"Колеги" за порицание !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: "Колеги" за порицание !

Мнениеот Barboukov » Пет 21 яну 2011 11:18

One написа:а с конкретния колега (съдейки по отговора му) стана ясно, че това си му е начин на шофиране......

такак че...

Този негов начин на шофиране може да бъде променен. На Митачето като му жулнат едно актче и няма да прави повече така (съдя по себе си). За всичко си има решение, ама не е това начина, чрез стена на срама. Пак казвам... Всеки си има глава и си носи последствията от дадено нарушение рано или късно.

И така както поставяш нещата с въпросното нарушение: Нима 10 км/ч отгоре и изпреварване без мигач не е опасно? Виж в Кой какво видял в нета едно клипче за разлика от 5 км/ч какво може да се случи.

Ти си карай по правилата, който иска да нарушава. За негова сметка си е.

Andonov - ти инцидентно ли си карал с над 90 или системно го правиш?

Всяко нарушение е опасно от различни гледни точки. Митака е преценил, че няма риск - направил го е. Следващият път ще го види някой полицай.
Аз преценявам, че няма риск да карам със 110, ама ме спират и ме рисуват и вече се замислям кога го правя.

Последна промяна от Barboukov на Пет 21 яну 2011 11:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 21 яну 2011 11:22

One написа:Провокиран съм от твърде многото стикери на клуба "рекламиращи" го по разни возила и твърде неприятното впечатление, когато този, който ги разняся с пътното си поведение на "типичен голфаджия" не прави никак добра услуга на клуба!

Всеки си има глава на раменете, но ключа е точно тук.

Махайте стикерите и карайте като джигите - никой няма да ви порицава

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 21 яну 2011 11:23

Barboukov написа:

няма такова нещо като само за негова сметка!

аз му казах на митака (на лични) че той не видя, но колата която той засече за малко не му влзезе във вратите щот се опита и той да превари зеленото, но поне от неговата си лента...

докато има около теб и други участници в движението - няма нищо само за твоя сметка - риска някой невинен да го отнесе заради теб е налице !!!

за съжаление темата отиде на майната си...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 21 яну 2011 11:28

One написа:
Barboukov написа:

няма такова нещо като само за негова сметка!

аз му казах на митака (на лични) че той не видя, но колата която той засече за малко не му влзезе във вратите щот се опита и той да превари зеленото, но поне от неговата си лента...

докато има около теб и други участници в движението - няма нищо само за твоя сметка - риска някой невинен да го отнесе заради теб е налице !!!

за съжаление темата отиде на майната си...

Като го отнесе някой невинен, виновния да се оправя. Вярно, не е никак приятно, но това е положението. Винаги го е имало и ще продължава да го има този момент. Като имаш нещо да кажеш на някого и не го знаеш кой е, пусни една тема в Кой беше да го разбереш и му изкажи възмущението си на лични.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 21 яну 2011 11:31

не е отишла,екстра си е темата :да: и не става въпрос за хранилка,или за 100-200-500 лева Акт
Да оставим това че излагаш форума,колеги и тнт в това число и мен.Утре си слагаш стикери-и ще има -е ги тия са от камикадзетата :Mr Green Fun
А защо трябва да има Акт- и после-извинявай мило другарче,аз повече няма да правя така,защо? :horror:
Кофти колега Митко,веднага отиде на мерене на п**ки-Яз пак че си правим така,и че ти махам :mrgreen: не е за това темата,а за да си вземеш бележка преди да се е случило нещо лошо :обичам ви

Не казвам че карам безгрешно,напротив,но гледам малко от малко да намалявам глупостите :да: и това е още един начин да се сетя да го направя :да: въпреки ,че нямам стикери.Например темата-слагате ли си Предпазен колан за мен бе много полезна-е вече си слагам :oops:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 21 яну 2011 11:37

Вие май неможете да разберете, че всяко едно нарушение е опасно. Дори и спирането на аварийни при наличието на знак за забранено паркиране и престой за да слезе някой от колата за 5 секунди, тъй като някой може да се вреже в тебе. Смешно звучи, но е реална опасност. И сега за това някой ще се изсмеят и ще кажат "Да бе, опасно е да спра да се качи или слезе някой", ама ако един набие спирачки зад теб и спре на милиметри ще има коментар "Ей тоя беше спрял да слезе някой на забранено и един щеше да му се натресе докато слиза/качва човек. И ако оня не беше спрял, човека който слиза/качва както беше с единия крак на асфалта щеше да хвръкне от колата и да се потроши". Кой не е правил това????

