VENISH_GOLF_3_GT написа:Венто предница много ясно![]()
mk3 ( Sleepy look ) с нов собственик
- VENISH_GOLF_3_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: mk3 green dragon първи стъпки в тунинга
Ivan_GT написа:VENISH_GOLF_3_GT написа:Венто предница много ясно![]()
въпрос на вкус

-
mitashki276
- Автомобил:
- Двигател:
Re: mk3 green dragon първи стъпки в тунинга
Ми да, венто предницата ще е добре мисля.
Re: mk3 dragon green 1.4 aex --> 1.8 abs
здравйте след кратко забавяне поради студеното време,успях да поработя през тези починивни дни покрай 3ти март
накратко успях да сваля двигателя и да го заменя с 1.8 абс. 90 кс,но оставих скоростната кутия от 1.4ковия с код CZA
оригиналната с която беше 1.8 мотора е CHB.Cлед извесно четене из сайта на всички теми за скоростните кутии и предавателните числа и http://scirocco.org/ стигнах до извода,че ще е малко по добре на ускорение на 1,2и 3та скорост.
естествено измуших инсталацията от 1.8то за да е вкарам на мястото на 1.4ката и имах малък проблем с хидравликата. нямам много снимки, защото абслютно всичко направих сам. с изключение на качването и свалянето на моторите и естествено за ауспусите,че ми беше нужен заварчик. това е за сега.
снимките естествено са от гсм и за това са с лошо качество
Поздрави
накратко успях да сваля двигателя и да го заменя с 1.8 абс. 90 кс,но оставих скоростната кутия от 1.4ковия с код CZA
оригиналната с която беше 1.8 мотора е CHB.Cлед извесно четене из сайта на всички теми за скоростните кутии и предавателните числа и http://scirocco.org/ стигнах до извода,че ще е малко по добре на ускорение на 1,2и 3та скорост.
естествено измуших инсталацията от 1.8то за да е вкарам на мястото на 1.4ката и имах малък проблем с хидравликата. нямам много снимки, защото абслютно всичко направих сам. с изключение на качването и свалянето на моторите и естествено за ауспусите,че ми беше нужен заварчик. това е за сега.
Поздрави
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Ще се следи темата определено...
А колега за допълнителните стопове за мъгла заедно със спирачката...мрънкат ли някои (полицаи, шофьори), че свети повече, че и аз искам да ги направя моите така, ама да се позатопли....
А колега за допълнителните стопове за мъгла заедно със спирачката...мрънкат ли някои (полицаи, шофьори), че свети повече, че и аз искам да ги направя моите така, ама да се позатопли....Re: mk3 dragon green 1.4 aex --> 1.8 abs
през почивните дни намерих малко трансперантно червено фолио и реших да се позаиграя с оригиналните стопове на 3ката, и след 15 мин работа станаха ето така:

малко американски стил.естесвено не станаха много перфектни като за 1ви път,но след като ги сложих на колата стана няква ужасна цигания и веднага си сложих обратно черната хела. снимки на колата със червените стопове нямам,но избщо не е загуба.бях потресен и направо ужасен
днес ходих до мартито и се сдобих с вентови фари и венто решетката, но не е тази която исках.за това утре ще ида до една морга и ако има от тази старата като на снимката по долу ще им предложа размяна (тия от моргата са ми приятели така че...) така идва един проблем, не мога да си намеря читав венто капак и реших друго.... голфовия капак с малко преправяне и заваряне на едни "веждички" както на капака така и на калниците да придобие следния вид :
мисля,че ще се получи нещо добро,но това утре и ще направя снимки
дано да се получи нещо.и така ще спестя един капак- ще се размина с преправяне на моя

