Ударен GOLF VI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Re: Ударен GOLF VI

Мнениеот moreg » Вто 18 яну 2011 17:59

injdurev написа:В Пловдив живея. И колата е тук за сега. Десния рог е мръднал ама не е много. Май ще може да се върне

Колега вярваш ли си че при изкревен рог става вече нещо от тая кола? Неискам да те отчайвам ама според мене се насочи към друга ако нямаш каско!
Пък дори и да имаш каско с крив рог колата е ..... :bishop

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 18 яну 2011 18:03

moreg написа:
injdurev написа:В Пловдив живея. И колата е тук за сега. Десния рог е мръднал ама не е много. Май ще може да се върне

Колега вярваш ли си че при изкревен рог става вече нещо от тая кола? Неискам да те отчайвам ама според мене се насочи към друга ако нямаш каско!
Пък дори и да имаш каско с крив рог колата е ..... :bishop

Колега, моля те не пълни темата с глупости, повечето коли който идват внос от чужбина са китка, хората от 2 коли режат ги на 2 и правят 1 кола нищо им ня и ги ракат, ти за един искривен рог отчайваш колегата!
Няма не поправими неща, от към тенекии! Така че колегата да си ореди сметките със застрахователите и после да мисли за правенето на колата, че всичко опира до пари и до кадърен майстор!
Дано колегата сподели всичко и не спестява, че това си е голям филм, на никому не е за пожелаване!
Но чакаме хубав резултат! :да:

ixerBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ixerBG » Вто 18 яну 2011 19:00

няма такова животно което данеможе да се оправи.. колкото и да е крив рога ако колата е хубава си струва инвестицията.. неплашете колегата... ако не се правеха тия рогове дозера в сервиза ни щеше да стой безработен :да:

Потребителски аватар
injdurev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот injdurev » Чет 20 яну 2011 20:06

По списък от огледите и цени на HAAS щетата е 16000лв. само за части, без труд. :banghead: Да ми е честито!

ixerBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ixerBG » Чет 20 яну 2011 20:16

injdurev написа:По списък от огледите и цени на HAAS щетата е 16000лв. само за части, без труд. :banghead: Да ми е честито!

много бре...

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 21 яну 2011 18:23

Щом си пил не важи каското - на мен това ми го пише на корицата почти на книжката. Съжалявам колега...

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 21 яну 2011 18:42

т.е. последната дума е, че няма да ти изплатят каското, така ли излиза?
Или още се води съдебен спор?

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Пет 21 яну 2011 19:34

И аз имам пълно каско и съм имал щети по колата(по дребни дано да нямам никакви занапред),но не съм имал никакви проблеми с покриването на щети.Мисля ,че има и значение при кой застраховател ти е каското.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 21 яну 2011 19:36

rostislav1998 написа:И аз имам пълно каско и съм имал щети по колата(по дребни дано да нямам никакви занапред),но не съм имал никакви проблеми с покриването на щети.Мисля ,че има и значение при кой застраховател ти е каското.

Колегата който е пуснал темата, е пил алкохол и съответно застрахователите отказват да му изплатят!
Но дано да се пребори с тях и да му изплатят парите!
Иначе аз ако бях на мястото на колегата, като си взема парите от каското, колата я давам за части и с останалите пари ако колата се отчете като щета за 16 бона и 2 бона да даде колата си взима пак нова кола, но няма да е ГОЛФ!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 21 яну 2011 19:38

И аз мисля, че при употреба на алкохол, каското не важи, дори при ПТП си винаги виновен

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пет 21 яну 2011 21:59

IceHeart написа:...за 16 бона и 2 бона да даде колата си взима пак нова кола, но няма да е ГОЛФ!

И каква нова кола ще вземе за 18 бона ,сигурно Дачия ,или някое Рено ,или Фиат сглобени в Турция-просто върха на сладоледа.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 яну 2011 23:22

dokros написа:
IceHeart написа:...за 16 бона и 2 бона да даде колата си взима пак нова кола, но няма да е ГОЛФ!

И каква нова кола ще вземе за 18 бона ,сигурно Дачия ,или някое Рено ,или Фиат сглобени в Турция-просто върха на сладоледа.

Като се появи на пазара,за 6к евро чистак бърсак,с още мазни гуми Лада Гранта mhihi
И за да не съм офф да попитам -

Колега започна ли дело срещу застрахователната компания,как върви изслушването,твоят адвокат какво ти каза за алкохолната проба?
Пожелавам ти успех и дано успееш да вземеш една прилична сума :да:

Потребителски аватар
injdurev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот injdurev » Пет 21 яну 2011 23:58

Както вече казах, в полицата ясно е записано "употребил алкохол в концентрация по-висока от допустимата по ЗДвП", и в тази връзка застрахователя оспорва часа на даване на кръвта, защото пробата е 0.49 (т.е. под 0.5).
Глупавото е, че само затъвам в бумаги за сега, и още не е даден ход на делото.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 22 яну 2011 17:34

Не ми се иска да коментирам случката, защото аз лично не подкрепям колегата в исканията си към застрахователите. Но е редно всички да си извадим поука, че дори и да си пил една бира не бива да се качваш да шофираш. Хубавото от цялата работа е, че няма ранени или загинали хора. Ако имаше... колега, просто не искам да бъда на твое място :012:
Вместо успех, ще пожелая истината и правдата да възтържествуват по твоя случай, каквито и да са те.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 22 яну 2011 18:04

Принципно напълно подкрепям stefan4o и имам нулева толерантност към всички, които карат пияни.

Въпреки това, в случая колегата е показал проба, която е разрешена от нашия правилник. Застрахователите не могат да докажат колко е била пробата в момента на произшествието, а това, че се "съмняват", че тогава е била по-висока, не може да бъде правен аргумент. Затова аз си мисля, че изходът от делото, когато и да му дадат ход, би трябвало да е успешен за колегата.

В нашата страна излиза, че каквото и каско да си направил и каквото и да стане после, все си намират защо да не ти го платят. Ако ти надраскат колата долнопробни хулигани, защото е лъскава, което у нас е недупостимо, щетите на паркинг ги отсвирват почти винаги. Ако е леко ПТП и шофьорите са съгласни кой е виновен - няма да признаят двустранния констативен протокол (имам приятел с такъв случай, а и в този форум съм чел за същото). Ако е тежко ПТП, какъвто е този случай, или ще си измислят някаква глупост (гледам към небето и си мисля колко ли е била пробата по време на удара) или ще намерят някаква административна неточност. Излиза, че като имаш каско, това не означава, че може да не се притесняваш за колата си, а точно обратното - винаги ще тръпнеш дали ще ти признаят щетата.

Съжалявам за OFF-TOPIC-а.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”