Здравейте, от няколко дена забелязвам, че една от гумите на колата ми спада по малко. Разбира се веднага се обърнах към гумаджия НО за мое учудване той каза, че
гумата ми е здрава и да не се притеснявам. Така но проблема си остана, и споделих с комшията и той ми каза да си купя спрей за лепене на гуми. Той с такъв спрей си e оправил неговата гума на колата. Спрея, които ми предложиха и купих е:
Motip / Car Care / Car Tyre Repair
Моля който е ползвал този продукт да сподели как се прилага и дали има ефект от него. Аз доколкото знам се впръсква в гумата и след това се помпи отново.

Ремонт на гуми
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Ремонт на гуми
Възможно е джантата да изпуска от някъде или вентила.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гумата може да е здрава, а джантата? Той демонтира ли гумата?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:Възможно е джантата да изпуска от някъде или вентила.
Вътрешният ръб на джантата, върху който ляга гумата, е ръждясал (дори и 1см. е достатъчен) и гумата не прилепва добре и издиша, а другото - вентилът - между него и джантата и от самата игла. Смени гумаджията!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз мисля, че е джантата, защото и аз съм имал (и имам) този проблем. Не спада, но като застане по определен начин гумата и при определен градус, ела да чуеш как фъска. И в миг щом завъртя волана, просто спира. Така може да ми спадне за минута а може и за 2-3 дена. Зависи как я паркирам.(Което не променя факта, че трябва да отида да ми изправят джантата)

Значи 100 % съм сигурен че джантата е наред. Повече ме интересува информация за
спрея за лепене на гумите.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
VWG3D написа:Значи 100 % съм сигурен че джантата е наред. Повече ме интересува информация за
Вместо да си губиш времето и парите за неща с незнаен ефект и трайност, закарай я на един гумаджия да ти смени вентила и да ти намаже ръба на гумата с лепило, за да прилепне за джантата (ако е стара гумата тя се втвърдява и издиша) и да ти е мирна главата, а другата възможност е с вътрешна гума!

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Тия спрейове са, както казва народът, "мижи да та лажем".
Не се занимавай с глупости, а иди на кадърен гумаджия. Аз имах аналогичен проблем на твоя - едната ми гума (задна дясна) постоянно спадаше по малко, оказа се, че изпуска по малко м/у гумата и джантата. Джантата беше лята, т.е. няма как да е ръждива, нито пък беше крива, а гумата се оказа идеално балансирана. Въпреки това, гумаджията я свали от джантата, зачисти ръба й, намаза го с лепило, сложи обратно гумата и това беше.
Другият вариант е дефектен вентил - него можеш и сам да си го смениш. Аз на гумаджия ходих в Диана, бих те посъветвал и теб да идеш в някой голям гуми център, а не при кварталния гумаджия
Не се занимавай с глупости, а иди на кадърен гумаджия. Аз имах аналогичен проблем на твоя - едната ми гума (задна дясна) постоянно спадаше по малко, оказа се, че изпуска по малко м/у гумата и джантата. Джантата беше лята, т.е. няма как да е ръждива, нито пък беше крива, а гумата се оказа идеално балансирана. Въпреки това, гумаджията я свали от джантата, зачисти ръба й, намаза го с лепило, сложи обратно гумата и това беше.
Другият вариант е дефектен вентил - него можеш и сам да си го смениш. Аз на гумаджия ходих в Диана, бих те посъветвал и теб да идеш в някой голям гуми център, а не при кварталния гумаджия

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Преди много години съм пробвал подобен, може и да не е същия. За мое голямо учудване залепи доста голяма дупка от пирон. Във всички случаи има инструкция на самия спрей. Вътре спрея става на пяна и като напомпиш може да караш веднага. Моя беше така: издухваш шишето вътре, помпиш и караш. Погледни си инструкцията.
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Вършат чудесна работа тези спрейчета, ползвал съм го няколко пъти и съм оставал много доволен.
Значи пъпро разлкащаш преди употреба впръскваш през вентила помпиш и тръгваш да я покараш поне 10-15 км за да може да се разлее навсякъде по гумата от вътре и тва е
Значи пъпро разлкащаш преди употреба впръскваш през вентила помпиш и тръгваш да я покараш поне 10-15 км за да може да се разлее навсякъде по гумата от вътре и тва е