малко американски стил.естесвено не станаха много перфектни като за 1ви път,но след като ги сложих на колата стана няква ужасна цигания и веднага си сложих обратно черната хела. снимки на колата със червените стопове нямам,но избщо не е загуба.бях потресен и направо ужасен
днес ходих до мартито и се сдобих с вентови фари и венто решетката, но не е тази която исках.за това утре ще ида до една морга и ако има от тази старата като на снимката по долу ще им предложа размяна (тия от моргата са ми приятели така че...) така идва един проблем, не мога да си намеря читав венто капак и реших друго.... голфовия капак с малко преправяне и заваряне на едни "веждички" както на капака така и на калниците да придобие следния вид :
мисля,че ще се получи нещо добро,но това утре и ще направя снимки
дано да се получи нещо.и така ще спестя един капак- ще се размина с преправяне на моя
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Beco_ написа:здравйте след кратко забавяне поради студеното време,успях да поработя през тези починивни дни покрай 3ти март
Поздрави
T.e. си монтирал 1.8 мотор на кутията от 1.4??? Без да преправяш нищо?
stefan4o написа:T.e. си монтирал 1.8 мотор на кутията от 1.4??? Без да преправяш нищо?
абсолютно нищо.просто вадя единия мотор и слагам другия,едисвено болтовете които се захваща скоростната кутия за мотора идват на други места, но на скоростната кутия тези отвори ги имаше.това беше най-лесната работа по голфа до сега,съединителите са еднакви и страртерите и те
днеска си намерих мечтаната решетка в почти перфектно състояние и размених моята.
но ми донесаха и една ФК като тази която трампих но без емблема сега я сложих за да напасна капака и т.н.
ходих до тенекиждия и се разбрахме в понеделник да му я закарам, за да я направи като снимката на бялото венто. нямам търпение вече...
ето снимки на голфовия капак отрязан отвътре за да не пречи на венто фарите

а ето и грозната гледка : венто фари и решетка със голф 3ка капак УЖАС,но това до понеделник когато тенекиджията ще свърши мръсната работа и после при бояджията ....

но ми донесаха и една ФК като тази която трампих но без емблема сега я сложих за да напасна капака и т.н.
ходих до тенекиждия и се разбрахме в понеделник да му я закарам, за да я направи като снимката на бялото венто. нямам търпение вече...
ето снимки на голфовия капак отрязан отвътре за да не пречи на венто фарите

а ето и грозната гледка : венто фари и решетка със голф 3ка капак УЖАС,но това до понеделник когато тенекиджията ще свърши мръсната работа и после при бояджията ....

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Re: mk3 dragon green 1.4 aex --> 1.8 abs vento look?
Не е толкова лошо с голфов капак
радва голфето давай до крушуна да е готова муцуната му 
Re: mk3 dragon green 1.4 aex --> 1.8 abs vento look?
днес малко поработих и се получи това

може да не е идеално, но си го направих сам самичак. утре ще пръсна основа и така на боя .
дано ви харесва. аз колкото и да е гледам -не знам на какво ми прилича,или на корадо с вежда или на сеат леон.няма значение стана различно поне

може да не е идеално, но си го направих сам самичак. утре ще пръсна основа и така на боя .
дано ви харесва. аз колкото и да е гледам -не знам на какво ми прилича,или на корадо с вежда или на сеат леон.няма значение стана различно поне

- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
Re: mk3 dragon green 1.4 aex --> 1.8 abs sleepy vento look
колега струва ли ми се
или линията на капака не е права
смисъл около мигачите е по надолу,а в средата където е решетката е по високо ? (дано си ме разбрал)
дано е зрителна измама
колата ми изглежда някак си "тъжна" 
смисъл около мигачите е по надолу,а в средата където е решетката е по високо ? (дано си ме разбрал)
дано е зрителна измама
това е идеята да си е малко заспало,че всичките са само нампръщени.
нека да е по различна от останалите. овала там пада в 2та края иначе като се погледне отстрани си е почти перфектен, то неможе да стане идеално на 100%
нека да е по различна от останалите. овала там пада в 2та края иначе като се погледне отстрани си е почти перфектен, то неможе да стане идеално на 100%
- iv0_bs90
- Автомобил: VW Golf Mk3
- Двигател: AAA
а защо вместо тъжно не го направи непокист с равни вежди
на снимката с бялото венто откъдето взе идеята ми изглежда равно и поне на мен малко повече ми харесва. Поздрави градски 
на снимката с бялото венто откъдето взе идеята ми изглежда равно и поне на мен малко повече ми харесва. Поздрави градски - Eleanor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
iv0_bs90 написа:а защо вместо тъжно не го направи непокист с равни веждина снимката с бялото венто откъдето взе идеята ми изглежда равно и поне на мен малко повече ми харесва. Поздрави градски
+ 1