имиграция в канада

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Re: имиграция в канада

Мнениеот kombi tdi » Чет 20 яну 2011 19:51

е гадже имам,аз си мислч заедно двамата,гледха една обява на една софийска фирма,подготвя ти документи,води те на интервю,абе посредничи да заминеш срещу някой лев,разбира се дали да има се доверя,а значи регнах се за зелена карта обаче сега ми искат 160лева,само не разбрах за какво дали не е някаква измама,пише че съм регистриран успешно,но за да видя каква ми е оценката и на кое място съм трябва да платя-160лв по пей пал,дали да плащам

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Чет 20 яну 2011 20:45

За щатите ли зелена карата?ако е за там защо да ти искат пари?а за там си има саит на посолството.То си е безплатно пускането на документите само има изисквания за размера на снимките нищо друго.А аааа ти си пускал документи за зелена карта от некакъв саит не е от бг,на мен ми званяха венъж бях погрешно попълнил формуляра,там ми споменаха 4е искат пари :idea:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 20 яну 2011 23:42

Аз ще споделя малкото, което знам за заминаване в Канада.
Мой приятел, не знаеше френски, но тръгна на уроци по френски при частен учител - жена. Тя беше много наясно, какво представлява интервюто и какви са въпросите и му беше казала, че всичко е един театър и той трябва добре да си научи репликите и да си изиграе ролята. :Mr Green Fun
Та ходи няколко месеца на уроци и нтервюто му мина успешно, а той си знае перфектно английски и идеята му беше само да може да получи право да влезе в Канада, да мине по "френския път" и успя! Сега е вече 4 или 5 години там, но не мога да кажа, че е по-добре отколкото тук, до толкова, че да му остават няккакви, кой знае какви спестени пари. А иначе, това е предимството, че се живее по-спокойно. Днес, ако останеш без работа, утре ще имаш нова, е говоря не кой-знае каква квалифицирана, като се има в предвид, че той е с висше образование и работи нещо, като портиер и домоуправител, ходи на някакви курсове, не мога да кажа, какво точно учи, но това е, че не се притеснява, че като остане без работа и няма да може да си покрива сметките, нищо че работата, която се намира е неквалифицирана, но няма какво да очаква човек при положение, че отива там на 35 години, с висше образование получено тук, без да е работил там по специалноста си и да е показал някакви резултати, така, че за него кариерата е вече мираж. Лошото е, че не създаде семейство, което сега осъзнава, като голяма грешка, защото е на години, защото много идеали имаше за жена и сега изведнъж рухнаха, но се надявам да поправи това в скоро време, за да има нещо, което реално ще му осмисли живота. Иначе навсякъде по света всички работят и се прибират в къщи и после пак на работа и така, но сам, като куче не се живее.....

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 21 яну 2011 0:14

И аз вишиста,ще си вдигна чукалата да стана портиер или слуга на някой,който по стенечение на обстоятелствата има Канадски паспорт...Това в рамките 92-98 да,сега не,има варианти,и вдруги градове и в преквалификация.Особено ако си инженер.Изразявам си все пак собственото мнение,ама ми е смешно вишисти и хора с положение да берат маслини,мандарини,да чистят на стари посерковци или да разнасят писма,в някоя друга държава.Като изключим ония 8-10 години които споменах,че тогава не се траеше наистина.Твоя човек е отишъл да каже,че живее в Канада,нищо повече...това не го приемам и не го разбирам.За мен ходенето в чужбина трябва да е или или.Или отиваш общак + изброените помощни занимания или да отидеш и да се издигнеш.Ако ще е само за да живея някъде различно от България място-не мерси.Левски и Ботев не са се продали и аз няма.

"Не съм слаб да чакам някой да ми помага,
свободата се постига не със злоба, а с тояга
само слабия бяга силния остава тука да се бори,
Земята иска кръв, хора, не някой да мърмори"

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 21 яну 2011 9:38

feikot написа:......"

:да:

Ето това е мнението!

