имиграция в канада

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Re: имиграция в канада

Мнениеот aylin78 » Чет 20 яну 2011 0:06

kombi tdi написа:знам че канада е по добрият избор,нищо че е на другият край на света,но с тоя френски не знам,а за професията,аз имам професия но не знам ако искат да я доказвам с някакъв документ как ще стане,настроил съм се да се махна от тука че направоо не издържам в тая държавица с всички тези цигани турци и не знам още каквии,просто е лудница
Колега като стъпиш в канада,щатите,или европа да би да има само арийска раса-там е по зле,ама трябва да свиквяш-my friend,и аз искам да се оттърва от такива предрасъдаци като твойте и за това се бягам от маштехата България,но един ден ще се махна завинаги

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 20 яну 2011 0:26

на мъжа и баща и почина преди 2 год и той се прибра та си поговорихме тогава малко(найстина лош повод) ние още бяхме преди интервюто....казва елате ние поне квартира ще ви намерим близо до нас ,някаква работа, ще ви срещнем на летището и т.н....роднините също..ама...куту не понял французки...там се плаща на час...една комшиика ходи за месец(с покана)в Торонто(там е ингилийски)...ако нямах казва семеиство тука ,нямаше да се върна....16 долара на час да чистела къщи...на мъжа и 25 на час на строежа...събота и неделя по желание....двойно....ще пиша само да ги видя на скайпа приятелите...обещавам!!!!!!!!

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 20 яну 2011 0:30

разпитвах дали е голям Монтреал.....казва незнам ама центъра ни е пристанище:)))))между другото има карта......в google ...

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Чет 20 яну 2011 0:39

много пари трябват за цялата тая работа не е за бедни хорица май?но поне ако те удобрят си решаваш проблема от раз,не теглиш теглило.....тук mhihi

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 20 яну 2011 0:43

аз бях тръгнал да продавам апартамента тогава .....естествено ...при одобрение на интервюто....ама!!!!!братовчедите ми от Враца....те бяха ипотекирали къщата за 30 000 леви тогава и така заминаха иначе ?????.....сега сещай се всичко е върнато и ....така!!!

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 20 яну 2011 0:59

kombi tdi написа:...че направоо не издържам в тая държавица с всички тези цигани турци и не знам още каквии...

Колега, ако заради това ще се махаш, помисли дали има смисъл. Аз не съм в Канада, но след като така мислиш, ти гарантирам, че нямаш дори въображение да си предствиш колко "мангал" (с кавички, защото отдавна съм над това) има тук (Германия), барабар с всяка източноевропейска и руска сволач (без кавички, защото са си такива), и завършиш с наши мургавелковци.
За Лондон, Амстердам и Париж да не говорим. Но всеки си е намерил място под слънцето, кой по-добре, кой по-зле.
Ей сега се прибрах, на нашата улица имаше 2 БГ коли TX, 3 с Р и 1 с РР - всичките без 1 спряли в забраненото. Овена си е овен, независимо дали е в Бг или Германия или Канада.

И без да искам да те разубеждавам - живота в чужбина е малко по-различен от това, което в БГ се чува за него. Днес чета паралелната тема за тва кой как топли с парното в къщи, и ме избива на смях - не заради това, за кви пари говорят хората, ами за факта, че едва ли не хората ходят голи вкъщи, щото парното на макс....Ела да видиш как при нас се пуска парно - само при необходимост, и пак доплащането ми е редовно един наем отгоре на края на годината.

Ще бъде много силно да кажа "На българина му е добре, само той още не го знае". Но аз в немско не познавам човек с 2 (и повече) имота, да не говорим за 3 и повече коли на семейство (както е пред моя блок в Пловдив)

Май се отплеснах...Айде успех!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 20 яну 2011 1:09

Чудомир написа:
kombi tdi написа:...че направоо не издържам в тая държавица с всички тези цигани турци и не знам още каквии...

Колега, ако заради това ще се махаш, помисли дали има смисъл. Аз не съм в Канада, но след като така мислиш, ти гарантирам, че нямаш дори въображение да си предствиш колко "мангал" (с кавички, защото отдавна съм над това) има тук (Германия), барабар с всяка източноевропейска и руска сволач (без кавички, защото са си такива), и завършиш с наши мургавелковци.
За Лондон, Амстердам и Париж да не говорим. Но всеки си е намерил място под слънцето, кой по-добре, кой по-зле.
Ей сега се прибрах, на нашата улица имаше 2 БГ коли TX, 3 с Р и 1 с РР - всичките без 1 спряли в забраненото. Овена си е овен, независимо дали е в Бг или Германия или Канада.

