния закон :012:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Чет 20 яну 2011 22:29

То така се стреля по живи хора. :horror:

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Чет 20 яну 2011 23:32

godfadar написа:
amikus написа:Поредният мод на калашников...

А Калашникът пък е копи-пейст на щурмовата пушка StG44 (Sturmgewehr 44,Щурмгевер 44) известна още като МП-43\МП-44.Приликата си личи от пръв поглед.
Изображение

Копи-пейст друг път. Прилича само на външен вид. Прочети в Уикипедията за приликите и разликите.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 20 яну 2011 23:58

gavas написа:Копи-пейст друг път. Прилича само на външен вид. Прочети в Уикипедията за приликите и разликите.

Чел съм и житие-битието на Хуго Шмайзер и фирма "Хенел",заемат почетно място в оръжейния музей в Зюл.И разглобени двете пушкала едно до друго,та човек може да прецени кое как...писано е по темата по-назад междувпрочем.Факт-откакто хер Шмайзер е умрял,другарят Калашников нищо друго не е изобретил. :roll:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 21 яну 2011 10:30

amikus написа:То така се стреля по живи хора. :horror:

Който пищов вади, от пищов умира.

Мен лично са ме заплашвали с пистолет, но оня си седеше в колата, и не искаше да го размахва пред хората. А само ме накара да се приближа до шофорското стъкло и ми го показа отвътре ниско долу до седалтака, така, че само аз да го видя. Моментално го предизвиках да го покаже пред хората, но смелост не му стигна. Познай защо? А аз бях гол като пушка. Това не са филмите или книгите където се разхмахва огнестрелно оръжие насам натам.

колега, ти ако видиш някой с газов пищов и там гуменото топче, като колегата по-горе, да го насочва срещу теб, или срещу някой твой близък, и имаш в теб законен пистолет, какво ще направиш? Особено ако при намалена видимост, как ще прецениш, че това е газов пистолет, и съотвтно какво ще трябва да направиш за да се защитиш ефективно?

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 21 яну 2011 11:27

KingoftheROAD написа:
amikus написа:То така се стреля по живи хора. :horror:

Който пищов вади, от пищов умира.

Мен лично са ме заплашвали с пистолет, но оня си седеше в колата, и не искаше да го размахва пред хората. А само ме накара да се приближа до шофорското стъкло и ми го показа отвътре ниско долу до седалтака, така, че само аз да го видя. Моментално го предизвиках да го покаже пред хората, но смелост не му стигна. Познай защо? А аз бях гол като пушка. Това не са филмите или книгите където се разхмахва огнестрелно оръжие насам натам.

колега, ти ако видиш някой с газов пищов и там гуменото топче, като колегата по-горе, да го насочва срещу теб, или срещу някой твой близък, и имаш в теб законен пистолет, какво ще направиш? Особено ако при намалена видимост, как ще прецениш, че това е газов пистолет, и съотвтно какво ще трябва да направиш за да се защитиш ефективно?

Това не е заплаха с пистолет, а само "си го е показал". Не мисля, че като стрес има място за сравнение - друго е да е насочен към теб и не знаеш оня дали е на себе си и дали няма да гръмне наистина. Неслучайно има понятие самоотбрана - насочат ли ти дулото имаш основание да го застреляш (ако можеш и имаш с какво).

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 21 яну 2011 11:40

такова понятие "показване на пистолет" дека си го прочел?

посред нощ, как ще разбереш какво ти показва? а колко му е да го насочи и срещу теб? освен това е и пиян, дрогиран, шмъркан, напушен?

не съм казал, но пак повтарям - който пищов вади, от пищов умира, всеки който носи законно КНО или газови там играчки, трябва да знае, че извади ли го "да го покаже" може да си отнесе :rocketwhore последствията.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”