Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот forski » Пет 21 яну 2011 12:36

Колегата с гумените топчета сигурно току що е достигнал заветната възраст на която е разрешено да си купиш газов пистолет с топчета (поне аз до такъв извод стигам като му чета разсъжденията).
Незнам как е в средите на 16/18 годишните днес,сигурно е много модерно да си генгста с газеняк,и да стреляш по-мангали и врабчета :lol:
Ако пък греша за възраста значи имаме проблем с неизживяно детство което пак не е добре,колега най добре си намери нещо за чукане и не се занимавай с тия топчета mhihi

p.s. и си купи кобур че да не си простреляш топките :012:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Пет 21 яну 2011 19:47

Не бързай да даваш прибързани определения!!!
Знаеш ли по селата че цигани ограбват всичко от къщите?
Виждал съм баба с 2 газови пищова за (помоли ме да и ги заредя с патрони)да се брани от цигани.

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Нед 23 яну 2011 15:16

За тия цигани спирка няма каквото могат крадат :не: На някой случвало ли му се е да види как циганин крада нещо? Да видите какви са мазни и хитри :beat_butt2 само един здравичак бой би ги оправил IYI

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 23 яну 2011 17:06

Една баба или дeдо на 70 + години как да ги бие???

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Нед 23 яну 2011 17:53

Е при такова нещо просто как да не му разцепиш черната мутра :beat_butt2

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 24 яну 2011 8:20

О.К. ако на колегата му трябва за да си пази дома и имуществото тогава да отиде и да си извади разрешително за носене на истинско оръжие.Не мисля че циганин ще го уплашиш с газов пистолет,идеята на това което написах беше че с газовия и особенно с тези топчета можеш да си навлечеш само проблеми.
До колкото ми е известно имаш право да използваш законно притежаваното си оръжие само и единствено като последно средство за самоотбрана при пряка опастност за живота ти.В това число при набез върху движимо или недвижимо имущество.Законите в България са калпави тук не е дивия запад и не можеш да се правиш на Уаят Ърп,държавата ще ти го начука.
Но силно се съмнявам тук ситуацията да е такава и да изисква носене на оръжие,с това не се решават проблеми само стават по-големи.За да носиш оръжие се изисква дисциплина,подготовка,познаване на закона и още много други неща в протиевн случей ще навредиш само и единствено на себе си и на никой друг.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 24 яну 2011 10:50

До колкото ми е известно имаш право да използваш законно притежаваното си оръжие само и единствено като последно средство за самоотбрана при пряка опастност за живота ти.В това число при набез върху движимо или недвижимо имущество.
Болдваното не е вярно. Може да се защитиш САМО и ЕДИНСТВЕНО ако живота ти е застрашен и не можеш да избягаш. После трябва и да го докажеш, разбира се...

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 24 яну 2011 13:13

Ludia написа:До колкото ми е известно имаш право да използваш законно притежаваното си оръжие само и единствено като последно средство за самоотбрана при пряка опастност за живота ти.В това число при набез върху движимо или недвижимо имущество.
Болдваното не е вярно. Може да се защитиш САМО и ЕДИНСТВЕНО ако живота ти е застрашен и не можеш да избягаш. После трябва и да го докажеш, разбира се...

Това е проблемът. Оня бивш полицай в Бургас въпреки че го наобиколили няколко криминални героя и му вадят ножове пак се опитваха да го изкарат виновен, че не е избягал. Това за мен е целенасочена политика на правосъдието. И да се отърве докато мине делото може да му побелее косата (най-малко).

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 25 яну 2011 0:10

По закон имаш право да стреляш с постолет само при самоотбрана ако противника е с огнестрелно оръжие,също ако ти извади и газов пак можеш да го застреляш без да носиш отговорност защото се води самоотбрана,ако ти извани нож обаче и го застреляш си в катюща ;) Също примерно ако се прибереш и гледаш вратата ти разбита и вътре се срещаш с черен ром неможеш да стреляш по него :banghead: мн тъпи закони има

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Вто 25 яну 2011 0:27

Можеш да употребиш огнестрелно оръжие само в състояние на реципрочна самоотбрана. Т.е. ако той извади бойно оръжие, но не стреля, ти също по ш....баните бг закони нямаш право да го застреляш, дори и да изнасилва сестра ти. Ако изнасилва майка ти и е с брадва, не можеш /според закона/ да употребиш огнестрелно оръжие. Адвокат Марковски ще го оправдае ... че си е сложил ... да не го вали на сухо еди къде си.
Абе да не задълбаваме, че побеснявам. Ако не е адвокат Марковски, съдията по /цитирам Наказателния кодекс/ "вътрешно убеждение" може да отхвърли свидетелства на очевидци като "неблагонадеждни", или "в състояние на афект". Знам подобни случай с цигани.
Повече по тази тема няма да пиша, че ....

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 25 яну 2011 12:29

KingoftheROAD написа:такова понятие "показване на пистолет" дека си го прочел?

KingoftheROAD написа:А само ме накара да се приближа до шофорското стъкло и ми го показа отвътре ниско долу до седалтака

Чети какво си писал преди да се чудиш къде съм го прочел.
Tihon написа:Можеш да употребиш огнестрелно оръжие само в състояние на реципрочна самоотбрана. Т.е. ако той извади бойно оръжие, но не стреля, ти също по ш....баните бг закони нямаш право да го застреляш

Значи изважда пистолет, ти вадиш и чакаш да гръмне. Ако е опрял пистолета в главата ти пак ли трябва да изчакаш да видиш дали ще гръмне? Струва ми се, че не си разбрал тънкостите в закона.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 25 яну 2011 13:01

И какви са тънкостите на закона,вадиш стреляш и се връщаш в бара да си допиеш уискито след това яхваш коня и галопираш с дни из прерията докъто шерифа ти изгуби дирите :lol:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 26 яну 2011 14:25

четете бре хора,закона го има в нета.Там пише "оръжие" никаде не пише огнестрелно,а понятието оръжие е всеобхватно,лошото е,че трудно се доказва неизбежната отбрана,всичко е въпрос на адвокати и пари.При този ред на мисли може да думнеш един циганин който е влязал в домовете Ви да краде,но трябва да докажеш в съда,че си защитавал живота си,а това е трудната част.

Най доброто средство за самоотбрана е главата :D заедно с тялото,газовите пищови само някой по сериозен бой да Ви докарат или пък някой с истински пистолет да ви гръмне в краката(най малкото).

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 26 яну 2011 14:41

stanev11, "Ви" с главна буква се отнася за един човек в любезна форма. Мисля, че го ползваш за всички нас.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 26 яну 2011 16:35

Добре де, ако само го простреляш противника, не да го убиваш, само прострелване в крака примерно. Човека е ранен , но е жив, без опасност за живота. Пак ли стигаме до неизбежна отбрана и т.н.? Щото лично аз, нямам никакво намерение да убивам никого, ко ще е да е последния циганин, дано не ми се налага такава ситуация.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”