И без да искам да те разубеждавам - живота в чужбина е малко по-различен от това, което в БГ се чува за него. Днес чета паралелната тема за тва кой как топли с парното в къщи, и ме избива на смях - не заради това, за кви пари говорят хората, ами за факта, че едва ли не хората ходят голи вкъщи, щото парното на макс....Ела да видиш как при нас се пуска парно - само при необходимост, и пак доплащането ми е редовно един наем отгоре на края на годината.

Ще бъде много силно да кажа "На българина му е добре, само той още не го знае". Но аз в немско не познавам човек с 2 (и повече) имота, да не говорим за 3 и повече коли на семейство (както е пред моя блок в Пловдив)

Ела да видиш как парното работи на макс,ела да видиш каква голяма заплата получаваме тука.Айде стига с глупостите,на българина му е зле там,защото е далеч от семейство,приятели.Но като помисли каква е разликата от тука и навънка,най вече в заплащане и ред други неща,пак си хваща рейса и се връща в чужбина.Истината е че тука е адски скъпо,по скъпо и от на запад,а заплатите ни са в пъти по ниски от там.Лесно е като идеш там и започнеш да говориш,тука много зле,тука така,тука онака,ама като останеш гладен,бос,с българската заплата си даваш сметка каква е разликата.Старите хора са казали:
Оценяваш нещо,след като го загубиш.
И при повечето мрънкащи ще е така :deal

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 20 яну 2011 1:13

Колега, специално твои постинги съм чел, и си спомням, че съм те запомнил с негативизъм...което не е лошо, ясно е, че не всички пият мед от чешмата.
Тактически избягвам да пиша "зле е", "добре е", защото е въпрос на собствена нагласа. Просто исках да кажа на колегата, че в чужбина....приоритетите са други и другаде...ако не успееш да си нагласиш мисленето на новата обстановка, спрямо новото общество и техните порядки, няма да пожънеш успех.
Това е, не говоря за "тука е зле, там е добре"

Не искам да почвам темата със заплатите, че е бездънна. Повярвай ми, достатъчно съм ходил със скъсани обувки и ял филия с мас....което е и една от основните причини да ти пиша от клавиатура с немска подредба.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 20 яну 2011 1:22

Чудомир написа:Колега, специално твои постинги съм чел, и си спомням, че съм те запомнил с негативизъм...което не е лошо, ясно е, че не всички пият мед от чешмата.

По точно е реализъм,не негативизъм.Просто казвам фактите за о@каното ни положение.Според теб не съм ли прав?Според мен Канада не е лошо място,само че с тия пари които ги искат за кандидатстване,не са за такива хора като в нашата държава.Ясно е че всеки иска живота да му е подреден,тука няма как да стане.Как може в едни държави,давам пример с Чехия,да не споменавам Германия и Испания,за безработица да взимаш около 8000крони,при условие че една квартира в столицата ти е за една стая 3000крони,градски транспорт с карта която е за всички видове транспорт е 550крони.И питам едно,това защо го няма тука,а се подиграват с едни 100лв за безработица и то за кратък период на време :banghead:

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 20 яну 2011 1:36

Съгласен съм с теб, и да - реализъм може би е по-правилната дума.
За Чехия не мога да говоря, давам ти пример от Германия - за безработица взимаш процент от това, което си имал като заплата последно. % в момента е 67%. Но: Трябва да те уволнят, а не да напуснеш. На работодателя му го вкарват троен, ако те уволни. Отделно можеш да го съдиш. Абе с една дума: Много е невероятно да те уволнят, ако договора ти е безсрочен. Сиреч, не може да опреш до помощи. Освен ако не отидеш пиян на работа и прегазиш шефа. Тогава следва дисциплинарно уволнение, след което 3 месеца нямаш право на помощи.
Квартира със социалната помощ - да, в гетата, при другите дълготрайни безработни. Хубав апартамент като за бели хора - забрави. И тука не е така, че всеки си има собствена панелка или къще - повечето са под наем.

100те лева за безработица - да малко са, ама от къде да дойдат другите? И социалните, и пенсионните са един вид пирамиди - тия, дето за влезнали по-рано в играта, черпят блага от "новите" в играта. И така...Я пак да питаме колко тука се осигуряват на реални доходи (май имаше и такава тема)...Точно там е разликата - в Германия са много, и оттам идва факта, че има едно гърне, от което се раздават помощи на тези, които се класират да получават по някви критерии...

