здравеите: пренадува турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: здравеите: пренадува турбото

Мнениеот fox_vt » Сря 10 ное 2010 22:03

Svetlioman написа:здравеите,туку що идвам от сервиза и попитах ,как ще намали турбото да не надува, казами че турбото ми е натегнато и така цял ден трябва да му оставя пасатко, щото бая работа било, да добавя с два буста е мерено налягането и при двата е мах 1.6 и като удари стрелката на 1.6 намаля и пак почва да пълни и пак така ,пак казвам чип няма ,освен нещо дебитомера ,но го гледаха на ваг повреме на движение и ми казаха в нормите е ,а за геометрията и тои се съмяваше но запалих колата,и видя че нее сигорно там акуаторае видял че се движи свободно нз честно секи казва геометрия ако наистина е за почистване,пак да я почистя първо.

Това как ти се вижда дали има 6 секунди :wink: все пак колегата нека уточни как е пробвал дали колата забива да не гадаем тука щото решенията и в двата случая са различни.
ппп сега видях че колегата е писал това вече е друго нещо щом е било запушено с масло значи има голяма вероятност Мап сензора да е дал фира.По ваг гледахте ли какви показания дава Мап сензора?

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 11 ное 2010 9:37

Колега я щом мапа ти е в компа вземи отвори кутията на компа за да видиш какво е положението там, че мойто маркуче се беше извадило и беше омаслило добре целия комп.А ако не стига информация до мапа съм чувал, че турбото бичи на макс.

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Чет 11 ное 2010 19:08

днес не съм имал време,утре ще я закачим на ваг

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 12 ное 2010 19:55

колеги да ползвам и аз темата на колегата за един проблем. тои е следния: като карам по-дълго време на 5-та скорост с с около 180-190 км в час(става въпрос за аутобаните в германия не в българия) колата губи мощтност и като върна комтактния ключ и запаля отново е ок. Това от какво може на какво може да се дължи?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 12 ное 2010 19:59

red.devilll написа:колеги да ползвам и аз темата на колегата за един проблем. тои е следния: като карам по-дълго време на 5-та скорост с с около 180-190 км в час(става въпрос за аутобаните в германия не в българия) колата губи мощтност и като върна комтактния ключ и запаля отново е ок. Това от какво може на какво може да се дължи?
Благодаря предварително!

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=139733&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Съб 20 ное 2010 19:28

днес отворихме мапа и масло нямаше ..

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Нед 21 ное 2010 11:12

Svetlioman написа:днес отворихме мапа и масло нямаше ..

А маркучето гледахте ли,дали е здраво?
Мапа какво показва на Ваг-ком?

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Съб 27 ное 2010 16:50

здравеите,днес закачахме пасатко на ваг..и съответно всичко си беше в границите за тоз маистор а на място пасатко удари 0.6бара и се зарадвах много качихмесе на магистралата и отново същата работа 1,6 , дебитомера показва 720 единици -от него ли пренадува, или ,има друг филм казами маисторчето за някакав блуоф ли там нещоси може да е имала и затова да пренадува толкова много.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Съб 27 ное 2010 18:05

Svetlioman написа:здравеите,днес закачахме пасатко на ваг..и съответно всичко си беше в границите за тоз маистор а на място пасатко удари 0.6бара и се зарадвах много качихмесе на магистралата и отново същата работа 1,6 , дебитомера показва 720 единици -от него ли пренадува, или ,има друг филм казами маисторчето за някакав блуоф ли там нещоси може да е имала и затова да пренадува толкова много.

Проблема ти е в геометрията или управлението и !!! На място трябва да "удря" не повече от 0.0 бара !!!!! :012:

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Съб 27 ное 2010 20:12

"Блоуоф" няма,ама майсторчето не знае.От дебитомер не може да пренадува!
Проблема ти е в геометрията или управлението и! :012:

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Съб 27 ное 2010 21:25

пак казвам ,ходих в сервиз да чистят геометрията дори и за цена се разбрахме 150лв.оставих колата,и след 20 минути ми званнаха да ида да сия взема нее зацапана геометрията ,видяли че акуатора се движи свободно,според мен остават колекторните тръби да са зацапани.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Съб 27 ное 2010 21:55

Svetlioman написа:пак казвам ,ходих в сервиз да чистят геометрията дори и за цена се разбрахме 150лв.оставих колата,и след 20 минути ми званнаха да ида да сия взема нее зацапана геометрията ,видяли че акуатора се движи свободно,според мен остават колекторните тръби да са зацапани.

Братле АКУТАТОРА винаги се движи на ръка и моя се движеше перфектно,но докато не изчистих тая гадина си забиваше когато поиска.
На ден по 3 пъти за 1 час гася паля ОК.
Чистене му е майката какви са тея "майстори" какви са тея чудеса.
Ако искаш ела ми на гости ще ти кажа,че е прецакан клапана и още 2-3 неща,ще ти взема 300лева за части и ремонт.А в действителност ще ти изчистя само турбината и ще си доволен.

Когато се сваля турбината всичко е добре да се чисти ЕГР клапан,всмукателни колектори,така и така се сваля всичко нека да се свършва работата до край. Аз даже още се ядосвам,че не си изчистих кулера.

Но в крайна сметка ти си решаваш. :beer

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Пон 27 дек 2010 17:38

здравеите и честита коледа,да попитам а след като пренадува моито турбо и достига 1.6 бара и не исклучва да влезе в авариен режим имали варянт клапан н75 да е патник ,и затова не влиза в авариен режим, е не че ме претеснява че не исклучва турбото но нее ли опасно аз иначе гледам буст метараи като я рачкам по магистралата таз кола не надува много.примерна 3 иа испаржих до 120км.ми одари 1.5 бара и запо4на одново да пални, иначе наистина по горе в темате бе писано за 6 секунди ,не седи пожече от една секунда на 1.6 стига и започва на ново да пални.

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Пет 21 яну 2011 18:24

здравеите,малко развитие по темата,почистих,егр клапана(един приятел го проверява с някакъв вакум дали работел ), колекторните тръби(вътре ужас, сажди и нагар)и вече не прави 1.6 бара а 1.2 имам напредак маи, акуатора си се движи спокоино ,данеби геометрията да е в начален стадии на зацапване, казаха че може да е отворена и от там идва надуването ,не че не искам да я почистя тази геометрия, но сам не,двама разбирачи в Благоевград ми казват нека се стопли времето толкова ли е сложно,във волксваген сервиз ми търсят 250 лв.за почистване на геометрята.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 21 яну 2011 22:02

Актуатора се движи спокойно,а държи ли вакуум? :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”