Моторният спорт

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Моторният спорт

Мнениеот apa6o » Пет 21 яну 2011 18:52

Искам да ви попитам, понеже днес участвах в една глупава полемика, какво е вашето мнение-парите не изродиха ли спорта, победите вече не се ли превърнаха в мерене на п*шки между спонсори и като цяло спорта не е ли изгубил онова хубавото, смелото, достойното в него, за сметка на превръщането му в сигурна машина за печелене на пари? Не е ли малко дори смешно да слагаме под общ знаменател имена като сър Стърлинг Мос със съвременните "глезльовци" на пистата... Къде отиде времето, когато пилотите нямаха право на грешки, понеже това значи КРАЙ, и кой го замени с ерата в която вече електрониката е там за да те поправя?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oKvaYcGXLbA#t=46s
Годината е 1958!
Заглавието на статията се превежда в нещо от рода на : Пилотът Луиджи Муссо умира при напускане на завой с 270 км/ч :shock
Е нека някой ме убеди, че днешните пилоти от Ф1, могат да се сравняват по нещо с истинските герои :bowdown

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Моторният спорт

Мнениеот tisho_psg » Пет 21 яну 2011 19:34

За пилотите не знам-всяко време си има талантите,но парите играят при тълкуване на правилници,побутване на този или онзи пилот или отбор.Колко пъти подбутваха тоя шумахер докато караше за Ферари.
При WRC-то сегашните пилоти май яздят по-бесни коне mhihi

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пет 21 яну 2011 19:46

Тук не е въпрос до коне, а какво значи за теб излизането на писта-във Ф1 вече близо 16 години мисля няма смъртен случай, е тогава пичУити каго знаят, че им е сухо на дупетата, що да не карат бързо, а някога поне по 2-ма в ковчег на година, нагласата с която се е излизало на асфалта е била съвсем друга-състезанието не е фукане с мощни коли, а битка, в която побеждава по-смелия, който ще се престраши да кара колата на границата на възможното и дори да я премине в името на победата :wink:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 21 яну 2011 20:02

Нужно ли е да умират по двама на година за да дава всеки максимума?! Или ако пилота знае, че ще умре при грешка, ще е по-амбициран? Аз не искам да гледам автомобилно състезание в което се показва кой е по смел, искам да наблюдавам майсторство.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 21 яну 2011 21:56

apa6o написа:Тук не е въпрос до коне, а какво значи за теб излизането на писта-във Ф1 вече близо 16 години мисля няма смъртен случай, е тогава пичУити каго знаят, че им е сухо на дупетата, що да не карат бързо, а някога поне по 2-ма в ковчег на година, нагласата с която се е излизало на асфалта е била съвсем друга-състезанието не е фукане с мощни коли, а битка, в която побеждава по-смелия, който ще се престраши да кара колата на границата на възможното и дори да я премине в името на победата :wink:

Малко или повече опира и до коне.Въпроса е,че сега обезопасеността е на друго ниво!И сега има излитания от пистата но колите и пистите са по-обезопасени.Иначе почти всяка катастрофа ще е с лош завършек.
Освен това,сега колите са по-бързи,което се дължи и на по-голямата им стабилност.
Мисля,че се опитваш да сравниш малко несравними неща :wink:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 21 яну 2011 22:08

Не разбрах, за теб истинският спорт е този, в който умират поне по двама на година, така ли? Поредната носталгия по отминалите дни или...?

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Съб 22 яну 2011 13:00

Ноуп, за мен истинкият спорт е тоя, в който се показва талант, смелост, качества, неприсъщи за масовия човек и където бариерата на постиженията се поставя не толкова от екипа инженери, трудили се над колата или от влизането в пита, а от усета на пилота и куража му да поема риск.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 22 яну 2011 14:01

Без спонсорите, подобни спортове няма да съществуват, и те винаги са играли главна роля.Ако пилотите от формула1 и wrc бяха "масови хора" каквото и да разбираш под това всички щяха да летят с 300 по околовръстното.Един се опита, ама бентлито му се разцепи на 2. mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”