Да не говорим, че това общество (немското) дотолкова е заслепено от стремеж да консумира (а поради голяма покупателна способност това не е проблем)че са си изгладили всички мозъчни гънки. Но те са доволни...защото не виждат нещата в перспектива...а само сега - колата е нова, съседа завижда, децата цъкат по цял ден Плейстеишъна - рай. Според мен немците в дългосрочен план ще ядат много голямо дърво, но това е вече за съвсем друга тема. Като малък тийзър за там ще ти дам ето тази графика на немския дълг във времето, гледай зелената крива

Изображение

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 20 яну 2011 1:57

Истината в чужбина,където и да е е-Микробщество.Аз лично изкарах 9 години в Италия сам като куче,въпреки че съм много контактен и съм имал много приятели,но в къщи си е в къщи :D .Тук се избягва това с наемите,а там те цицат мноого,Италия доста повече и от Германия например.Другият проблем тук са надценките на търговците според мен!!Това е голям проблем в БГ.Не плащаш наем,повечето от нас обаче не може една кутия бонбони във Фантастико да е 16лв почти,в Керфур да е 11,30 а в Бургас да е под 9 лева :shock -200% :shock -супермаркет :beat_butt2 .Другото е социалните ни неуредици-колко са детските примерно,мани ги безработните,работа има за всички,и не на последно място заплатите ни умишлено държани в ниските стойности,за да може "приятелите" на песента да са облагодетелствани и да се стимулират инвестицийте.Ми намалете им данаците бе маскари :beat_butt2 .Отделен въпрос че чужденеца като види за каква корупция става въпрос на всички нива,бега с 220,та чак ше го спрат на караулката за превишена mhihi .И те така според мен-живял и там,и тук :beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 20 яну 2011 2:00

enigma79 написа:
Чудомир написа:

Ела да видиш как парното работи на макс,ела да видиш каква голяма заплата получаваме тука.Айде стига с глупостите,на българина му е зле там,защото е далеч от семейство,приятели.Но като помисли каква е разликата от тука и навънка,най вече в заплащане и ред други неща,пак си хваща рейса и се връща в чужбина.Истината е че тука е адски скъпо,по скъпо и от на запад,а заплатите ни са в пъти по ниски от там.Лесно е като идеш там и започнеш да говориш,тука много зле,тука така,тука онака,ама като останеш гладен,бос,с българската заплата си даваш сметка каква е разликата.Старите хора са казали:
Оценяваш нещо,след като го загубиш.
И при повечето мрънкащи ще е така :deal

и двамата сте прави ,но българин поживял в чужбина е чужденец там а същевременно пак е чужденец и след завръщането си в Бг
малко философски казано :в чужбина си никой ,но си човек -в бг е обратното
п.п един малък съвет:който и да мисли да емигрира ,предварително да си направи сметката дали му стискат трудностите отначало(макар че последните години е много по лесно от преди)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 20 яну 2011 2:05

Адаш,като подбиеш цената на труда немаш грижи за бачкане,пък ако те видят че можеш и искаш се уреждаш бързо,не е като преди :wink:

Правя и аз някакво проучване за Скандинавията,да видим какво ще излезне,уча език поне и с 4 езика си се 3 гърди по напред от който и да е арабеск :?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 20 яну 2011 2:13

Там съм чувал че е доста силно,един приятел в Норвегия ходи да събира чаршафи в някакъв хотел и каза,че ако работи в неделя 300 кинта са му в джоба (лева) отделно взима около 200 на ден (лв) ЧИСТИ.Ама 3 месеца макс.Аз бях във Франция известно време,живях във Версайския дворец (3 месеца) и да ви кажа,човек се чувства БЯЛ човек,защото като гледам черните как живеят, ме беше срам да кажа че съм бял (говоря метафорично).Май единствения и то много голям плюс ни е,пак благодарение на Бай Тошо,че имаме жилище СОБСТВЕНО,може и туршийка да ядеш,ама имаш покрив.И връзката със примитивното селско стопанство (бурканите на баба от село и яренцата и агънцата и прасенцето) ако ги няма тия блага,сме жив зян.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 20 яну 2011 2:17

Еми пича за 3 месеца,ако ти осигуряват спане и евентуално хапване в хотела,останлите 9 месеца ще си чеша ребрата тука :wink: на стандарт на сегашната ми заплата(преди малко се върнах от работа,знам 3 езика и някой други екстри и работя с тях :bishop )

Върни се в “ОФФ-Топик - други”