Колко газ Ви харчат колите:

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колко газ Ви харчат колите:

Мнениеот parno » Пон 24 яну 2011 9:57

тая тема малко като рибарска сбирка стана :Mr Green Fun
7 градско на газ :screwy
те от завода на бензин им дават повече като нови! тези 20 годишни дараци няма как да го правят това нещо още по-малко на газ!
в другата тема "за и против" колегите с ГИ пишат за 10/11/12л вие го изкарахте така че са балъци и са се набутали яко :screwy
като в детската градина малко mhihi

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 24 яну 2011 10:01

Аз предлагам тази тема да се заключи и да се отвори една, в кояо да се направи в нещо като таблица или анкета в която да се съдържат всички кодове на бензиновите мотори и всеки избира кода на своя мотор и пише средния си разход в града, извън и смесено! По този начин някой който е решил да взима бензинов VW влиза гледа моторите мощността, разхода на бензин и на газ и решава :да:

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 24 яну 2011 10:07

parno написа:тая тема малко като рибарска сбирка стана :Mr Green Fun
7 градско на газ :screwy
те от завода на бензин им дават повече като нови! тези 20 годишни дараци няма как да го правят това нещо още по-малко на газ!
в другата тема "за и против" колегите с ГИ пишат за 10/11/12л вие го изкарахте така че са балъци и са се набутали яко :screwy
като в детската градина малко mhihi

колега да питам само нали имаше някъв пиниз бащами го е правил на таксито врътка се там кранчето на газта да пуска по малко газ колата става адцки скупена върви супер малко но и дава нисък расход
П.П. с моита за 10лв. от еко на 1.30лв/л минавам 65 км

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 яну 2011 11:27

Тоя разход 10лв. за 65км със скопена кола ли е? mhihi

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 24 яну 2011 12:01

11.8 е нормално ама под това е абсурдно за мен

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 яну 2011 12:07

Аз за това питах, щото моята с 20 лева минава средно между 125-135км градско, на цена 1.35 л/газ. Ако тоя Пасат е скопен и гори толкоз, къв е смисълът да се скопява изобщо? :Mr Green Fun
п.п. на мен също ми звучи нереално кола с 1.6-1.8 мотор карбуратор или моно на 20 лазарника да гори на газ под 10 градско :screwy

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 24 яну 2011 13:18

stefan4o написа:Тоя разход 10лв. за 65км със скопена кола ли е? mhihi

никаде не съм казъл че съм го правил на моята кола :shock и питам дали това е верно което съм писал,защото по спомени преди бая години бащами така пправеше на таксито death

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 24 яну 2011 13:37

И аз минах границата 10 лв/100 км. Та: 209 км минах, 70 към 30 % извънградско/градско и заредих 20,71 лева и стотинки при максимална скорост при извънградско 90км/ч, в града ясно както си пише в книгите до 50 км/ч, в колата аз и приятелката и с почти пълна задна седалка с 40 литра минерална вода и други глупости...
Дано още да падне цената на газта... :bishop

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 24 яну 2011 13:41

player123 написа:
mupk0 написа:Такааааа.Мога вече да внеса лъча светлина ... :) Явно от ОМВ ме бяха преметнали.Минах 95км-тровия маршрут вече 3 пати и когато и 2те бензиностанции зареждат на 14атм с пълна кола( около 500-600кг(5х100кг хора) с 5 сака,дава точно 8.4 до 8.9 разход :) Средна скорост 61км/ч показва борда.При положение ,че с Карера дава 6.5,а с обикновенният ще даде 7.5(съдя по колата на бащата),а и от завода и дават да гори 7.5,мисля че всичко е идеално!

