РЕШЕНО! Вода в краката на мястото на шофиора и задното място

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikiorlov
Автомобил: Golf mk2
Двигател: MH 1987

Re: Вода в краката на мястото зад шофиора

Мнениеот nikiorlov » Чет 28 окт 2010 15:51

И аз имаХ този проблем - вече го нямям!
1.Свалих кората на вратата!
2.Свалих внимателно найлона, който е под нея и го дублирах с допълнителни парчета найлон в дупките така че да стане максимално херметично!!!
3.Глупаво е, но ако направиш "водна проба" докато е така "разкостена" вратата ще видиш как и колко много подлизва водата, изхитрила се да мине м/у стъклото и уплътнението му!!!
4.Работи внимателно и острани и най-малките пробиви - прави водни проби!
5.Използвай по-трайни материали! Например: лепенката, която ползваш да не е обикновен смотан скоч! Неразтворими и "неразлепваеми" от вода!!
6.Внимавай!! - следи за извивките на кората - да не е опънат силно вторичният найлон!
7.Накрая си прихвани върху всичко и оригиналният найлон - препоръчително - той пази от прахоляк :wink:

Потребителски аватар
nikiorlov

Мнениеот nikiorlov » Сря 10 ное 2010 18:39

Какво стана?! Оправи ли се!?
От къде беше проблема?!
viewtopic.php?f=5&t=228678
:wink: :beer

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Чет 11 ное 2010 10:17

Несъм решил проблема все още колега, утре ще се прибирам в Враца и там ще видя какво да правя, но немисля че влиза вода през вратата (с 2 врати съм) защото се наводнява задното място, зад шофиорското, предполагам че е от уплътнението на задното стъкло, после водата минава под кората и там, но си нямам никаква идея как да сваля кората отзад дето е :( страх ме е да не я счупя нещо :(

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 11 ное 2010 16:01

Няма какво да те е страх, то страшното е станало! и аз съм с две врати само че 2 ка. задната кора е на щипки и винтчета! при мене доскоро пък се мокреше левия колан! надигнах уплътнението на страничното задно стъкло и отдолу раждясало стабилно и всичко мокро и влажно, подсуших тръкнах с шкурка, преобразовател за ръжда после бяла боя със шпрейче, силикон и заспа работата! вече е сухо :D
Тия проблеми са от ЕГН то на автомобилите! :roll:

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Сря 19 яну 2011 15:28

Днес беше хубаво времето и реших да обърна внимание на проблема с водата:
1. Свалих задната лява кора за да проверя дали не тече от уплътнението на стъклото, свалих я, и започнах с едно шише да поливам стъклото и уплътненията отвън, но отникъде не мина вода, и такам започнах да си мисля че идва отпред някъде.
2. Свалих задните седалки, и задната част на мокета, под мокета има някакво като дунапрен (изолация някъква предполагам) и този дунапрен беше мокър (оставих го да се съши в мазата) свалих го и отдолу имаше водичка, има две гумени тапо отдолу, и покрай едната е бая ръжда (Моля за съвет какво да правя с това).
3. Продължих и свалих предните седалки и предната част на мокета (която е в краката на предните седалки), и какво да видя в краката на шофиорското място беше подгизнало... свалих и от там дунапрена и го оставих в мазата да изсъхне задно с мокетите (после ще им ударя една мивка).

Извод: такам значи проблема ми идва някъде отпред (възможно ли е да се наводнява шофиорското място, и водата да се стича и назад към задното място?) колеги моля ви дайте ми съвет, че ми писна от тая вода и м иризмата на мухъл, споделете дали някой друг е имал същия проблем и къде е решението ? Явно ми тече от някъде отпред (между табото и двигателя?) и незнам какво да правя :(

Потребителски аватар
nikiorlov

Мнениеот nikiorlov » Чет 20 яну 2011 9:52

Virtual_Boy написа:Извод: такам значи проблема ми идва някъде отпред (възможно ли е да се наводнява шофиорското място, и водата да се стича и назад към задното място?) колеги моля ви дайте ми съвет, че ми писна от тая вода и м иризмата на мухъл, споделете дали някой друг е имал същия проблем и къде е решението ? Явно ми тече от някъде отпред (между табото и двигателя?) и незнам какво да правя :(

На първия въпрос отговорът е - ДА, най-вероятно е така - водата се стича от шофьорското към задшофьорското...
Но! - по-малко вероятно е да "тече от някъде отпред (между табото и двигателя?)"
Най-вероятно е проблемът да е с "изолационния найлон", който тябва да се намира във вратата! (ако някой ти го е махнал или скъсал при ремонт ще трябва да постъпиш така както съм ти описал в 7. точки малко по-горе)
За да се увериш, че съм прав, преди да започнеш разчастването на вратата - почни да поливаш с вода стъклото на вратата, така че да влезне вода между него и уплътнението. Наблюдавай какво ще се случи от долната страна на вратата!!! Ако вода излиза и на фугата, която е между кората и ламарината на вратата, значи проблемът със сигурност е в НАЙЛОНЪТ!!! То дори и преди да налееш водата, ако пипнеш долният ръб на кората - ще видиш, че е влажен или е бил влажен!!!
Ако се окаже това: виж поста ми малко по-горе! Започва с: "И аз имаХ този проблем - вече го нямям!"
Поздрави и успех :beer

