проблем с маслото
- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
проблем с маслото
колеги имах проблеми когато отворих капачката на маслото беше побеляла и от там се почна сваляне на главата шлайфане и т.н както си пише по книга.Сега колата е зглобена и проблема си остана даите идея каде може да бъде че ми писна само пари да се наливат. 

-
botito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с маслото
А как ти е термостата, загрява ли нормално. И кажи за кой модел сатва въпрос.
- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
мотора е AEX 1.4 бензин термостата е нов
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Имаш ли газова? Юли - август имаше ли я тая "бяла пяна"? Губеше ли ти антифриз? По щеката за проверка на маслото имаше ли от тая гадост или само по кпачката? Компресия мерил ли си?
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
това съм го наблюдавл с масло на ОМВ минерално най-силно изразено, с други марки има но е по-малко ,да не се окаже че си събарял главата напразно ,когато е студено доста често се покучава такава гадост по капачката за маслото дори има откагания по щеката за маслото дори съм виждал ръждясала щека от тая гняс на кола карана на къси разстояния(тамън загрее и се гаси)
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- събарял си е напразно, може да е нормален конденз от разликата в температурите , лятото е по слабо изразено... 
Здравейте колеги ! Наче днес си отворих капака на полото същия двигател за да чистя филтъра на парното и около парното защото беше бакано с боклуци и бяха запушени дупките от кадето се истича водата и влизаше ватре... Та както и да е отворих капачката за маслото и същия проблем бяло като мионеза от каде ще идва тоя конденз и маслото ми беше под минимума това над 8000 км след смяна намасото.Един приател ме стресна и каза да свалям глава да сменям гарнитурата на главата ... но аз мисля че не е тя.Компресия си има,антифриза си е на ниво. 

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Изписано е толкова много за тази пяна,няма нищо притеснително просто е конденз.Колкото и отвратително да изглежда не е болка за умиране.Забърсваш и продължаваш.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Този проблем е дъвкан много. Всички коли, които се карат на къси разстояния, имат този проблем. Както е отбелязал колегата keymaker, колкото е по - нискокачествено маслото, толкоз повече "майонеза" има! Това е един верен показател за качеството на маслата. На тази база съм си направил собствена класация на различните масла, доста е неочаквана за някои!
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
riis написа:И каква е класацията долу горе?
Българските водят
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
и не само
мобил от супера или метро
както и повечето масла разпространявани по големите вериги за хранителни стоки.
мобил от супера или метро
както и повечето масла разпространявани по големите вериги за хранителни стоки.
- joro-7
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AKL 1999
Никаква ,ама абсолютно никаква връзка няма марката на маслото и от къде е купено с тази бяла пяна по капачката на маслото-това е напълно нормално в този сезон на годината-конденз,също така и отдушника на картерните газове позамръзва и пари смесени с масло се отлагат на капачката на маслото.При мен се е случвало в най-големите студове,когато е падала температурата до -18 в Русе дори да ми избие малко масълце и от щеката точно поради тази причина.А тези "разбирачи",които са ти дали този акъл със сваляне на глава и шлайфане незнам какво трябва да ги направиш-просто нямам думи какви изверги са тия майстори ако са ти казали да правиш това.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
joro-7 написа:Никаква ,ама абсолютно никаква връзка няма марката на маслото и от къде е купено с тази бяла пяна по капачката на маслото
Сигурен ли си? Поинтересувай се какво ще рече присадка против нискотемпературни отлагания.
Това, което казвам, е на база опит от доста време...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”