Въпрос за пред,число на табло уреди Г2
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за пред,число на табло уреди Г2
Интересува ме някой който се е блъскал с предавателните числа на таблата-уредите на Г2.Конкретно ако таблото е с предавателно число 950 с какъв цвят червяче трябва да е на жилото в скоростната кутия,до колкото знам са 2 модела червено и бяло на цвят,също така вътре в скоростните кутии има ли разлика или е само в червячето?Всичките ми питания идват от там ,че при мен се появява някаква разлика от 10 км в плюс,а съм с табло с пред,число 950 и червче с червен цвят,таблото уредите ми е сменяно от Г2 Г60 но старото ми табло пак си беше с 950,кутията ми и тя е сменяна и не е от ГТИ може ли и там да има някаква разлика?Въобще всякаква информация ще е полезна!Благодаря предварително ! 

- predator4o
- Автомобил: 1996 VW Golf MK3
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS
Re: Въпрос за пред,число на табло уреди Г2
Колега, моята е с предавателно 950 и е с червен червяк
Но нека и останалите споделят, защото и аз имам някакви съмнения за разминаване в скоростта и показанията на километража 

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
predator4o написа:Колега, моята е с предавателно 950 и е с червен червякНо нека и останалите споделят, защото и аз имам някакви съмнения за разминаване в скоростта и показанията на километража
По принцип и моето разминаване не е мерено с друга кола единствено един път е сравнявано с ГПС устройство в движаение което показваше с 10 км надолу от това на километража.Не знам колко може да му се вярва на него обаче!?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз съм забелязал,че надоста коли дори с правилните кутии,жила и километражи винаги има една разлика от 5 до 10км/ч с GPS...
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
А дали си с правилния размер гуми, препоръчвани от производителя?
Зъбното колело стандартно се подбира според диференциала, но ако се правят промени по таблото и гумите, те също се вземат предвид.
Зъбното колело стандартно се подбира според диференциала, но ако се правят промени по таблото и гумите, те също се вземат предвид.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, вероятно всичко ти е в норма, но си се шашнал от показанията на ГПС. При каква скорост даде такова отклонение? Ако е от сорта на 120-140 и нагоре си е съвсем нормално това отклонение. Иначе при Мк2 бензиновите табла са с две числа 935 и 950. Бил съм и с двата вида табло, показанията - същите, според мен разликата е почти нищожна, направо си е пренебрежима. А гумите ти какъв размер са? Щото и това има значение за показанията на спидометъра 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
+10км/ч на километража спрямо GPS според мен е заводско. Измерих го на Голфа с две различни скоростни кутии, кактко и на Б3 с оригиналното табло и скоростна кутия.
GPS-a е верен, на по-нови коли с електронен километраж полазва точно. На трабанта - също
GPS-a е верен, на по-нови коли с електронен километраж полазва точно. На трабанта - също

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Гумите ми са 195/50/15 не е в тях проблема а разликата ми я даде със скорост около 130-140 не си спомням мисля ,че километража показваше 150 а ГПС-а 140 нещо такова.
А щом червячето се определя според дифа значи трябва да го сменя така ли ,че при мен дифа е друг спрямо стария ,а червячето си е същото!?
А щом червячето се определя според дифа значи трябва да го сменя така ли ,че при мен дифа е друг спрямо стария ,а червячето си е същото!?

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
И да го смениш едва ли разликата ще изчезне....
На бащата Форд-а дето е 2008ма ,дава отклонение 5км/ч ,а какво да говорим за нашите коли
Обаче на радар пък цепи километъра
Бях забил темпомата на 60км/ч,за продължително бавно каране и имаше знак 50...не го видях и ме спряха.Според полицайте съм карал с 60км/ч,а на темпомата също беше забита тази скорост 
На бащата Форд-а дето е 2008ма ,дава отклонение 5км/ч ,а какво да говорим за нашите коли

- anrus
didkoltd написа:Гумите ми са 195/50/15 не е в тях проблема а разликата ми я даде със скорост около 130-140 не си спомням мисля ,че километража показваше 150 а ГПС-а 140 нещо такова.
Определено с бяло зъбно колело показанията почти ще се изравнят.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
anrus написа:didkoltd написа:Гумите ми са 195/50/15 не е в тях проблема а разликата ми я даде със скорост около 130-140 не си спомням мисля ,че километража показваше 150 а ГПС-а 140 нещо такова.
Определено с бяло зъбно колело показанията почти ще се изравнят.
А имаш ли представа в момента като съм с червеното колко е разликата спрямо бялото?
- anrus
6.(6)% горница спрямо реалното.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
anrus написа:6.(6)% горница спрямо реалното.
Точно толкова след 130 км ще са около 10 км повече,ще го сменя тия дни и ще пиша какво става !
А по принцип до колкото знам червячетата са само два модела ,а дифовете са поне 4-5 какво става в този случай или точноста е толкова грешна,че тази разлика "не влияе на мощноста"?

- anrus
Всяко зъбно колело обхваща два или три близки по предаваталено число диференциала (колелата са три модела, но това е друг въпрос).
Точността на отчитане се напасва с подходящ размер гуми (препоръчваните от производителя) и предавателно число на скоростомера.
Точността на отчитане се напасва с подходящ размер гуми (препоръчваните от производителя) и предавателно число на скоростомера.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Така значи вчера си смених червячето с бяло на цвят ,разликата между него и старото ми което беше червено е един зъб бялото е с 16 зъба ,а синьото с 15 ,предаватлното число на километража ми е 950 и сега имам чувството ,че скороста е по вярна.Не съм го засичал с нищо още ,но при първа възможност ще го сверя! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”