Потребителски аватар
nikiorlov

Мнениеот nikiorlov » Чет 20 яну 2011 9:56

Virtual_Boy написа:Несъм решил проблема все още колега, утре ще се прибирам в Враца и там ще видя какво да правя, но немисля че влиза вода през вратата (с 2 врати съм) защото се наводнява задното място, зад шофиорското, предполагам че е от уплътнението на задното стъкло, после водата минава под кората и там, но си нямам никаква идея как да сваля кората отзад дето е :( страх ме е да не я счупя нещо :(

Това, че си с две врти е още по-показателно - тези врати са по-дълги и задният им край е точно над мястото, което ти се мокри! Не съм ли прав!?! :!: :wink:

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода в краката на мястото на шофиора и и задното място

Мнениеот Virtual_Boy » Чет 20 яну 2011 12:12

Току що се прибирам от вън, направо замръзнах, но никаква работа не свърших :(
Свалих болтовете (2та) на дръжката на кората, свалих панела за ел стъклата и панела за огледалата, откачих кората от щипките, махнах това малкото за заключването, но уви неможах да сваля кората, и пак си събрах всичко... опитах да сваля отпред пласмасата, която е точно под чистачките, за да проверя дали не се е запушил водосточния канал, но като свалих болтовете на чистачките, неможах да сваля чистачките и съм много разочарован от днешния ден :(

П.С. Мисля че задното място се подмокря от водата която се стича на предното :(

Потребителски аватар
ockac23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ockac23 » Пет 21 яну 2011 0:38

Колега, не видях дали си писал дали имаш шибедах?? Ако имаш такъв, проблемът ти е ясен. Откачен или запушен отводен маркуч за оттичане на водата от шибедаха през двата отвора (в твоя случай левия) който минава през предната лява колона и после има снадка с по-дебел маркуч точно под арматурното табло вляво се пада, трябва да махнеш кората, за да видиш къде е. Или е откачен там тънкия маркуч слизащ отгоре и влизащ в дебелия маркуч или просто имаш запушване. Опитай първо леко да отпушиш изхода, пада се до пантата на вратата като я отвориш ще видиш края му, леко свит.

Но горното написано няма смисъл ако нямаш шибедах, разбира се.
Успех!

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Съб 22 яну 2011 14:46

мне нямам шибедах, но заваля сняг и е адски студено :( колкото и да не ми се иска ще трябва колата ми да остане в такова състояние докато грейне слънце :(

Потребителски аватар
nikiorlov

Мнениеот nikiorlov » Съб 22 яну 2011 17:06

Започвам да съм съвсем сигурен, че съм прав!!! :roll: :talk:
Само "НайлонЪТ" във вратата не успя да провериш, а най-вероятно е от него :!: :012:
Отдели си повече време за да успееш да изолираш добре, след като свалиш кората!
:да:

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Съб 22 яну 2011 22:40

Съмнявам се в два варианта, единия е да и тече отпред някъде (примерно от уплътнението на жилото за капака) или от вратата, ако е от вратата ще ходя на майстор, защото и отвих всички болтове, откачих я от щипките, но неможах да я сваля отгоре неможах да я измъкна, където е м/у кората и стъклото едно уплътнение :(

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Вто 25 яну 2011 1:56

доколкото имам спомен, като открехнах кората, нямаше никакъв найлон под нея (м/у кората и вратата) а само някаква изолация като дунапрен ... ще ходя на майстор че ел. стъклото ми е блокирало и нито нагоре нито надолу може да мърда, и направо ще му кажа да ми оправи и това с найлона ?

Virtual_Boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Virtual_Boy » Чет 27 яну 2011 13:21

Не тече от вратата, днеска като ходих до колата, сичко беше в лед, и проследих пътя на леда, но отива зад таблото, ходих да сменям маслото и филтрите, и човека ми каза че това е само радиаторчето на парното, викам ОК, отивам аз до един сервиз, и тия само като ми казаха "160лв. само работата по сваляне и качване на таблото и подмяна на радиатора" направо ме заболя главата, незнам сега какво да правя :( А пък и несъм сигурен дали тече от там или от някъде другаде отпред ?! Пък и ако е спукано това радиаторче и тече от него, неби трябвало да замръзва нали така ? Защото съм с антифриз ... а локвата долу в краката е замръзнала направо ... но в крайна сметка вода на задшофиорското място няма, нито лед ... :)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 27 яну 2011 16:04

тва ми се струва като запушена тръбичка на конденза на парното но нямам идея къде се намираше

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”