Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hristo_k1984
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на осветлението на таблото
Искам да попитам онези,които са си сложили светещи стрелки на таблото,може ли да се сложат на табло което е от 20-220,защото гледам в един сайт пише че не може www.tachoumbau.com .А и гледам в нета снимки на табла и никаде няма табло със светещи стрелки да започва километража от 20 км -220.Колата е ВЕНТО.Има ли нещо вярно в това или става.
hristo_k1984 написа:Искам да попитам онези,които са си сложили светещи стрелки на таблото,може ли да се сложат на табло което е от 20-220,защото гледам в един сайт пише че не може http://www.tachoumbau.com .А и гледам в нета снимки на табла и никаде няма табло със светещи стрелки да започва километража от 20 км -220.Колата е ВЕНТО.Има ли нещо вярно в това или става.
Е какво значение има стрелката за километрите ..... нали оста ги върти

- hristo_k1984
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тука пише че не става:
Там кадето е очертано с червено
Там кадето е очертано с червено
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Скоростомерите които почват от 20 имат ограничител който не позволява стрелката да падне под 20
И като се слага стрелката се слага преди ограничителя(има белег на циферблата), после леко се надига за да премине ограничителя. При скоростомерите почващи от 0 гледам че няма такъв ограничител
Не че нестава ама при светещите стрелки номера с надигането за да премине ограничителя няма как да стане и рискувате да не отчита правилно
Предполагам че това е причината да не става

Не че нестава ама при светещите стрелки номера с надигането за да премине ограничителя няма как да стане и рискувате да не отчита правилно

- sergo88
- Автомобил: MK 3 GTI 16V VW 1302L
- Двигател: 2.0 150hp. ABF
ето и мое напълно завършен километраж 

- hristo_k1984
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:Скоростомерите които почват от 20 имат ограничител който не позволява стрелката да падне под 20И като се слага стрелката се слага преди ограничителя(има белег на циферблата), после леко се надига за да премине ограничителя. При скоростомерите почващи от 0 гледам че няма такъв ограничител
![]()
Не че нестава ама при светещите стрелки номера с надигането за да премине ограничителя няма как да стане и рискувате да не отчита правилно![]()
Дали това е причината.А този ограничител не може ли да се махне,да се даде стрелката на горе и пак да се бодне.За щифта става дума нали
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
здр колеги.от скоро брат ми си взе голф 3 98 година.много запазена от германия, с клима 4 айрбага, абс и други екстри.даже има подгряване на пръскалките на миячките на предното стъкло.такава екстра не бях виждал досега.имам няколко въпроса за колата, но ще питам в подходящи теми.
сега започнах с скромен проект по тунинговането му.понеже брат ми не е привърженик на драстичния тунинг. засега само сложих рингове на циферблатите и боядисах стрелки в червено.мисля да направя таблото да свети синьо както сам си направил на моята кола ровер. също монтирах подлакътник за удобство на дълъг път.също така сложих тон колони и пищялки в задните врати, понеже там няма фабрично.ето няколко снимки
ако искате повече да разгледате какво сам правил по моя ровер. ето ви няколко клипчета.има доста хубави неща които са практични за голф
ако имате въпроси може да ми пишете на л.с.
http://www.vbox7.com/byuser:got_to_get
сега започнах с скромен проект по тунинговането му.понеже брат ми не е привърженик на драстичния тунинг. засега само сложих рингове на циферблатите и боядисах стрелки в червено.мисля да направя таблото да свети синьо както сам си направил на моята кола ровер. също монтирах подлакътник за удобство на дълъг път.също така сложих тон колони и пищялки в задните врати, понеже там няма фабрично.ето няколко снимки

ако искате повече да разгледате какво сам правил по моя ровер. ето ви няколко клипчета.има доста хубави неща които са практични за голф

http://www.vbox7.com/byuser:got_to_get
- dangera
- Автомобил:
- Двигател:
един въпрос всички оригинални диоди по копчетата на 12 еолта ли са за голф 3 става въпрос ?
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имам един тъп въпрос ако сложа 2 ленти 12волта на мястото на крушките ще може ли да се регулира силата на светене на таблото.Понеже диодите не се рагулират по напрежение а по ток 

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
dangera написа:един въпрос всички оригинални диоди по копчетата на 12 еолта ли са за голф 3 става въпрос ?
Всички светодиоди по копчетата са нормални, не са 12 волтови, имат ограничителни елементи.
bojidar_ka написа:Колеги имам един тъп въпрос ако сложа 2 ленти 12волта на мястото на крушките ще може ли да се регулира силата на светене на таблото.Понеже диодите не се рагулират по напрежение а по ток
Да регулира се, но все пак има разлика, защото ти намаляш напрежението от копчето, а при тях по-силно изразен е тока.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
crashman написа:
Всички светодиоди по копчетата са нормални, не са 12 волтови, имат ограничителни елементи.
не е вярно оригиналните диоди по копчетата на голф 3 работят директно на 12в няма резистор който да намаля тока
пробвал съм го

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
vaso18 написа:crashman написа:Всички светодиоди по копчетата са нормални, не са 12 волтови, имат ограничителни елементи.
не е вярно оригиналните диоди по копчетата на голф 3 работят директно на 12в няма резистор който да намаля тока
пробвал съм го
Васо е прав!Така първия път изгорих един диод.Отварям копчето гледам зелен диод.Викам си супер,тука не е 12 в. и няма да слагам резистор.Зпоявам пускам и х*й бате,изгоря

- dangera
- Автомобил:
- Двигател:
SANDO 1 написа:vaso18 написа:crashman написа:Всички светодиоди по копчетата са нормални, не са 12 волтови, имат ограничителни елементи.
пробвал съм го
Васо е прав!Така първия път изгорих един диод.Отварям копчето гледам зелен диод.Викам си супер,тука не е 12 в. и няма да слагам резистор.Зпоявам пускам и х*й бате,изгоря
точно за това гожоря колега

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Резни едното краче на диода и запой там резистора,че мястото е малко.Аз така съм ги правил и няма ядове вече 3 години