Мен не ме учудва разхода а как е тръгнал голфа с 500 кг товар :063: scare

Тръгва...даже отива да се напиня scare

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 24 яну 2011 15:42

ама при положение че всички караме 20 годишни дараци с газови уредби с неясен произход и качество на монтаж не виждам кого си мислите че заблуждавате?
вас самите ли? mhihi
айде някой да изкара една таблица за различните двигатели на ФВ - тези които най-масово се карат на газ в форума. да са отбелязани данните им ОТ ЗАВОДА за разход на бензин при нов автомобил!
после ще ги изпратим заедно с писанките ви до немция ханс да си изяде ушите как не е могъл да постигне такъв разход!
а темата е "КОлко газ ВИ харчат колите?" - вашите не на комшията или на папата
айде някой или да я заключи или да изтрие мойте както и всички свръхестествени мнения че ако ни четат от другите форуми ще се смеят :screwy

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 24 яну 2011 16:05

parno написа:ама при положение че всички караме 20 годишни дараци с газови уредби с неясен произход и качество на монтаж не виждам кого си мислите че заблуждавате?
вас самите ли? mhihi
айде някой да изкара една таблица за различните двигатели на ФВ - тези които най-масово се карат на газ в форума. да са отбелязани данните им ОТ ЗАВОДА за разход на бензин при нов автомобил!
после ще ги изпратим заедно с писанките ви до немция ханс да си изяде ушите как не е могъл да постигне такъв разход!
а темата е "КОлко газ ВИ харчат колите?" - вашите не на комшията или на папата
айде някой или да я заключи или да изтрие мойте както и всички свръхестествени мнения че ако ни четат от другите форуми ще се смеят :screwy

Колега, ако мен визираш...честно малко ме е яд, че не сме близо за да тръгнем нанякъде да пием кафе,да полафим и като стигнем 100-ния километър или като изразходим примерно 10 лева да съпоставиш думите ми и реално ситуацията...Все пак според мен си зависи и от стила на каране, имаше една много хубава тема с точки, които могат да намалят разхода! Аз примерно в града трудно минавам 2500 оборота, не ускорявам рязко и извънградско не вдигам повече от 90, максимум 100(абе пълен пенсионер съм, както ме ебават приятелите Хлопелджии с по 600 лева актове и катастрофи), по причини които аз смятам за сериозни: бая катастрофи съм виждал, бая познати се утрепаха и не смятам, че трябва да се пъна да доказвам на някого "колко връви Пасат-а..." а да стигам от А до Б безпроблемно, без да излагам приятелката или мен на опасност...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 24 яну 2011 16:15

10/1.31 = 7.63л
колега....
молЯ ти СА!
не визирам теб но щом искаш: караш бабешката до 2500 (аз също)
в Плевен не знам как ви е трафика (аз съм засичал и в Бургас и в Ст. Загора)
няма как да го направиш в града това с тази голяма кола! сорри

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 24 яну 2011 16:17

Аз си водя статистика на километрите и разходит за гориво от началото на Декември до началото на Януари преди ремонта и след ремонта на карбуратора...ем има си разлика.Иначе мнението на колегата е вярно...

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 24 яну 2011 17:12

parno написа:10/1.31 = 7.63л
колега....
молЯ ти СА!
не визирам теб но щом искаш: караш бабешката до 2500 (аз също)
в Плевен не знам как ви е трафика (аз съм засичал и в Бургас и в Ст. Загора)
няма как да го направиш в града това с тази голяма кола! сорри

Е ясно е , че в нашето село трафика не е като в по-големите градове...Като тръгна към София или Варна си е друга история разхода градско :banghead: , но исках да споделя, че наистина по книжка уж се пишат занижени стойности от производителя на автомобилите за разход заради реклама, в темата има много мнения за по-нисък от предписания разход, но в някои ситуации е възможно...Дали е 7,5 или 8 на 100 не е толкова важно, на който както си му гори, важното е да вършат работа колиците и да ни дават повод да пишем във форума положителни теми и траспорт от А до Б! Вече според джоба всеки си решава - на газ или примерно вчера видях на OMV 2,72 лв/л "хубавия" бензин с добавката......еми извинете ме ама това ми действа токова ударно...Няма да им зареждам на тези цени!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 24 яну 2011 20:19

Бе тея дни ми се напиняше един познат, че колата му - не е VW - гори на газ градско колкото гори бензин. И чак на третата ракия стана ясно, че към разхода трябва да се пприбавят няколко литра бензин, заради карането сутрин на студено...

Върни се в “Автогазови уредби”