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пет 21 яну 2011 9:51

когато решихме с семейството да ходиме там така се бях надъхал,че бях тръгнал с заблудено виждане за живота който предстоеше.....представях си бели облаци и т.н.....така сега пиша за такива който са решили да ходят където и да е.........преценете си сами дали отиватe да живеете добре и по възможност по спокойно, или отивате да ставате милионери.....да ви кажа това са две различни неща....човек живее добре там където се чувства добре...

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 21 яну 2011 10:12

feikot написа:И аз вишиста,ще си вдигна чукалата да стана портиер или слуга на някой,който по стенечение на обстоятелствата има Канадски паспорт...

Колега не те познавам и немога да кажа нищо лошо за теб, но 80-90% процента от "висшистите" в България са гола вода и кал по гърба от към знания. Та този процент стават точно за такива работи из чужбината.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пет 21 яну 2011 11:30

Преди кризата колко колеги съм имал инжинери-кой общак,кой бояджия,кой монтажник ами 4е ние искарвахме 2 пати кокото техниците пари бе,4е по едновреме и 3 пъти-ко като е инжинер за това колегата е прав-без да говзима навъттре който и да е.....
bobidi написа:
feikot написа:И аз вишиста,ще си вдигна чукалата да стана портиер или слуга на някой,който по стенечение на обстоятелствата има Канадски паспорт...

Колега не те познавам и немога да кажа нищо лошо за теб, но 80-90% процента от "висшистите" в България са гола вода и кал по гърба от към знания. Та този процент стават точно за такива работи из чужбината.
Сега и инжинери и общаци вси4ки сме безработа и духаме :( супата :lol:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 21 яну 2011 11:47

feikot написа:И аз вишиста,ще си вдигна чукалата да стана портиер или слуга на някой,който по стенечение на обстоятелствата има Канадски паспорт...Това в рамките 92-98 да,сега не,има варианти,и вдруги градове и в преквалификация.Особено ако си инженер.Изразявам си все пак собственото мнение,ама ми е смешно вишисти и хора с положение да берат маслини,мандарини,да чистят на стари посерковци или да разнасят писма,в някоя друга държава.Като изключим ония 8-10 години които споменах,че тогава не се траеше наистина.Твоя човек е отишъл да каже,че живее в Канада,нищо повече...това не го приемам и не го разбирам.За мен ходенето в чужбина трябва да е или или.Или отиваш общак + изброените помощни занимания или да отидеш и да се издигнеш.Ако ще е само за да живея някъде различно от България място-не мерси.Левски и Ботев не са се продали и аз няма.

"Не съм слаб да чакам някой да ми помага,
свободата се постига не със злоба, а с тояга
само слабия бяга силния остава тука да се бори,
Земята иска кръв, хора, не някой да мърмори"

Да колега, напълно съм съгласен с теб! Аз за това съм тук и следвам приказката : "Кучето скача според тоягата" или "Гъз знае 2 и 200".
Макар, че моят приятел затова учи нещо в момента там, за да може да работи това, което иска и му харесва, а работата, която върши там е временно - за да си плаща сметките, според неговите думи, макар, че това е от 2 години някъде... Е работеше и в банка за може би 1 година, като Фронт - офис, съвсем грубо казано, но казваше, че няма перспектива в този отдел и не му харесваше работата с хора и всякакви малоумни китайци - клиенти на банката, която са голяма част от населението там. А иначе казва, че като портиер, заплащането му е по-добро от банката и по-спокойна работата, а и има възможност да учи така, дори и в работно време.
Та той съм сигурен, че ще се занимава с това, което му е интересно, просто е въпрос на време, но недва ли ще направи някаква шеметна кариера.
Това е, че там всичко е уредено, всеки спазва правилата в обшеството и не пречи на другия. Бюрокрацията не е голяма и всеки служител се стреми да ти помогне, защото е осъзнато, че е там в услуга на другите. Беше ми казал, че след третата годана, понеже тогава се прави нещо като интервю - препитване за самата Канада, за да може да получи поданство, че са му звъннали от техите власти и са му го направили по телефона, защото е бил на работа и буквално е взел канадко гражданство по телефона. :shock
А иначе, все пак си мисля, че е малко крайно да се каже: Аз няма да мия чужди задници, при положение, че имам висше образование, което пък не предполага за уменията на човека. Аз също съм с висше образование и си работя по специалността, но обичам да правя и други неща свързани със ремонт и дърводелство, като хоби и допълнителни доходи, и с тези си умения, там мога да работя за себе си и хем да ми е приятно, хем да имам хубави доходи!
Но страните на монетата са две...
Имам колега, с който работихме заедно тук в една фирама. Човека е с висше образование - учител. Отидоха заедно със жена си и детето във френската част на Канада и понеже не е вързан в ръцете си напарави веднага фирма и работи за себе си, като боядисва къщи и си почива в къщи /не работи/ по няколко месеца в годината. Не бих казал, че това е миене на задници...

