Хърватска е ясна.. ама е прекалено комерсиална. За черна гора слушам добри отзиви, но плажовете им били каменисти. За сметка на това плажовете на албания били страхотни! Та се надявам да има някой, който да сподели лични впечетления.
В такава държава не спирам и на бензиностанция, камо ли на почивка. Остава да си направиш и шопинг в косово Аз бих ти препоръчал Дубровник, страхотен град, моренцето е супер и е близо до черна гора
Хора, много сте предубедени . А на дубровник кво да му гледам.. навалиците от туристи ли? Всички пътеписи които съм чел казват че няма сми да се отделя повече от час-два за него. А пък въобще да не се стъпва там през юли и август че навалицата не се диша. А иначе и шопинг бих си направил.. ама на мотора мястото за багаж ми е кът
А тия протести и т.н. ми се струват малко бошлаф работа. В сми миналата година в Гърция също имаше протести, бомби ( все още се гърмят ), боеве... но всичко беше концентрирано само в Атина и от време на време в Солун. Провинса и курортните градчета си бяха ОК.
В Албания не отивам.Освен ако не марширува 23 ПШП зад мен дано не се случи някой от многото случаи в които някой е рекетиран,насилван и пребит за 30 евро,тия страни са аут ъф рейндж за мен.А за плажовете можеш да се ориентираш чисто географски,че винаги източния плаж е по-хубав от западния.По ситен и златен пясък,по-чисто и прочие.Западно ориентираните винаги са каменисти или в най-добрия случай едър пясък
Наистина сте много предубедени за Албания,а истината е че при тях нещата се развиват два пъти по бързо от нас, и ако не се засрамим и вземем в раце много скоро ще ни отмъкнат туристите и инвестициите.Понеже сме автофорум ще ви покажа тяхната магистрала изградена за последните няколко години,това не е магистрала тракия да правиш път в полето това е все едно да минава през родопите.
Питах един познат албанец,да препоръча нещо това му беше едно от препоръките за семеен човек или първо ходене половината градче били гръцко малцинство православни http://en.wikipedia.org/wiki/Sarand%C3%AB пътя до там през гърция е много лесен