Така, че ако ще се пише за опасни нарушения, ще трябва да се пише за абсолютно всичко. Ако нещо не е опасно, няма да е забранено от ЗДП или няма да има наложени ограничения.

Последна промяна от Barboukov на Пет 21 яну 2011 11:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 21 яну 2011 11:41

Никак не е трудно да караме по правилата :!:
Направете го поне за ден-два, за да се видите как изглеждате отстрани :!:
Айде спрете се малко :!:
Аз лично правя всичко възможно да карам по правилата и ми писна да гледам бързащи чичковци и лелки, сечащи ленти, каращи в насрещното и подобни....

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 21 яну 2011 11:42

Е анджек де-дано не я заключат-супер е темата
Много ясно че за всичко ще се пише

П.П. най ми е омразно,като шибне аварийките някой в движение,и треа да метам боб каква маневра ще предприеме :beat_butt2 :evil:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 21 яну 2011 11:47

Matematiks написа:Е анджек де-дано не я заключат-супер е темата
Много ясно че за всичко ще се пише

П.П. най ми е омразно,като шибне аварийките някой в движение,и треа да метам боб каква маневра ще предприеме :beat_butt2 :evil:

Почваме тогава. Колега с номер Р 9650 AX (не го запомних) мина покрай мен и ми свирна, като ме гледаше. Тоя е баси малоумника, как така няма да си гледа пътя а зяпа настрани. Ако някой беше излязъл на улицата няма да го види и ще мине през него. Ако някой набий спирачки ще се вреже в него. Колега, знаеш кой си - вземи си поука и си гледай пътя следващия път. Това беше много опасно. Безотговорно. Опозоряваш името на клуба. Поне си махни стикерите като ще правиш така.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 21 яну 2011 11:49

Ти не си добре :screwy или си безработен :shock или тати те храни нещо такова ще да е-без лоши чувства :beer :kissy:

Що тряа да окепазиш всички теми :evil: ,е тва не ми е ясно???Чухме ти мнението,не е нужно да се съгласим с него обаче-като не ти харесва темата,подмини

Ето сега вече ще я заключат темата,а на бас!!! Заради кой,запитай се сам :roll: 8)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 21 яну 2011 11:54

Matematiks написа:Ти не си добре :screwy или си безработен :shock или тати те храни нещо такова ще да е-без лоши чувства :beer :kissy:

Що тряа да окепазиш всички теми :evil: ,е тва не ми е ясно???Чухме ти мнението,не е нужно да се съгласим с него обаче-като не ти харесва темата,подмини

Безработен съм, и не само тати, ами и мама ме храни.

Що да окепазявам тема бе човек? Пиша за нарушение на колега от форума. И ТО ЗА ОПАСНО НАРУШЕНИЕ!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 21 яну 2011 11:59

Значи е едно е сигурно и то е, че няма никой, който да кара по ЗДвП - в това няма спор.
Както и твърдението, че всеки си има глава на раменете и си носи последствията от действията, които прави - абсолютно вярно.
Но за такова нарушение (особено минаването на червено), което прави колегата, при това всяка сутрин и то съзнателно, е това не мога го проумея :banghead:
Айде поне малко от малко да мислим за другите участници в движението, не само за себе си :idea:
Щот белите стават светкавично бързо, направо изневиделица :wink:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 21 яну 2011 12:02

Като се разчисти темата и се спира с дискусиите. До тогавам смятам, че може да си изкажем мненията. Няма нужда да се заключва, просто изтриване на мнения и съобщение от модератор, да се приключи с приказките и да се кара по същество.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 21 яну 2011 12:04

One написа:за съжаление темата отиде на майната си...

А и не сме другарски съд,
Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху й

Ползвайте "Идиоти на пътя".
scare

Върни се в “Пътеводител”