Промяна на Голф 4 GTI

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Re: Промяна на Голф 4 GTI

Мнениеот golf777 » Нед 23 яну 2011 1:26

Kamen_86 написа:ето и някои нови неща по голфа:
blow-off клапан

Изображение

Изображение

махнах и катализатора, скоро време ще е и с чип.

браво колега напредваш.Този клапан нали пак му се закача вакума от това тънкото мъркучле?С какво е по добър от оригиналния?
А за филтъра, добър е на вид :D аз имах и на 1.6sr и на 1.8t не намирах никаква разлика.Е освен, че го переш

Kamen_86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kamen_86 » Нед 23 яну 2011 9:44

Да закача се вакум, Разликата с оригиналния blow off е че оригиналният връща излишният ваздух пак в турбината, а този го изпуска навън и не затоморзява турбото, поне така мисля и издава много готин звук.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Нед 23 яну 2011 11:41

Kamen_86 написа:Да закача се вакум, Разликата с оригиналния blow off е че оригиналният връща излишният ваздух пак в турбината, а този го изпуска навън и не затоморзява турбото, поне така мисля и издава много готин звук.

Разликата май е само фъскането нищо друго!

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 23 яну 2011 14:54

Отлично евалла ! Хареса ми наистина добре се е получили ! :D

Потребителски аватар
gavaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavaza » Нед 23 яну 2011 16:59

Kamen_86 написа:Да закача се вакум, Разликата с оригиналния blow off е че оригиналният връща излишният ваздух пак в турбината, а този го изпуска навън и не затоморзява турбото, поне така мисля и издава много готин звук.

По скоро разликата е че оригиналния като разтвари връща въздуха 5 санта след дебитомера а този го изкарва в атмосферата и съска и ся като не го връща се получава нещо като "турбо дупка" при смяна на скоростите особенно от 1-ва към 2-ра. Аз карам голф със същиа мотор,клапан, обаче е с чип би трябвало кола 190+ коня от 1-ва към 2-ра да върти гуми ама уви с този клапан неможе :banghead:

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Нед 23 яну 2011 17:20

ей ама ква ОГРОМНА тъпотия е това :beat_butt2 евала на тия блоу офи направо с тях колата отлита :063: . кой смачканяк ви каза че този тип блоу оф кара колата да върви ане да се спъва между предавките ?
първо , въздуха който се изпуска през този клапан е вече един път премерен от дебитомера и като излезе в атмосверата колата забива докато напълни турбо пътя отново
второ , този въздух не трябва да се изпуска навън а трябва да влезе обратно към турбото за да не спира перката на компресорната част и да не забива турбото между предавките .
за нормален ( сток ) двигател такъв клапан не се препоръчва . виж ако е нещо с голяма турбинка , там може но със съответния софтуер преработен за такъв клапан .

Потребителски аватар
gavaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavaza » Нед 23 яну 2011 23:22

mirogti1983 написа:

ей ама ква ОГРОМНА тъпотия е това :beat_butt2 евала на тия блоу офи направо с тях колата отлита :063: . кой смачканяк ви каза че този тип блоу оф кара колата да върви ане да се спъва между предавките ?
първо , въздуха който се изпуска през този клапан е вече един път премерен от дебитомера и като излезе в атмосверата колата забива докато напълни турбо пътя отново
второ , този въздух не трябва да се изпуска навън а трябва да влезе обратно към турбото за да не спира перката на компресорната част и да не забива турбото между предавките .
за нормален ( сток ) двигател такъв клапан не се препоръчва . виж ако е нещо с голяма турбинка , там може но със съответния софтуер преработен за такъв клапан .

:да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: след поставянето на такъв тип клапани колата тряа да се мапне

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Нед 23 яну 2011 23:43

кво да и мапват та до тук има 1 филтър,който съм убеден,че няма ефект от него(карах с такъв поне 30 хилки)
махнат катализатор който няма как да се запуши,и клапан за който мислих ,че има ефек а той бил само в съскането :screwy

Kamen_86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kamen_86 » Пон 24 яну 2011 9:33

като се мапне разликата вече е голяма.

Vinitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vinitu » Пон 24 яну 2011 14:22

Аз като по - невеж искам да попитам колегата "gavaza"
как стигна до извода, че колата ти е "190+" само от чип и как може да ми го докажеш ?
Как реши, че колата от 1-ва към 2-ра неможе да върти гуми заради този клапан ?
И като си сигурен, че е от него, защо не си върнеш рециркулиращия клапан ?
За каква турбо дупка ми говориш, имаики в предвид големината на оригиналните турбо пътища и кулер ?
Защо след поставянето на такъв тип клапани колата тряа да се мапне ?

Искам да попитам и колегата "mirogti1983"
Кои казва, че БОВ кара колата да отлита или да върви повече, че се подпали така ?
Както и моля да ни обясниш кое кара перката на турбината да спре, че това го чувам за пръв път ?
И кои не препоръчва такъв клапан за нормален ( сток ) двигател ?

Единствено нещо което може да се промени и то минимално като усещане е празния ход на колата.
Колата е супер колега :да:

Потребителски аватар
gavaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavaza » Пон 24 яну 2011 18:05

Vinitu написа:Аз като по - невеж искам да попитам колегата "gavaza"
как стигна до извода, че колата ти е "190+" само от чип и как може да ми го докажеш ?

аз и на себеси немога да го докажа, дино не съм минавал, пича дет ми слага чипа каза че вдига 30% от мощноста (мотора е AGU)
Vinitu написа:Как реши, че колата от 1-ва към 2-ра неможе да върти гуми заради този клапан ?
И като си сигурен, че е от него, защо не си върнеш рециркулиращия клапан ?

преди да сложа чипа и преди да ми се прецака стоковия клапан колата заводско си е 150 коня и пресвирваха гумите от 1-ва към 2-ра, и не връщам стоковиа щот се прецака пък и колата e правя за красота а не за състезания
Vinitu написа:За каква турбо дупка ми говориш, имаики в предвид големината на оригиналните турбо пътища и кулер ?
Защо след поставянето на такъв тип клапани колата тряа да се мапне ?...

сложил съм го в кавички защото се получава нещо като дупка при смяна на скоростите едно гадно забавяне което го нямаше преди
мн. по компетентен колега от форума ми каза че тряа да се мапне за да се настрои колата според промените , ако искаш на ЛС да ти кажа кои е с него спори ас не съм такъв разбирач тепърва се зблъсквам с това

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Пон 24 яну 2011 18:27

екстра е голфчето...успехи за напред :)

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Пон 24 яну 2011 21:38

golf777 написа:кво да и мапват та до тук има 1 филтър,който съм убеден,че няма ефект от него(карах с такъв поне 30 хилки)
махнат катализатор който няма как да се запуши,и клапан за който мислих ,че има ефек а той бил само в съскането :screwy

И ако ще я чипосваш (имайки пред вид КО4-ката която ще взимаш), хич няма да й е лошо без него :да:
Дори и логически погледнато, когато го няма катализатора, няма какво да затруднява излизането на изгорелите газове, значи ... :bishop на катализатора mhihi
Ясно е че с махането на катализатора колата няма да литне, но хората неслучайно слагат права тръба от край до край :beer

Kamen_86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kamen_86 » Вто 08 мар 2011 18:46

Колеги голфа се продава, може и бартер за голф 4 дизел или сеат леон дизел.

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Вто 08 мар 2011 21:08

Как ти щукна дизел да търсиш пък сега?За кво го прави тоя Голф досега?ТДИ обача си е ТДИ,не споря :twisted: Леон,а? Ще ти дойде акъла. В момента даже един пич в Пазарджик продава Леон ТДИ,виж обявите във форума,даже май искаше и бартер за 4-ка

П.С. viewtopic.php?f=56&t=250864

Върни се в “Оптичен тунинг”