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 21 яну 2011 12:07

turrisi написа:когато решихме с семейството да ходиме там така се бях надъхал,че бях тръгнал с заблудено виждане за живота който предстоеше.....представях си бели облаци и т.н.....така сега пиша за такива който са решили да ходят където и да е.........преценете си сами дали отиватe да живеете добре и по възможност по спокойно, или отивате да ставате милионери.....да ви кажа това са две различни неща....човек живее добре там където се чувства добре...

Подкрепям на 100 % това мнение!
Както и колегата bobidi, мнооого кал има наистина, колега и най-невероятното е, че масово те се издигат и имат самочувствието, като че ли са с два чифта ТОПКИ... :banghead: . Ама то така е като е казвала мама: "Учи мама за да не работиш"!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 21 яну 2011 12:28

Нема да мия задници :D добре е
Тогава(примерно) проектирай за жълти стотинки :mrgreen:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 21 яну 2011 12:43

Разбира се,че винаги има изключения,за това е и естествения подбор.Тоя социализъм беше за слабите и недъгавите,помагаше на тия,които със собствени усилия не могат да се издигнат и за това всичко им се сервира на готово.Като казах инженери (аз съм в друга сфера,че даже и още не съм вишист) гледам баща ми,завършил е МЕИ Габрово,деведесет и някоя,еми при средна заплата в Казанлък от 4-500 до 700 лв. му предлагат 2500 и нагоре и то не от едно предприятие.Но той е от по-старото поколение,което обича да им е сигурно и не обича риска.Негови колеги обаче от преди време,рискуваха и сега са в едно доста завидно положение.Колеги от преди,имаше едно НИТИ тук в Казанлък и беше много успешно през соц-а майка ми е разправяла,че месечната премия на баща ми е била 2 пъти по-голяма от заплатата и (тя в Арсенал),та за тия колеги имам в предвид.Друг вариант,в Марица-изток,заплатите за специалисти също са от 2000 нагоре,в София,в Пловдив,Варна...все ще се намери вариант,който да е по-различен от маслинобер.Мое мнение си е това,не ангажирам никой.Сигурно ако имах деца и жена,щях по друг начин да гледам нещата,което е силно вероятно,но пък...сега ми е момента да рискувам,съответно и да греша.Аз така съм си направил план за живота,че преди да мога да кажа,че съм стабиуен дет се вика,семейство и деца не мисля да имам,да се чудя аз тетрадки или гуменки да купя...Защо да си мъча децата ?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 21 яну 2011 12:56

Не претендирам да съм кой знае какъв специалист-ама у софето требе да зимаш поне 2500 и жена ти 1000-1500 да се справяте горе долу :beer

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 21 яну 2011 12:59

Е 4000 лв са повече от достатъчни.3 членно дете ако сте,стигат по 4-500 лв на човек за СПОКОЙНО живеене,сложи още 200 за консумативи и излиза че с 2000 лв можеш да я креташ.(и аз живея в София)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 21 яну 2011 13:04

говоря за сравнително нормален живот-не да кретам :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”