Сериозен проблем с Passat B3 меша масло и антифриз и тече..
Сериозен проблем с Passat B3 меша масло и антифриз и тече..
Здравейте, онзи ден се прибирам към нас и някъде 50м от паркинга е почнало да тече, яко. Колата съм си я прибрал нормално, не съм усетил нищо! На другия ден отивам на работа и хората от паркинга ми казват, че ми е изтекло маслото
Викам как ше е изтекло... Гледам аз, и понеже видях, че няма антифриз, реших, че той е изтекъл, оставих я така, без да я пипам и днеска като отивам виждам, че няма ни масло, ни антифриз! Като налях вода в казанчето за антифриза да видя от къде тече, почна да тече пресечено масло (Бяло и става на конци)... Значи някъде го меша, мисля си за гарнитура на главата, но май по-сериозния въпрос е от къде може да тече... Не говорим за малък теч, ами за доста сериозно изтичане, от къде може да е избило... Изтича през една дупка от долу от към пасажерското място (от дясно все 1). Пасата е 93г. турбо дизел 1.9 от тия с по-малкото коне.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сериозен проблем с Passat B3 меша масло и антифриз и тече..
Може да е изтекло през радиаторчето на парното, ама щом меша антифриз с масло, виж първо на масления филтър има едно алуминиево дето минава през него антифриза, може да се е пробило някъде, иначе - сваляне на глава.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Дай снимки
От коя страна на мотора тече?

От коя страна на мотора тече?
Тече от лявата страна като застанеш пред колата иначе се води дясна...Има 2 дупки на планката от долу от задната се стича... Не мога да дам снимки в момента, майстора ще дойде към 5 часа днеска ще видим какво ще каже...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Къде тече кви планки кви 5лв

Както е дадено от пред от ляво изтича, но от къде тече точно не се знае още. И за планка имам предвит "щита" под двигателя който го пази от удари от долу, не знам как се казва точно...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Да не тече хидравлично масло от някой маркуч!?
Антифриза изтича или през радиаторчето на парното или през пластмасовата шитня дето е в дясно на главата примерно
Антифриза изтича или през радиаторчето на парното или през пластмасовата шитня дето е в дясно на главата примерно

Maслото е от двигателя, щеката за проба беше напълно суха!
Върни се в “Дизелови агрегати”