Подгрев Polo 1,9D мотор AEF гори подгревни свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
joroja
Автомобил:
Двигател:

Подгрев Polo 1,9D мотор AEF гори подгревни свещи

Мнениеот joroja » Чет 20 яну 2011 20:24

Зблъсках се със следния проблем на полото ми което е Polo 1,9D мотор AEF 1997г.Изгоря ми една подгревна свещ(френски на 3 години) и ги смених със нови подгревни свещи ИСКРА.След две седмици неможах да запаля и се оказа че отново две свещи за изгорели тип ИСКРА.Монтирах отново старите ми три здрави свещи в паралел с едната оцеляла от новите тип ИСКРА.
Набедих за менташки свещите ИСКРА по 7 лева ги купих, но после реших да замеря начина на работа на подгрева което ме замисли.
Първоначално като дам на контакт лампата за подгрев светва и подгрев има.След 10 секунди лампата изгасва но подгрева продължава.Паля от раз двигателя работи и подгрева също,форсирам мотора до 4000 оборота подгрева пак работи,оставям колата на празен ход 1100 оборота и чак след точно 3 минути подгрева спира като оборотите на двигателя падат на 950.
Огасих колата и пак запалих.Отново чак след 3 минути спря подгрева като паднаха оборотите на 950.
Питането ми е така ли функционира подгрева за този тип поло ,или имам нещо прецакано в електрическата система.
Подгревните свещи са 11 волтови а при работа на двигателя към тях се подава 12,7 волта, дали са критични тези 3 минути за свещите при всяко палене.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Подгрев Polo 1,9D мотор AEF гори подгревни свещи

Мнениеот stivenj » Чет 20 яну 2011 21:08

Всичко е нормално колега ,така работи и при мене е така ,след загряване на колата няма да включват,търси си хубави свещи ,маркови и истински,иначе ядовете нямат свършване.

joroja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joroja » Чет 20 яну 2011 21:41

Можете ли колеги да ми препоръчате марка свещи които са предвидени за по дълго време за подгрев , защото едно е да работят 10 секунди, а друго е 3 минути при всяко студено палене.Вече се уверих че свещите тип ИСКРА не издържат на по продължителен подгрев.
ако може препоръчайте ми магазин и марка свещи в североизточна българия(пътувам командировки)за да си купя , че то от некачествени части уш оригинални ми писна да се набутвам.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 20 яну 2011 22:09

това греене на свещите е нормално нарича се съпътстващ подгрев при всички vw е така вземи си свещи Beru

anulare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anulare » Чет 20 яну 2011 23:00

tdi fen написа:това греене на свещите е нормално нарича се съпътстващ подгрев при всички vw е така вземи си свещи Beru

Да, току що писах в темата "подгревни свещи" същото, както казва колегата вземи си BERU, то и от завода колата ти е излезнала с такива :да:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 21 яну 2011 2:16

Купи си бош,колега!Имам същото поло 1.9Д,имам и голф 110к.с нямат нищо общо!На голфа свещите греят докато позагрее колата (и по време на работа на двигателя),е при полото не е така само докато запали!
Купихме полото и ни беше казано така,и не сменяйте свещите чисто нови са BOSH!След година,буфффф непали...
хоппа свещи искра (а уж бяха бош)?!?Отивам в бош сервиза в софия на околовръсното 4 свещи 64лв (преди 4-5 години беше,сега незнам колко ще са евтини)и при -22 пали на 1/4 оборот!На 3-тата зима на -20 ми запали от вторият път!Все още е с тези свещи,вече сигурно 4-5 години и си пали!Разликата м/у боша и искрата
..... с с таз искра (незнам кво има в нея),ако ще температурата да е 90 градуса тези свещи се включват и си подгряват всеки път!С боша,ако колата е над 75 градуса подгрева (свещите не се включват изобщо!)
Само внимавай от къде ги пазаруваш,че имало много ментета!Някой казват да се пазарува от Киров,или както е в Русе представителството на Бош за Русе това е срещу Корабният техникум!Ако имаш въпроси,питай на лични!Аз съм си патил доста с подгрева на полото,докато разбера кое на къде е!Че релета....има един голям бушон 40А....че свещи....Важното е че сега е чук колата!

joroja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joroja » Пет 21 яну 2011 21:58

Благодаря ви колеги за помоща която ми указахте,много ми помогнахте,защото в магазините а и в два сервиза твърдяха че полото имало повреда и небило нормално да продължават да греят свещите след като е запалил мотора.
Утре отивам да си купя свещи каквито ми препоръчахте.

kismet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kismet » Пон 04 апр 2011 21:28

Имам Поло '98 AEF. Все още не съм намерил подходящи свещи, но това което колегата твърди не е така. Моите уважения знам, че тук си помагаме но дали се включва подгрева не зависи от свещите, а от термо-датчик който се намира на един тройник до нафтовата помпа. Дали са Бош или Искра датчика определя дали да се включи подгрева, а и въпроса е при студено палене. Оригиналните свещи за модела са Беру - аз не смея да си ги взимам защотото в БГ всичко е менте. За момента съм избрал искра, но определено не е решение. Мисля да си сложа пак старите три оригинални Беру и да търся от морга пак от такова Поло да си допълня. За мен да се платят доста пари на бройка 'качествени' свещи е глупаво - тук при нас няма такива. Кофтито , е че са така сложени че трудно се сменят /често/.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 05 апр 2011 10:26

Колега незнам от какво се управляват,но ти казвам че докато бях с искрата на всяко палене се включваше подгрева!Като изгоря едната свещ и си взех бош и си се включваха до 75 градуса темп. на водата!Както искаш така си го превеждай!Мисля тези свещи си имат някакво съпротивление на реотана (който се намира в тях),и електрониката понякакъв начин следи това!Ти си прави сега сметка кой са правилните свещи,и с искра ли е по добре да караш!Аз лично тези свещи не ги уважавам,ако ще и по 5лв парчето да ми ги продават!Издянаха 1 година,боша още си цъкат стават вече над 4 години...

Върни се в “Дизелови агрегати”