Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
hristo_k1984
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот hristo_k1984 » Вто 18 яну 2011 11:25

Искам да попитам онези,които са си сложили светещи стрелки на таблото,може ли да се сложат на табло което е от 20-220,защото гледам в един сайт пише че не може www.tachoumbau.com .А и гледам в нета снимки на табла и никаде няма табло със светещи стрелки да започва километража от 20 км -220.Колата е ВЕНТО.Има ли нещо вярно в това или става.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 18 яну 2011 16:08

hristo_k1984 написа:Искам да попитам онези,които са си сложили светещи стрелки на таблото,може ли да се сложат на табло което е от 20-220,защото гледам в един сайт пише че не може http://www.tachoumbau.com .А и гледам в нета снимки на табла и никаде няма табло със светещи стрелки да започва километража от 20 км -220.Колата е ВЕНТО.Има ли нещо вярно в това или става.

Е какво значение има стрелката за километрите ..... нали оста ги върти :roll:

Потребителски аватар
hristo_k1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo_k1984 » Вто 18 яну 2011 18:11

Ето тука пише че не става:
tablo.jpg

Там кадето е очертано с червено

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 18 яну 2011 18:59

Аз логика невиждам, който го е правил да каже ...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 19 яну 2011 0:28

Скоростомерите които почват от 20 имат ограничител който не позволява стрелката да падне под 20 :) И като се слага стрелката се слага преди ограничителя(има белег на циферблата), после леко се надига за да премине ограничителя. При скоростомерите почващи от 0 гледам че няма такъв ограничител :wink:
Не че нестава ама при светещите стрелки номера с надигането за да премине ограничителя няма как да стане и рискувате да не отчита правилно :)
Предполагам че това е причината да не става :wink:

Потребителски аватар
sergo88
Автомобил: MK 3 GTI 16V VW 1302L
Двигател: 2.0 150hp. ABF

Мнениеот sergo88 » Сря 19 яну 2011 10:08

ето и мое напълно завършен километраж :banana
Прикачени файлове
Picture5.jpg

Потребителски аватар
hristo_k1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo_k1984 » Сря 19 яну 2011 20:05

Winner25 написа:Скоростомерите които почват от 20 имат ограничител който не позволява стрелката да падне под 20 :) И като се слага стрелката се слага преди ограничителя(има белег на циферблата), после леко се надига за да премине ограничителя. При скоростомерите почващи от 0 гледам че няма такъв ограничител :wink:
Не че нестава ама при светещите стрелки номера с надигането за да премине ограничителя няма как да стане и рискувате да не отчита правилно :)
Предполагам че това е причината да не става :wink:

Дали това е причината.А този ограничител не може ли да се махне,да се даде стрелката на горе и пак да се бодне.За щифта става дума нали

got_to_get_it
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот got_to_get_it » Пет 21 яну 2011 12:31

здр колеги.от скоро брат ми си взе голф 3 98 година.много запазена от германия, с клима 4 айрбага, абс и други екстри.даже има подгряване на пръскалките на миячките на предното стъкло.такава екстра не бях виждал досега.имам няколко въпроса за колата, но ще питам в подходящи теми.
сега започнах с скромен проект по тунинговането му.понеже брат ми не е привърженик на драстичния тунинг. засега само сложих рингове на циферблатите и боядисах стрелки в червено.мисля да направя таблото да свети синьо както сам си направил на моята кола ровер. също монтирах подлакътник за удобство на дълъг път.също така сложих тон колони и пищялки в задните врати, понеже там няма фабрично.ето няколко снимки :)
ако искате повече да разгледате какво сам правил по моя ровер. ето ви няколко клипчета.има доста хубави неща които са практични за голф :) ако имате въпроси може да ми пишете на л.с.

http://www.vbox7.com/byuser:got_to_get
Прикачени файлове
Изображение212.jpg
Изображение215.jpg
Изображение216.jpg
Image0300.jpg
4567.jpg

Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangera » Чет 27 яну 2011 10:39

един въпрос всички оригинални диоди по копчетата на 12 еолта ли са за голф 3 става въпрос ?

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Чет 27 яну 2011 20:09

Колеги имам един тъп въпрос ако сложа 2 ленти 12волта на мястото на крушките ще може ли да се регулира силата на светене на таблото.Понеже диодите не се рагулират по напрежение а по ток :banghead:

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Чет 27 яну 2011 22:55

dangera написа:един въпрос всички оригинални диоди по копчетата на 12 еолта ли са за голф 3 става въпрос ?

Всички светодиоди по копчетата са нормални, не са 12 волтови, имат ограничителни елементи.

bojidar_ka написа:Колеги имам един тъп въпрос ако сложа 2 ленти 12волта на мястото на крушките ще може ли да се регулира силата на светене на таблото.Понеже диодите не се рагулират по напрежение а по ток :banghead:

Да регулира се, но все пак има разлика, защото ти намаляш напрежението от копчето, а при тях по-силно изразен е тока.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Пет 28 яну 2011 10:18

crashman написа:
Всички светодиоди по копчетата са нормални, не са 12 волтови, имат ограничителни елементи.

не е вярно оригиналните диоди по копчетата на голф 3 работят директно на 12в няма резистор който да намаля тока
пробвал съм го :!:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 яну 2011 11:16

vaso18 написа:
crashman написа:Всички светодиоди по копчетата са нормални, не са 12 волтови, имат ограничителни елементи.

не е вярно оригиналните диоди по копчетата на голф 3 работят директно на 12в няма резистор който да намаля тока

Васо е прав!Така първия път изгорих един диод.Отварям копчето гледам зелен диод.Викам си супер,тука не е 12 в. и няма да слагам резистор.Зпоявам пускам и х*й бате,изгоря :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangera » Пет 28 яну 2011 12:05

SANDO 1 написа:
vaso18 написа:
crashman написа:Всички светодиоди по копчетата са нормални, не са 12 волтови, имат ограничителни елементи.

Васо е прав!Така първия път изгорих един диод.Отварям копчето гледам зелен диод.Викам си супер,тука не е 12 в. и няма да слагам резистор.Зпоявам пускам и х*й бате,изгоря :Mr Green Fun

точно за това гожоря колега :beer :banghead: аз три сасипах и мера и гледам 12+ и еди голям к.. :banana хаха някой има ли снимки да качи куде точно сте плеснали съпротивленията :да:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 яну 2011 12:23

Резни едното краче на диода и запой там резистора,че мястото е малко.Аз така съм ги правил и няма ядове вече 3 години :да:

Върни се в “Направи си сам!”